
Ingrediente:
- 250 gr biscuiţi simpli, fără zahărâ
- 50 gr miez nucă (uşor coaptă)
- 200 ml smântână lichidă
- 160 gr ciocolată caramel Green Velvet
- 1 Ig boabe cacao prăjite, măcinate grosier
- 2 lg cacao naturală
- coajă portocală netratată
- un praf sare
- glazurat: 50 gr ciocolată neagră Green Velvet
Mod de preparare:
Într-un vas, se fărâmiţează biscuiţii, se adaugă miezul de nucă (coaptă în prealabil) rupt bucăţele mici, un praf sare, boabele de cacao fărâmiţate şi coaja de portocală rasă.
Separat, se încălzeşte până la punctul de fierbere smântâna lichidă, apoi se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata, amestecând continuu. După ce s-a topit şi s-a omogenizat, se toarnă compoziţia peste biscuiţi.
Se amestecă bine cu o spatulă ca să se încorporeze toate ingredientele.
Se pregăteşte o hârtie de copt, se presară un strat de cacao, apoi se aşază compoziţia de biscuiţi în formă de şnur. Se nivelează puţin, apoi se rulează cu ajutorul hârtiei de copt. Se ambalează frumos şi se pune la frigider minim 2-3 ore. Se glazurează cu ciocolată neagră topită sau cu pudră de cacao neagră. Este delicios şi dietetic!