Povestea amenajării restaurantului Jacob Grillhouse din Sibiu

Dacă ați fost în Sibiu, cu siguranță ați auzit sau poate chiar ați luat masa la restaurantul Jacob Grillhouse. Situat într-o locație unică, lângă pădure, aproape de principalul obiectiv turistic din Transilvania „Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA”, muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acest restaurant surprinde prin designul spectaculos realizat de partenerul nostru Visual Artist & Designer Tomescu Florin Bogdan.

Acum 8 ani de zile, am identificat oportunitatea intrării pe segmentul restaurantelor a la carte, specificul steakhouse care este un segment în care abordarea pregătirii și servirii preparatelor este foarte importantă, inclusiv cea a amenajării spațiilor în care se servește masa. Astfel, în anul 2015, am deschis primul restaurant a la carte cu profil steakhouse, Benjamin Steakhouse, în centrul orașului, iar în următorul an, în 2016, restaurantul Jacob Grillhouse care, tot așa, păstrează această linie de steakhouse, care este situat la liziera pădurii Dumbrava, cu o priveliște feerică, zic eu, în orice anotimp, inclusiv vara sau iarna, iar ambele restaurante au urcat rapid în preferințele clienților pentru că au adus ceva nou pe piață. Fapt dovedit și de păstrarea în pozițiile superioare în cunoscuta platformă de rating-uri și de sfaturi de călătorie Tripadvisor”, a declarat Cătălin Dobrotă, administrator BLISS GROUP. La succesul restaurantului a contribuit și stilul în care a fost amenajat. A fost gândit un design aparte, atât la interior, cât și la exterior, cu spații vitrate mari care oferă o priveliște relaxantă și memorabilă clienților care le trec pragul.

24 DESIGN Povestea amenajării restaurantului Jacob Grillhouse din Sibiu Dacă ați fost în Sibiu, cu siguranță ați auzit sau poate chiar ați luat masa la restaurantul Jacob Grillhouse. Situat într-o locație unică, lângă pădure, aproape de principalul obiectiv turistic din Transilvania „Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA”, muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acest restaurant surprinde prin designul spectaculos realizat de partenerul nostru Visual Artist & Designer Tomescu Florin Bogdan.

design

 

„Încă de la început, conceptul restaurantului Jacob Grillhouse a fost gândit ca o locație în care să te simți relaxat, să servești preparate apetisante într-un cadru natural feeric în care predomină spațiile vitrate mari, în care ai o viziune deosebită asupra pădurii Dumbrava. Această locație a beneficiat de un refresh de design semnificativ în anul 2022, adică anul trecut, axat în continuare pe prezența spațiilor vitrate mari, dar, de această dată, am pus accent pe amenajarea interioară abundentă în vegetație, cu multe insule de vegetație supraetajate, accent pe accesorii inclusiv de iluminare care sunt moderne, dar personalizate 100% pentru acest proiect. Am avut oportunitatea de a colabora cu un designer sibian, ne bucurăm că este de-al nostru, este vorba despre designerul Florin Tomescu. El are o viziune care este bazată pe o experiență vastă acumulată în țară, în special în domeniul HoReCa, pentru că acolo și-a căpătat această experiență, și a lăsat în urmă multe proiecte emblematice pentru acest segment de design interior și exterior”, a menționat Cătălin Dobrotă. Au fost alese materiale rezistente în timp și la utilizarea intensă specifică domeniului.

„În piața actuală, am sesizat că se utilizează foarte multe materialele pe care după doi-trei ani trebuie să le schimbi, să faci un upgrade de imagine, dar, din experiența designerului cu care am avut contact, am înțeles că materialele permanente, așa cum le numesc ei în specialitate, trebuie să fie cele permanente. Aici mă refer la metal, partea de cupru, lemn masiv, piatră, toate sunt elemente care dăinuiesc în timp și oferă o valoare acestei amenajări”, a adăugat Cătălin Dobrotă. Trend Furniture a fost unul dintre furnizorii care și-au adus contribuția la realizarea acestei amenajări prin canapelele realizate de echipa proprie, atât cele din interior, cât și cele de pe terasă, scaunele personalizate Aires și Big Aria WW care completează armonios întregul design. În amenajarea terasei au fost integrate scaune Tahiti, mesele fiind compuse din picior central Quadra și blaturi compact HPL din portofoliul Trend Furniture.

„Colaborarea cu Trend Furniture a început în anul 2020, în cadrul altui proiect de succes al companiei noastre și a continuat anul trecut când am făcut refresh-ul de imagine și de design pentru acest restaurant, Jacob Grillhouse. Parteneriatul cu Trend Furniture a depășit granița livrării de produse și servicii de calitate, ei sunt considerați furnizori la un nivel profesionist, nu nivel de retail, dar ei au depășit acest nivel și au fost foarte devotați și implicați activ în finalizarea și implementarea în bune condiții a proiectului”, a punctat Cătălin Dobrotă.

design

„Suntem recunoscători de fiecare dată când echipa noastră este implicată în amenajarea unor localuri emblematice pentru anumite zone ale țării, cum este și cazul Jacob Grillhouse, o locație de renume pentru Sibiu, dar și pentru toți cei care îl vizitează. Echipa Trend Furniture s-a implicat 100% pentru ca produsele pe care le-a furnizat pentru acest proiect să fie de o calitate excepțională, durabile și apreciate, în cele din urmă, de consumatori, de cei care se bucură și astăzi de timpul pentru care îl petrec în acest spațiu savurând preparate de excepție”, a declarat Vlad Florea, director general Trend Furniture.

Despre Trend Furniture

Trend Furniture este un furnizor de soluții de amenajări interioare, specializat în amenajări HoReCa care are în centrul său o zonă de producție mobilier de circa 600 metri pătrați, situată în comuna Gilău din județul Cluj. Este o companie 100% românească, prezentă pe piață încă din 2003, cu o echipă de circa 50 de angajați, formată din consultanți specializați, designeri, proiectanți și ingineri de producție, echipă care creează concepte personalizate ce generează o experiență unică pentru clientul final-consumatorul. Datorită plajei ample de specialiști, Trend Furniture este un furnizor complet, care oferă consiliere personalizată, producție custom in-house, o varietate mare de produse precum și servicii de design, proiectare, montaj și mentenanță.

Trend Furniture oferă soluții de la A la Z clienților săi, având o abordare 360 grade a proiectelor. Echipa Trend Furniture are experiență internațională. În fiecare an, circa o treime dintre proiectele realizate sunt în străinătate, în țări precum Olanda, Belgia și Luxemburg. Printre clienții din portofoliul său local se numără companii precum Bergenbier, Teleferic Grand Hotel, Ana Pan, Rompetrol, Ramada, Hotel Alpin Poiana Brașov, Hotel Internațional Iași sau Marty Restaurants.

Text: www.trendfurniture.ro

 

Brutarul CofetarulGastromediaGastroPanPanGastRo