LOCUL DE ÎNTÂLNIRE DINTRE PRODUCĂTORI ȘI ANTREPRENORI – GASTROPAN ÎN 17-19 MARTIE 2023

În primăvara anului viitor, între 17-19 martie 2023, Brașovul devine punctul de întâlnire dintre vizitatori și expozanții vechi și cei noi, dar și între producători, furnizori de utilaje, echipamente, materii prime, ustensile cu antreprenorii industriei HoReCa, dar și panificație, cofetărie. Expoziția GastroPan aduce împreună cererea și oferta, furnizorii și clienții într-un cadru care permite prezentări complexe ale produselor, tehnologiilor și serviciilor pentru un public specialist interesat.

Anul viitor vor fi 3 zile interesante pentru industriile de HoReCa, panificație, cofetărie: de 14 ani, GastroPan a devenit unul dintre cele mai importante puncte de întâlnire din lume pentru industriile specificate. Atracția s-a extins de mult dincolo de granițele României, având expozanți, dar și mii de vizitatori din străinătate. Unul dintre aspectele de bază ale expoziției GastroPan este programul complex, care oferă diverse oportunități pentru discuții tehnice, schimbări de opinii și creare de legături noi. Sunt demonstrate tehnologii noi, sunt examinate idei și sunt prezentate rețete gustoase.

CURAJUL DE A URMA DRUMURI DIFICILE
Viitorul a fost și este imprevizibil, acest lucru a fost precizat chiar și de reprezentanții de bază ale asociațiilor și patronatelor din industrie, dar expoziția GastroPan oferă o anumită orientare și, prin întâlnirile B2B dintre furnizori, producători, antreprenori, se creează un ajutor reciproc prin care să se facă față provocărilor. Industria se confruntă în prezent cu o perioadă dificilă unde controlul afacerii este mult mai accentuat. Companiile trebuie să își examineze propriul portofoliu de produse și tehnologii, să își analizeze gama de produse pentru a reduce consumul de materii prime, nevoile de energie și cerințele de personal și să se concentreze asupra a ceea ce constituie cu adevărat compania. Astfel, la GastroPan 2023, vor fi expuse soluții, tehnologie nouă și modernă care au fost asamblate și gândite conform cerințelor actuale, materii prime și ustensile, dar și idei și tematici noi de produse alimentare.

EVENIMENT PROFESIONAL, CU ȘI PENTRU SPECIALIȘTI
GastroPan s-a dezvoltat rapid datorită caracterului său profesional, tip B2B, vizitatorii regăsind soluții și tehnologii strict pentru domeniile lor de activitate. Expozanții sunt atrași și ei de acest aspect, apreciind faptul că GastroPan este un eveniment cu circuit închis. Acest lucru înseamnă că vizitatorii provin exclusiv din rândul producătorilor și antreprenorilor din domeniu, fiind invitați folosind o bază de date atent monitorizată și permanent actualizată. Capacitatea de a reuni cererea și oferta de pe piață au făcut din GastroPan cea mai eficientă platformă de afaceri din industria de HoReCa, panificație, cofetărie din România.

PROGRAM ATRACTIV PENTRU CEI PREZENȚI LA GASTROPAN
Miile de tipuri de utilaje, accesorii, ustensile, materii prime, zecile de programe demonstrative, numeroasele concursuri și demonstrațiile LIVE îmbogățesc programul celor trei zile de desfășurare al expoziției. În plus față de subiectele de specialitate actuale și orientate spre viitor, teme legate de lanțul de aprovizionare ale noii ere, modificări ale deficitului de energie și resurse vor fi, de asemenea, integrate în program. Oferta de produse și servicii pe care expozanții o pregătesc pentru vizitatorii GastroPan cuprinde cele mai noi inovații din domeniile în care activează, precum și cele mai căutate soluții pentru clienții lor.

HORECA – mobilier și diferite echipamente inox pentru toate sectoarele din industria alimentară: restaurante, bucătării profesionale, pizzerii, fast food-uri, activități de catering, baruri, carmangerii, abatoare, producție de lactate, laboratoare, servicii\ complete pentru industria alimentară, soluții inovative pentru hoteluri, restaurante, fast food-uri cu costuri reduse, mâncăruri, conserve mixte, produse dietetice, dulceață, nectaruri, uleiuri profesionale, articole pentru barbecue, bar, bufet, masă, ambalaje pentru unități de alimentație publică și fast food, soluții software și hardware pentru hoteluri, restaurante, pensiuni, cafenele, pizzerii etc.

