La acest curs puteți învăța cum să realizați un tasting meniu – un meniu de degustare care este o selecție de preparate propusă de bucătarul Chef, prezentându-și abilitățile și tehnicile. Porțiile sunt mai mici decât de obicei, astfel încât să puteți încerca mai multe feluri de mâncare. Dacă doriți, somelierul poate combina vinul pentru a completa fiecare preparat. Preparatele care compun meniul de degustare pot fi din tipuri diferite de carne gătite în timp scurt.
Rețetarul cursului propune 3 meniuri, fiecare meniu va avea 5 preparate.
Aperitiv rece
1.Saint Jacques cu fistic, piure de păstârnac și sos de lime
2.Iepure în crustă cu ficat de gâscă și salată fresh
3.Pate en Croute cu iepure
Aperitiv cald
4.Piept de rață, piure de morcovi cu portocale și pudră din ulei de alune
5.Cotlet de căprioară, piure de morcovi galbeni și sos de hribi
6.Mușchiuleț de căprioară, fondant de cartofi și sos de zmeură
Salată
7.Salată de curcan
8.Salată de iepure picantă
9.Salată de miel
Preparate din pește
10.Lup de mare, piure de conopidă și sparanghel
11.Rulou de somon cu țelină coaptă și sos de mandarine
12.File de păstrăv cu năut și jambon
Preparate din carne
13.Cotlet de mangaliță cu piure de mazăre, sos de vin și tartă de cartofi
14.Cotlet de miel, piure de cartofi dulci, sos de ananas cu coriandru
15.Mușchiuleț de porc, piure de varză roșie, gulie murată și sos de fructe de pădure
16.Mușchiuleț de vită cu piure de fenicul, pudră din ulei de trufe și morcovi trași în pudră de alune
Cursul este practic și prin parcurgerea rețetelor cursanții vor învăța întregul proces tehnologic de prepararea al acestor preparate și vor însuși noi tehnici de lucru, sub îndrumarea formatorului.
- durata cursului: 2 zile
- program: ziua I – 9:00 – 17:30
ziua II – 8:00 – 15:30 - locuri disponibile: 10
- grad de dificultate: easy-medium
- localitate: ARAD
MĂSURI DE SIGURANȚĂ COVID-19
Menționăm că datele stabilite pentru cursuri pot fi afectate de unele reglementări guvernamentale, care eventual pot interveni. Vă mulțumim pentru înțelegere!