Susține un atelier culinar de „ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BUCĂTARILOR 2022”

Încă de la crearea sa, de către regretatul Chef Dr. Bill Gallagher în 2004, Worldchefs s-a angajat să folosească Ziua Internațională a Bucătarilor pentru a celebra nobila noastră profesie, amintindu-ne întotdeauna că este de datoria noastră să transmitem cunoștințele și abilitățile noastre culinare următoarei generații de bucătari cu un sentiment de mândrie și angajament față de viitor.

CÂND ESTE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BUCĂTARILOR?

În fiecare an, la 20 octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Bucătarilor.

În ultimii ani, Worldchefs a încheiat un parteneriat cu Nestlé Professional pentru a-i învăța pe copiii din întreaga lume despre importanța unei alimentații sănătoase prin organizarea de ateliere pline de distracție în întreaga lume.

poze preluate de pe pagina www.anbct-romania.ro

În 2021, toți eram încă limitați în ceea ce privește organizarea de ateliere din cauza COVID-19. Pe rețelele de socializare au fost distribuite clipuri video realizate de bucătari, care au devenit un mare succes. Videoclipurile ne-au permis ca 648 de bucătari să ajungă la peste 93.000 de copii. Numărul de accesări în social media până în noiembrie 2021 a fost de 183 409. Suntem foarte mândri de toți cei care au avut posibilitatea de a participa la Ziua Internațională a Bucătarilor!

În calitate de Chefi, cu toții acordăm o atenție sporită pentru a ne menține pe noi înșine și pe ceilalți sănătoși. A avea un sistem imunitar puternic și a mânca alimente „antistres” sunt importante.

Pentru a asigura o planetă sănătoasă pentru generațiile viitoare, trebuie, de asemenea, să ne învățăm copiii importanța alimentelor și impactul pe care producția și consumul de alimente îl au asupra mediului.

Ne putem ajuta copiii în felul Worldchefs, lucrând împreună în cadrul proiectului Pregătirea copiilor pentru o viață sănătoasă. Campania din acest an pentru Ziua Internațională a Bucătarilor este „Să creștem un viitor sănătos”.

În acest an, de Ziua Internațională a Bucătarilor, îi vom învăța pe copii despre alimentația sănătoasă, încurajându-i să fie creativi cu mâncarea. Cu aportul, educația și ajutorul bucătarilor, copiii vor putea crea rețete din alimente sănătoase și vor susține o alimentație sănătoasă pentru viitor.

CUM PUTEȚI PARTICIPA?

Toți Chefii din Romania sunt invitați să găzduiască propriul atelier „Să creștem un viitor sănătos” în regiunea lor. Poate fi un atelier pentru proprii copii sau un atelier pentru 10 – 30 – 50 sau 300 de copii, fiecare copil poate beneficia de această experiență. Este important să împărtășim această oportunitate și acest mesaj pentru ca fiecare copil să învețe și să se bucure să mănânce ceva nou!

A fost pregătit pentru dumneavoastră un set de instrumente, oferit de Nestle Professional, cu tot ce aveți nevoie pentru a organiza un eveniment, de la instrucțiuni la materiale, de la rețete la sfaturi pentru social media. Setul complet de instrumente va fi transmis tuturor celor care se vor inscrie in vederea sustinerii unui eveniment/workshop pentru copii, de Ziua Internationala a Bucatarilor.

Le mulțumim în mod special bucătarilor care au contribuit la campania 2022 prin trimiterea de rețete!

Pentru ajutor sau sugestii privind organizarea unui atelier „Să creștem un viitor sănătos” în data de 20 octombrie 2022 sau în jurul acestei date, vă rugăm să il contactați pe Laurenţiu Mâță, Director de Comunicare si Evenimente si coordonator pentru Ziua Internațională a Bucătarilor in Romania, la adresa office@anbct-romania.ro.

Comitetul director va alege trei dintre cele mai bune actiuni organizate de catre membri ANBCT si va rasplatii organizatorul/organizatoarea cu premii puse la dispozitie de catre partenerii asociatiei noastre!

Înregistrați-vă astăzi la eveniment și alăturați-vă bucătarilor din întreaga lume, împărtășind și având un mare impact asupra copiilor din viața și comunitatea dumneavoastră.