Marți, 19 decembrie 2023, la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu, evenimentul Academia Junilor Bucătari, ediția de iarnă 2023.
Evenimentul fondat de Arta Gustului și derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Mihai Bravu, își propune ca și în edițiile anterioare un program de educație gastronomică integrată, bazându-se pe o colaborare între scoală, mediul privat și instituții publice.
Programul inițiat și derulat de către Gabriella Pascaru Bisi începând cu anul 2017, promovează educația gastronomică, perfecționarea, bunele practici, etica profesională, cultura gastronomică, noutățile, mentoratul și noi concepte ce țin de lumea gastronomiei din care elevii de astăzi vor face parte, în viitorul apropiat.
Programul se bazează pe parteneriate solide de durată cu cele mai importante companii din industria HoReCa și non, companii implicate în acțiuni CSR care au înțeles importanța acestor evenimente pentru elevi.
După 6 ediții de succes sub numele “Alimentație Rațională pentru Sănătate” venim cu schimbări radicale, în sensul în care am re-branduit evenimentul, astfel că de acum încolo, ne numim “Academia Junilor Bucătari”! Sub acest brand, am dezvoltat și o serie de workshop-uri practice adresate elevilor din clasele cu specializare de bucătari ce se vor derula pe tot parcursul anilor școlari.
Pe 19 decembrie, elevii participanți vor avea parte de surprize, evenimentul desfășurându-se în două paneluri. Va fi o zi plină de informație gastronomică, workshop-uri oferite de către parteneri și desigur, invitați speciali pe măsură. Elevii vor afla astfel, noutăți de la specialiștii din domeniu, vor avea parte de o competiție de tip reality show, iar la finalul evenimentului, cei mai buni dintre ei, vor fi premiați.
Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui număr cât mai mare de elevi și cadre didactice în vederea îmbogățirii cunoștințelor teoretice și practice, legate de educația gastronomică.
Obiectivele proiectului:
– Dezvoltarea și îmbogățirea cunoștințelor de educație gastronomică, începând de la tehnici și terminând cu plating-ul preparatelor
– Realizarea de către elevi a unor preparate culinare echilibrate și gustoase.
Grupul țintă căruia i se adresează proiectul este format din elevi din învățământul liceal de specialitate, cadre didactice din învățământul preuniversitar și cercetători.
Invitați speciali:
Sebastian Soltan – Macromex HORECA
Cristina Van Der Schaaf – Fondator Horeca Culinary School, singura scoală din România cu acreditare World Chef Association
Chef Gabriel Gorgan – Trainer Horeca Culinary School
Pe toata durata evenimentului, atmosfera va fi întreținută de DJ Marcous și DJ Axxy.
Echipa de voluntari:
– Maria Andrei – Jurnalist
– Cristina Iuliana Pana – Blogger culinar
– Calin Radulescu – Blogger
– Prof. Adelina Tulba – Colegiul Mihai Bravu
– Nicolae Cosniceru – Fine Art Photographer
– Florin Bughirica
– Dj Marcous & Dj Axxy
– Cristi Neagu – Fost elev Mihai Bravu
– Calin MIhaela – Fostă elevă Mihai Bravu
– Alex Bisi – Fotograful oficial al evenimentului
În viitor:
Academia Junilor Bucătari va veni cu o serie de evenimente targhetate; va veni cu un nou concept al unui eveniment unic în România, adresat elevilor din România, din licee cu profil gastronomie și turism. Schimburi de experiență, cultură gastronomică și istorie gastronomică în parteneriat cu Ianas Istituto Professionale din Italia, scoală cu care Colegiul Tehnic Mihai Bravu a încheiat o înfrățire în cursul lunii ianuarie a acestui an, dar și participarea în programe Erasmus.
Sponsori: Fuchs, Alu-Fix, OceanFish
Partener institutional: Horeca Culinary School
Gold Partner: Parmafood Group
Silver Partner: Macromex HORECA
Parteneri:
TeamFresh Horeca, Eisberg, La Molisana, Mutti, Calvo, Tabasco, Vitaplant, Pietro Coricelli, Musetti, Meggle, Grande Natura, Expertto, Nestle Dessert, Alex Bisi Photography, DJ Marcous, Fresh Fruits, Top Line, Adidas, Rimmel, Hygienium, Aqua Carpatica.
Parteneri Media: BucurestiFM, TrendsHRB, GastroMedia, Radar de Media
Participarea elevilor și profesorilor este gratuită!
Un eveniment organizat de Arta Gustului în parteneriat cu Colegiul Tehnic Mihai Bravu
Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi
gabriella@artagustului.ro
Tel: 0721 640 384