SGS România, partenerul profesioniștilor din HoReCa

Reputația este factorul care face diferența în industria HORECA. Profesioniștii din această industrie trebuie să inspire încredere și siguranță prin serviciile oferite, aspecte care garantează experiențe pozitive pentru clienți. Pentru succes, sunt necesare standarde ridicate de igienă, sănătate și siguranță.

Calitatea și siguranța sunt pilonii încrederii dintre consumatori și produsele sau serviciile lor preferate. Alegerile lor influențează, însă, atât mediul, cât și societatea. Companiile responsabile adoptă cu pași repezi practici sustenabile, de la aprovizionarea ingredientelor până la reducerea deșeurilor. Această schimbare nu este doar etică, ci și strategică, deoarece consumatorii preferă din ce în ce mai mult brandurile care demonstrează grijă față de mediu.

SGS România oferă o gamă largă de teste și analize esențiale pentru produsele alimentare acoperind întregul proces, de la materii prime până la produsul finit. Aceste servicii includ:

  • Analiza nutrițională – oferă o gamă completă de servicii printr-un laborator alimentar acreditat ISO/IEC 17025, pentru a confirma conținutul de nutrienți (inclusiv grăsimi, carbohidrați, proteine, fibre, zaharuri, vitamine, minerale și oligoelemente) din produsele alimentare. Aceasta asigură conformitatea cu cerințele clienților și cu reglementările naționale și internaționale.
  • Etichetarea nutrițională – care oferă o gamă variată de soluții de testare a nutrienților și a compoziției pentru a vă ajuta să navigați cu succes prin mediul complex al reglementărilor din domeniul etichetării nutriționale a alimentelor.
  • Analizele microbiologice – vă pot ajuta să respectați cerințele normative și să vă protejați marca. Fie că este vorba de microbiologie investigativă, moleculară sau teste de validare microbiologică, analizele pot garanta siguranța constantă a produselor dumneavoastră alimentare pe parcursul producției, de-a lungul lanțului de aprovizionare și la raft.
  • Testare – merită menționate serviciile de testare a alergenilor alimentari și a aditivilor alimentari. SGS oferă servicii de testare a aditivilor și alergenilor alimentari pentru a verifica prezența coloranților, îndulcitorilor, alergenilor, conservanților sau a altor aditivi în alimentele pe care le preparați, distribuiți și/sau vindeți. Aceste teste permit reducerea riscurilor pentru sănătate, a pierderilor derivate din rechemarea sau distrugerea produselor de pe piață și evitarea altor probleme care v-ar putea afecta reputația.
  • Analiza compoziției – servicii complete destinate producătorilor, comercianților cu amănuntul, importatorilor și exportatorilor, în contextul în care consumatorii solicită din ce în ce mai frecvent informații detaliate. Mai mult, peste 70 de țări impun obligații legale stricte în acest domeniu. Prin detectarea pesticidelor și a micotoxinelor din compoziție, echipa SGS protejează consumatorii de substanțele dăunătoare, în timp ce analiza metalelor grele previne riscurile majore pentru sănătate.

Audit și certificare în sectorul alimentar

SGS oferă servicii complete de audit și certificare care ajută firmele din industria alimentară să gestioneze riscurile care pot apărea pe lanțurile de aprovizionare, să protejeze consumatorii, să se asigure de respectarea legislației complexe și să protejeze produsele în timpul depozitării, transportului, ambalării și distribuției. Prin SGS puteți avea acces la un portofoliu divers de certificări, precum IFS Food, FSSC 22000, HACCP pentru siguranța alimentară, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 și ISO 50001 pentru sistemele generale de management. Pe lângă aceste servicii specifice industriei, am dezvoltat și serviciile ESG (Environmental, Social and Governance) care oferă suport companiilor în parcursul lor de îmbunătățire a performanței de sustenabilitate.

Despre SGS

SGS este cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscută la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai SGS operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume. Firma oferă clienților săi integritate, credibilitate, calitate, siguranță, transparență și viteză de execuție.

SGS România se distinge ca partener de încredere pentru companiile din industria HORECA. Cu o rețea națională de experți, dispunând de laboratoare de ultimă generație, SGS susține industria de-a lungul întregului lanț, de la materii prime până la raft. Prin gama vastă de servicii oferite, SGS oferă soluții integrate care asigură nu doar conformitatea, ci și excelența.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru sau luați legătura direct cu reprezentanții noștri aici, pentru a discuta nevoile specifice ale companiei dvs. și pentru a explora soluții personalizate care să vă susțină obiectivele de sustenabilitate, dezvoltare și creștere.