Villeroy & Boch Culinary World Cup

Villeroy & Boch Culinary World Cup” este unul dintre cele mai mari și mai cunoscute concursuri culinare din lume. În 2022, 15 echipe naționale și 15 echipe naționale de juniori participă la cele două categorii de concurs.

Expogast l V&B Culinary World Cup este gazda uneia dintre cele mai importante competiții culinare din lume: Cupa Mondială Culinară, sponsorizată, așa cum este tradiția, de Villeroy & Boch. Echipe din zeci de țări se întrec în cadrul acestei competiții pentru a câștiga această Cupă Mondială, demonstrându-și talentul gastronomic
Și de această dată România are reprezentanți în competițiile desfășurate la Luxemburg. Echipa Regională „Casa Boierului din Deal” va fi singura echipă regională din România care va intra în competiție pentru un loc pe podium. Echipa participă la secțiunea Culinary Art.

Participanții din România se întorc cu medalii! 

Pastry Chef Vera Maxim de la Poem Caffe a câștigat medalia de ARGINT la individual, categoria „Pastry Art” cu piesa „Fairy Land Queen”.

Echipa regională „Casa Boierului din Deal” formată din membri ai Asociatia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România a luat medalia de bronz.

MAC Lungu Cerasela și Pastry Chocolatier Chef Gavrila Angela care au participat la probele individuale „Culinary Art”, respectiv „Pastry Artistic”, au luat câte o medalie de bronz.

Felicitări tuturor, și așteptăm și mai multe reușite!

Participarea la evenimentele culinare de mare anvergură, precum Culinary World Cup de la Luxemburg înseamnă accesul la noi trenduri în gastronomie (tehnici, materii prime, utilaje, ustensile, etc), educație și mult networking profesional.