OFERĂ CONTINUITATE AFACERII TALE PRIN ASIGURĂRI SPECIFICE

Industria HoReCa este în plin proces de redresare. Pentru a face față, operatorii și investitorii sunt nevoiți să dea dovadă de o bună gestionare a riscurilor și a resurselor. Nicio afacere nu este ferită de riscuri, iar dacă pornești la drum doar cu speranța că problemele și incidentele te vor ocoli, este posibil să te confrunți cu situații limită care vor pune în pericol continuitatea afacerii tale. Nimeni nu zice să pui răul înainte, însă accidente, situații neprevăzute sau chiar catastrofe, se mai întâmplă. Și pentru a nu-ți afecta businessul, aceste riscuri pot fi asigurate. Groupama vine cu o serie de soluții de continuitate în cazul în care afacerea ta este af ectată de evenimente neprevăzute.

De la incendiu, trăsnet, explozie, izbirea clădirilor asigurate de către vehicule rutiere sau riscuri catastrofice, până la avarii accidentale la instalaţiile de apă și canalizare, la instalaţiile de încălzire și climatizare, precum și avarii la aparatele electrice, electronice, inundaţie de la vecini sau furt, riscul rămâne un element care poate destabiliza orice echilibru. Și deși nimeni nu îţi poate garanta siguranţa deplină, o asigurare potrivită îţi poate garanta continuitatea planurilor personale sau de business, atunci când intervine neprevăzutul. Optând pentru asigurarea imobilelor sau bunurilor, vei avea certitudinea că, indiferent de riscurile la care sunt expuse clădirile, fie hoteluri, restaurante, pensiuni, cantine sau bunurile, utilajele, stocurile de marfă, materialele și materiile prime asigurate, vei depăși mai ușor eventualele probleme, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al timpului necesar remedierii daunelor.

Evenimentele mai sus menţionate înseamnă de cele mai multe ori întreruperea businessului și generarea de pierderi. De aceea, complementar asigurării imobilului, cu asigurarea pentru întreruperea activității îţi poţi asigura și pierderile de profit brut cauzate de întreruperea temporară, parţială sau totală a activităţii, în urma unor evenimente asigurate. În domeniul HoReCa siguranţa și confortul oaspeţilor este primordial. Cu siguranţă te străduiești să oferi cea mai bună experienţă clienţilor tăi, dar pot exista situaţii în care, situaţia scapă de sub control și provoci accidental, din neglijență sau imprudență prejudicii materiale sau vătamări corporale oaspeților, furnizorilor sau angajaților. Pentru ca impactul financiar asupra afacerii să fie minim, asigurările de răspundere civilă sunt soluţia potrivită.

Spre exemplu, în baza asigurării de răspundere civilă a unităţilor turistice și hoteliere poţi primi despăgubiri pentru cheltuieli de judecată și pentru sumele pe care ești obligat să le plătești pentru prejudicii produse din culpa ta clienţilor, provocate de:

• vătămarea corporală şi/sau avarierea, distrugerea ori pierderea de bunuri materiale aparţinând acestora, lăsate în spaţiile de cazare repartizate ori la recepţia hotelului, vestiar, garderobă, spălătorii
• alimentele sau produsele consumate de aceştia

• condiţii improprii de curăţenie şi siguranţă ale spaţiilor de cazare, tratament, agrement, ale mobilierului, amenajărilor interioare, instalaţiilor sanitare, electrice, lenjeriei, veselei

• pierderea, distrugerea sau deteriorarea documentelor originale, lăsate
de aceştia în vederea completării, înregistrării şi luării în evidenţă a clienţilor la recepţia hotelului, motelului etc. (ex. cărţi de identitate, paşapoarte, certificate de naştere, deconturi de cazare etc.) și sumele cheltuite în vederea reconstituirii, refacerii sau înlocuirii acestor documente.

Dacă spaţiul în care îţi desfășori activitatea este închiriat, cu asigurarea de răspundere civilă față de proprietar și a proprietarului față de chiriaș ai sprijinul financiar necesar pentru acoperirea pagubelor provocate de compania ta, în diverse situaţii, prin vătămări corporale şi/sau avarierea, distrugerea ori deteriorarea bunurilor aparţinând terţilor, ca urmare a unor fapte produse accidental, din neglijenţă sau imprudenţă. Vremurile atipice au schimbat priorităţile, atât pentru angajatori, cât și pentru angajaţi. Acum, mai mult ca niciodată, să oferi un contract de muncă stabil și plătit corect nu mai este suficient. Asigurările de persoane, de sănătate și de viaţă s-au transformat din beneficii opţionale în beneficii esenţiale. Important este să alegi un asigurător ce oferă servicii complete de prevenţie – diagnostic – tratament. Cele mai importante beneficii pentru angajaţi sunt:

• Asigurarea privată de sănătate oferă pachete cu acoperiri predefinite sau configurabile, pentru servicii medicale în ambulatoriu și pentru servicii medicale de spitalizare și intervenţii chirurgicale

• Asigurarea de viață de grup oferă angajaţilor compensaţii financiare în caz de spitalizare, intervenţii chirurgicale, incapacitate temporară de muncă, invaliditate parţială sau totală, boli grave, deces etc., aceste sume completând serviciile din sistemul de stat.

Sperăm că acest material te-a ajutat să descoperi și să înţelegi mai bine ce poate face pentru tine asigurarea potrivită. Fă pasul către un viitor asigurat și cere o o ofertă de asigurare.

text: www.groupama.ro

Brutarul CofetarulGastromediaGastroPanPanGastRo