Cursul este destinat persoanelor care doresc să își aprofundeze cunoștințele și abilitățile de preparare profesională a cafelei.
Workshopul se va desfășura în perioada 8-9 februarie 2021 și va avea o parte teoretică și una practică. Partea teoretică a cursului va dura 3 ore. Cursul se ține în limba română cu suport de curs scris în limba engleză. La sfârșitul cursului participanții vor primi și prezentarea .pdf. Accentul va fi pus pe partea practică, cu o durată de 13 ore.
Toți participanții au posibilitatea de a obține o diplomă acreditată de SCA susținând un examen practic și teoretic. Proba practică a examenului, care face parte integrantă a cursului, se va desfășura la sfârșitul sesiunii, respectiv în cea de-a doua zi a trainingului. Examenul teoretic este opțional și se face la SCA, pe baza programărilor online prealabile.
Cursanții vor învăța despre speciile și varietățile de cafea cu relevanță comercială (arabica și robusta), condițiile de creștere ale acestora, procesarea, stocarea și prăjirea boabelor verzi. De asemenea, participanții vor experimenta parametri de bază ai extracției de tip espresso și vor învăța cum să-și calibreze echipamentele pentru prepararea băuturilor de cafea conform bunelor standarde internaționale actuale.
Vor fi tratate și subiecte practice, precum:
- alegerea dozei de cafea corespunzătoare;
- măcinarea cafelei și caracteristicile distribuției particulelor de cafea pe mărimi;
- relația dintre cantitatea de cafea și cantitatea de apă folosită la preparare;
- compoziția chimică a apei folosite la prepararea cafelei;
- dozarea și tamparea cafelei măcinate;
- temperatura de extracție;
- presiunea de extracție;
- timpul de extracție;
- prepararea cremei de lapte;
- rația cafea – lapte în cazul diferitelor băuturi de cafea pe bază de lapte;
- turnarea cremei de lapte;
- servirea cafelei espresso și a băuturilor cu lapte pe bază de espresso; informarea referitoare la rolul unui barista în servirea clienților, experiența oferită consumatorilor
- curățarea și întreținerea zilnică a echipamentelor profesionale de preparare a cafelei;
- menținerea prospețimii boabelor de cafea prăjite.
Mașinile și echipamentele folosite:
- espressor profesional;
- râșnițe profesionale;
- instrumente barista.
Materii prime:
- boabe de cafea prăjite (specii diferite, amestecuri, grade de prăjire diferite);
- lapte;
- apă.
MĂSURI DE SIGURANȚĂ COVID-19
https://bit.ly/pangastro-siguranta
Menționăm că datele stabilite pentru cursuri pot fi afectate de unele reglementări guvernamentale, care eventual pot interveni. Vă mulțumim pentru înțelegere!