Entuziaști ai gătitului în aer liber, folosind smokere, asadoare, grătare și alte ustensile pentru gătit, membrii comunității create încă din 2021, odată cu prima ediție a Romanian Beef Master by Chef Radu Zărnescu, bucătari, degustători gourmet, oameni proveniți din medii socio-culturale diferite, consumatori de carne de vită, cu toții s-au regăsit în povestea creată de Radu Zărnescu și în acest an!
Lux Divina ne-a oferit un cadru mirific, parcul din fața corpului Parc din cadrul ansamblului de clădiri ale centrului de evenimente, aducând „lumina divină” asupra manifestării noastre!
Echipa Food’Venture reprezentată de Szabi Lengyel, Echipa K&k Bistro – Andras Zsigmond și Beczsazy Attila, Echipa Diavolo – Janos Falvai, Echipa Szendo – Csetej Tamas și Beata, Echipa Machete – Ella și Adrian Szucs, Echipa Beef Mania – Bogdan Corduneanu și Cristian Fercu, Echipa Umai Gastronomic – Adrian Truță, Echipa Bucovina GRILL – Vasile și Pantelimon Pițu, Echipa DC SMOKE BBQ – Crenguța și Dorin Mocanu, Echipa Masters of Flames Auto Grill – Adrian Șișiu, Echipa Tattoo Next Level – Costi Azoiței, Echipa Colina Bistrița – familia Șutu, Echipa Ciurlă Proțap – Constantin Ciurlă, Marcu Andrei, Echipa The Beat of Grill&BBQ – Marius Pleșa și Ștefan, Echipa Sweeteria & Boem Atelier reprezentată de Elena Pavel și Vlad Niculescu, Echipa Forro Kutya BBQ – Viszoly Robert, alături de Echipa Masters of Flames – Adrian Berbecelu, David Zărnescu, Rareș Moga, Adrian Șipoteanu, David Ioan, Răzvan Bloj, Marinel Dima, Ciprian Savin au interpretat diverse tăieturi ale cărnii de vită oferite de partenerul principal al evenimentului Maria Foodnova Holding, precum și de ferma Turma, folosind tehnici diferite de coacere, prăjire, afumare, dar și prezentări deosebite în asociere cu garnituri și sosuri create special pentru a valoriza carnea de vită. Nu au lipsit deosebitele interpretări ale ciocolatei pregătite de Elena Pavel și Vlad Niculescu (Sweeteria și Boem Atelier), dar nici papanașii pregătiți de Marinel Dima!
Ca de obicei, 7 Spice a oferit făina Castelana pe care Mircea Toderaș a scos-o în evidență prin aluaturi deosebite, realizând preparate de o inestimabilă valoare culinară, gustativă și olfactivă. Câteva dintre aceste pizza gourmet le puteți regăsi și în meniul pizzeriei Etna din Deva, locul căruia i-a dat viață Mircea Toderaș de mai bine de 10 ani!
La propunerea partenerilor noștri de la Maria Foodnova Holding au fost gătite la proțap și miei din producția proprie.
Bonduelle ne-a oferit o gamă generoasă de produse care s-au regăsit alături de bucățile de carne, surprinse, așadar într-o pleiadă de stiluri și maniere de gătit. Produsele Univer sunt obișnuitele manifestărilor organizate de noi, rețetele care stau la baza lor fiind salvate de la pierire, multe dintre acestea venind din patrimoniul cultural culinar secuiesc.
Lemn Art Bucovina a prezentat o multitudine de platouri din lemn, potrivite așezării preparatelor în fața consumatorilor! Lemnul folosit este de o înaltă calitate, fapt pentru care ajută la valorizarea aspectului bucatelor!
Asociația Abedeen Angus este alături de noi încă de la prima ediție a Romanian Beef Master. Mulțumim domnului președinte Marcel Olteanu pentru asigurarea continuității colaborării noastre!
