Sosul – secretul unui preparat de succes

După ani de zile în care muștarul, ketchup-ul și maioneza au deținut supremația în categoria sosurilor ambalate, în prezent schimbarea stilului de viață, introducerea unor diete în alimentație și gătitul acasă au determinat o creștere a cererii în rândul consumatorilor români.

Sosurile pot fi complementare sau pot suplimenta preparatul culinar și au capacitatea de a potența gustul și aspectul vizual al acestuia. Marele secret al maeștrilor bucătari constă în asocierea ingredientelor: de multe ori ”asortarea” cu sosul potrivit transformă un preparat obișnuit într-un deliciu rafinat și sofisticat.

De aceea, Expertarom Food Ingredients a dezvoltat o paletă de 6 sosuri de sub brand-ul Culinarte, în care fiecare bucătar poate găsi cea mai bună inspirație, fie că vorbim de preparate din orice tip de carne, sandwich-uri, burgers, sau de pizza, cartofi, salate, sau ca dip pentru chips-uri.

Sosul de Usturoi reprezintă alternativa cremoasă a clasicului și universalului mujdei și oferă o savoare deosebită cartofilor copți sau natur, grilului de pui sau pește, dar poate fi combinat, cu rezultate spectaculoase, cu preparate din fructe de mare.

Sosul de Muștar se armonizează perfect cu preparatele din carne de porc, fie că este vorba de friptură, grătar, mititiei sau hamburger, dar poate fi utilizat și ca dressing pentru salate.

Sosul Barbeque este sos, marinadă și dip într-un singur produs, dulce și condimentat, cu o notă de fum, și se potrivește foarte bine cu preparate la grill, cartofi prăjiți, sau sandwich-uri.

Sosurile Sweet chilli și Salsa sunt derivate din bucătăria asiatică, respectiv sudamericană și sunt sosuri condimentate de ardei ce se potrivesc și ca dip pentru snack-uri, dar și ca asezonare pentru pui, fructe de mare, preparate asiatice sau paste, dar și pentru pizza. Sosul Nachos este un sos fin de brânză cu tomate, ușor afumat, potrivit perfect ca dip pentru tortilla și chips-uri, precum și pentru sandwich-uri.

Savuroase și apetisante, sosurile Culinarte sunt disponibile în trei tipuri de ambalare ceea ce le fac ideale pentru domeniul HoReCa și pentru firmele care se ocupă cu gastronomia, catering social sau instituțional, precum și pentru lanțurile de supermarket-uri, benzinării etc. Ambalarea la 3 kg este destinată restaurantelor și firmelor de catering, în timp ce pentru uz casnic și pentru fast-food am dezvoltat flacoane de 300-400g, precum și capsule de 55g – ideale pentru servirea alături de porții individuale.

Pentru detalii, rețete, mostre și asistență vă stăm la dispoziție prin Call-center Expertarom 0219242, e-mail: vanzari@expertarom.com.