Povestea amenajării restaurantului Pescada Porto din Timișoara

Amenajarea restaurantului Pescada Porto s-a desfășurat la parterul unei clădirii de birouri din ansamblul Iulius Mall Timișoara, aducând un rafinament luxos și o eleganță specifică iubitorilor de preparate din pește.

Conceptul de amenajare interioară realizat de NKN Arhitectura își propune să creeze o atmosferă caldă și primitoare într-un spațiu vast, dar cu un potențial enorm. Astfel, se urmărește realizarea unei experiențe vizuale și tactile care să îmbine rafinamentul cu generozitatea spațiului disponibil

Sursa mea de inspirație pentru proiecte este întotdeauna alta. În acest caz, am găsit inspirație în sejururile mele de pe malul mării. Am integrat o serie de elemente care reinterpretază idei legate de mediul acvatic, sprijinind astfel conceptul specific localului. Materialele folosite în amenajare sunt de o calitate superioară, fără nicio concesie, selectate astfel încât să susțină esența fundamentală a localului – bucătăria de înaltă calitate care impresionează clienții”, a declarat Norbert Ianko, designer de interior în cadrul NKN Arhitectura.

Atmosfera este definită de jocul creat de texturile tapetului cu scene pescărești, riflajele negre frezate la CNC și ceramica italiană în formă de solzi de pește. Corpuri de iluminat, cu forme asemenea creaturilor acvatice, împreună cu o instalație din frânghii și profile LED 360 de grade animează open-space-ul cu înălțime de aproape 6 m. Instalația sugerează subtil forma unei bărci, continuând povestea de pe tapet.

Între canapele au fost integrate ghivece cu măslini, iar deasupra lor, suspensii din sticlă fumurie cu filament auriu care subliniază contrastul între frumusețea naturală și designul industrial de excelență. Contrastul continuă și între nuanța stejarului pe pereți și tapițeria roz somon a canapelelor, dar și între partea luminoasă de jos și partea întunecată a zonei tehnice de sus a restaurantului.

Barul centrat în zona din spate pare ancorat în pardoseală, realizat de echipa Trend Furniture, are o structură solidă din stejar și este decorat cu solzi ceramici de un alb cald. Deasupra sa, o plasă metalică cu sigla localului conturată cu iluminat LED creează o notă distinctă. În stânga și în dreapta barului este câte o ușă echipată cu hublouri rotunde care facilitează accesul rapid între bucătărie și zona de deservire a restaurantului. Încorporarea băilor într-un volum distinct a necesitat o abordare îndrăzneață, transformându-l într-un element decorativ semnificativ în ansamblul spațiului. Volumul respectiv este perceput ca o parte esențială a designului. Suprafața sa exterioară este acoperită cu o faianță artizanală, reliefată cu o textură care aduce aminte de ventuzele caracatițelor. Acestea sunt puse în evidență de corpuri de iluminat liniare instalate pe volum, subliniate de vegetația în cascadă de deasupra.

În final, terasa exterioară se contopește cu succes în conceptul general al restaurantului, menținând coerența vizuală și extinzând senzația deosebită creată în interior. Aceasta devine o continuare naturală a experienței oferite de Pescada Porto, aducând magia și eleganța interioară în mijlocul naturii, pentru a oferi clienților priveliști și emoții memorabile.

design

Amenajarea restaurantului Pescada Porto a fost un proces meticulos și extrem de organizat, care a implicat o colaborare strânsă între echipa noastră de proiectare și cea de execuție. Fiecare etapă, de la planificare la implementare, a fost gestionată cu atenție pentru a ne asigura că viziunea noastră a fost transpusă în realitate. Am avut un program bine definit și am lucrat cu parteneri de încredere pentru a ne asigura că totul va decurge conform planului. Am fost atenți la fiecare detaliu, de la alegerea materialelor până la aranjarea fiecărui element în spațiu, pentru a crea o experiență coerentă și plăcută pentru clienții noștri”, a punctat Daniel Sîrbu, managerul restaurantului.

Trend Furniture a fost unul dintre furnizorii implicați în amenajarea acestui restaurant.

design2

 

design4

Am optat pentru colaborarea cu Trend Furniture datorită experienței noastre anterioare în realizarea mai multor proiecte de succes împreună, dintre care unele au fost chiar premiate. De-a lungul colaborării noastre am observat că lucrurile decurg în mod fluent, beneficiind de o încredere reciprocă solidă, bazată pe cunoașterea atuurilor și abilităților fiecărei echipe. Această încredere ne permite să lucrăm eficient împreună, iar rezultatele finale sunt întotdeauna pe măsură”, a menționat designerul.
Colaborarea cu Trend Furniture a fost una pozitivă și productivă. Am apreciat în mod deosebit capacitatea lor de a înțelege cerințele noastre specifice și de a ne oferi soluții personalizate care să se potrivească perfect în conceptul nostru de design. Produsele lor au fost nu doar estetice, ci și funcționale, îmbinând confortul și durabilitatea cu un aspect elegant. Comunicarea fluentă și flexibilitatea lor în a face ajustări în timpul procesului au contribuit la succesul colaborării noastre”, a adăugat managerul Pescada Porto.
Așa cum se întâmplă în majoritatea proiectelor din domeniul HoReCa, și acesta a fost unul extrem de dinamic. Proiectarea tehnică și execuția mobilierului realizate de Trend Furniture au fost excelente, chiar și în condițiile unei presiuni ridicate cauzate de termenele strânse. Au apărut probleme minore, desigur, dar pe durata implementării, toate au fost abordate și rezolvate în cel mai profesionist mod posibil. În cadrul proiectelor la care colaborăm cu Trend Furniture, simt o liniște considerabilă, deoarece am încredere că execuția va atinge un standard înalt de calitate și că vor livra exact ceea ce își dorește clientul”, a conchis Norbert Ianko.

design3

Despre Trend Furniture

Trend Furniture este un furnizor de soluții de amenajări interioare, specializat în amenajări HoReCa care are în centrul său o zonă de producție mobilier de circa 600 metri pătrați, situată în comuna Gilău din județul Cluj. Este o companie 100% românească, prezentă pe piață încă din 2003, cu o echipă de circa 50 de angajați, formată din consultanți specializați, designeri, proiectanți și ingineri de producție, echipă care creează concepte personalizate ce generează o experiență unică pentru clientul final-consumatorul. Datorită plajei ample de specialiști, Trend Furniture este un furnizor complet, care oferă consiliere personalizată, producție custom in-house, o varietate mare de produse precum și servicii de design, proiectare, montaj și mentenanță.

Trend Furniture oferă soluții de la A la Z clienților săi, având o abordare 360 grade a proiectelor. Echipa Trend Furniture are experiență internațională. În fiecare an, circa o treime dintre proiectele realizate sunt în străinătate, în țări precum Olanda, Belgia și Luxemburg.

Printre clienții din portofoliul său local se numără companii precum Bergenbier, Teleferic Grand Hotel, Ana Pan, Rompetrol, Ramada, Hotel Alpin Poiana Brașov, Hotel Internațional Iași sau Marty Restaurants.

Gastromedia – Brutarul Cofetarul – GastroPan