La capitolul brutărie am avut onoarea de a-i avea ca parteneri pe cei de la Vel Pitar cu două dintre produsele lor, pâinile Postăvarul și Pâinea Domnească, care au însoțit de minune preparatele propuse în cadrul evenimentului, ne-am desfătat și cu covrigii Vel Pitar, iar gogoșile umplute cu ciocolată și cremă de vanilie au făcut deliciul tuturor la sfârșitul zilelor de gătit. Matei Florin, inițiatorul Morii Vechi, pe care o regăsim, atât la Constanța, cât și la Brașov, a prezentat în direct valențele pâinii artizanale, urmând toți pașii pregătirii acesteia de la aluat la produsul final, în fața publicul prezent!
Autoitalia România au completat peisajul parcului în care s-a desfășurat evenimentul, prin prezentarea ultimelor mașini lansate anul acesta în România.
Claudiu Cîrțână a urmărit îndeaproape realizările tuturor celor care au gătit, provocându-i să exprime în cuvinte savori, combinații de gusturi, texturi. Mulțumim partenerului nostru Rock FM pentru bunăvoința de a susține evenimentul nostru!
News Bv, Sebastian Dan, ca în fiecare an, și-a asumat rolul de a prezenta evenimentul nostru prin postări, transmisiuni live de la locul evenimentului. Mulțumim!
Florin Bacalu a fost responsabil cu entertainment-ul iscusiților bucătari, dar și al susținătorilor.
David Ioan a făcut o prezentare a Panko-ului produs de Delata-Mar din Polonia, șnițele din carne de vită „împachetate” în panko! Ciprian Savin a pregătit supa Ramen, Vasile Bădilă ne-a bucurat cu sarmale din carne de vită și un consomme servit cu pâine prăjită și foie gras, Rareș Moga și Răzvan Bloj au făcut antrenamentele pentru Maastricht sub atenta supraveghere a antrenorului Adrian Sipoteanu, Florică Gheorghe alias tata Puiu a sprijinit activitățile din cadrul standului Foodnova by Maria Group… s-au scris povești culinare prin preparate de excepție, cele de mai sus fiind câteva exemple…
Concursul de anul acesta a adus la start un număr de 17 concurenți: Adrian Berbecelu, Costi Azoiței, Dorin Mocanu, Andras Zsigmond, Bogdan Corduneanu, Cristian Fercu, Adrian Șutu, Andrei Marcu, Marius Pleșa, Constantin Ciurlă, Ionuț Șutu, Marinel Dima, Ciprian Savin, Alin Haneș, Mircea Toderaș, Janos Falvai. Piesa pe care cu toții au trebuit să o interpreteze a fost „flat iron”. Câștigătorul trofeului ediției 2024 este Adrian Szucs, alias Machete, din Zalău. Aflat la a 4-a sa participare, Adrian și-a exprimat bucuria că a reușit să impresioneze, în sfârșit juriul! Din juriu au făcut parte: Marian Borchină – Maria Foodnova Holding, Bogdan Drăghici – vox populi, Adrian Șipoteanu – câștigător al ediției din 2021, Carmen Tordai – membru Euro-toques România, Claudiu Cîrțână – vox populi, iar Bogdan Negrescu a fost Președintele Juriului. Flat iron-ul a fost pus la dispoziție de TURMA.
Evenimentul Romanian Beef Master by Chef Radu Zărnescu 2024 s-a desfășurat sub standardul conceptelor de sustenabilitate, locavorism, descoperirea aplicabilității conceptului farm to fork! Dialogul înlesnit dintre producători și bucătari va fi în beneficiul consumatorilor, aceasta este misiunea lui Radu Zărnescu și a echipelor participante, deja putem observa efectele muncii susținute de 4 ani. Continuăm.
Romanian Beef Master By Chef Radu Zarnescu, un eveniment cu gust!
Pe 27 si 28 septembrie, la centrul de evenimente Lux Divina, în Brașov, cei mai buni chefi s-au întrecut în desăvârșirea preparatelor din carne de vită. S-a gustat mult din orice, pentru că de puțin nu putea fi vorba!