PANIFICAȚIE-PATISERIE – utilaje, mobilier și echipamente inox, echipamente personalizate, soluții pentru dotarea brutăriilor, linii complete de panificație și patiserie, consumabile, echipamente de panificație, servicii de consultanță și proiectare flux tehnologic, făinuri, ingrediente, premixuri, arome, drojdie, esențe, coloranți, aditivi, amelioratori pentru panificație, biscuiți și patiserie și altele;

COFETĂRIE – utilaje, echipamente, ustensile și accesorii pentru cofetării, mii de ustensile și accesorii de cofetărie, gamă largă de ingrediente, soluții software specializate pentru cofetării, ambalaje profesionale pentru cofetării etc.;

GELATERIE – echipamente și mașini de preparat înghețată, consumabile pentru gelaterie, gamă largă de ingrediente și materii prime pentru înghețată, concepte, idei, inovații în completarea ofertei de ingrediente și materii prime, aparate pentru înghețată de casă etc.;

CAFEA, CEAI ȘI ALTE BĂUTURI – aparate de cafea, frappe, cafele și ceaiuri rare, soluții unice pentru cafea, specialități de ceaiuri din întreaga lume;

CIOCOLATERIE – mașini de ambalat ciocolată, învelișuri și glazuri de ciocolată, linii pentru glazurare, mașini pentru temperarea ciocolatei. Pe lângă sectoarele reprezentative, vor exista expozanți care vor expune soluții și tehnologii valabile pentru prezent, dar mai ales pentru viitor, în special pentru sectorul HoReCa:

DIGITALIZARE, ROBOTIZARE – automatizare, management, îmbunătățirea produsului, existența roboților – o altă modalitate de a contracara lipsa de lucrători calificați este utilizarea intenționată a tehnologiilor și digitalizarea. Acest subiect a câștigat un impuls semnificativ din cauza situațiilor actuale, a pandemiei și războiului. Sistemele inteligente sunt folosite într-o măsură din ce în ce mai mare pentru planificarea eficientă a desfășurării personalului și ajută la evitarea greșelilor umane. Digitalizarea oferă o oportunitate de a regândi procesele operaționale și de a le face mai bune și mai eficiente. Pe lângă numeroasele schimbări în producție, pot exista noi canale de comunicare în interacțiunea dintre producție, vânzări și clienții companiei.

TEHNOLOGIE INFORMATICĂ – software IT, comerț electronic, sisteme de casierie, managementul produselor – pe măsură ce întreprinderile apelează la tehnologie pentru a lupta împotriva inflației și pentru a îmbunătăți eficiența, tehnologia alimentară remodelează industria alimentară folosind cea mai recentă tehnologie pentru a gestiona producția, distribuția și consumul.

ENERGIE ELECTRICĂ ȘI CĂLDURĂ – sisteme moderne de energie electrică, furnizori de utilități energetice și căldură, managementul energiei, dispozitive de ventilație etc. – în prezent, este o temă foarte răspândită: creșterea prețurilor energiei electrice și a căldurii. Europa se confruntă cu o criză energetică, iar țările UE lucrează împreună pentru a găsi un răspuns la problema prețurilor ridicate și pentru a asigura aprovizionarea cu energie sau chiar expunerea de soluții pentru economisirea energiei electrice și a căldurii.

IGIENĂ ȘI CURĂȚENIE – sisteme de curățare, echipamente de lucru, detectarea materialelor străine, utilaje și echipamente de curățare, soluții de curățenie – deoarece curățarea și igienizarea pot fi cele mai importante aspecte din industriile de HoReCa, panificație, cofetărie, se pune un foarte mare accent pe acest lucru, în special condițiilor existente din ziua de azi.

LOGISTICĂ – sisteme de planificarea logisticii, mașini pentru transport, vehicule și accesorii pentru transport – influențează în mod semnificativ lanțurile de transport ale produseor creându-se planuri de logistică sub criteriile de maximizare a profitului.

EXPERIMENTAȚI PRACTIC LA GASTROPAN – Majoritatea soluțiilor expuse vor putea fi experimentate la standuri prin demonstrații practice, campanii de degustări și ateliere demonstrative de producție.

Standurile GastroPan sunt alocate în ordinea rezervărilor confirmate. Pentru a deveni EXPOZANT și a BENEFICIA de o poziționare favorabilă a standului, contactați organizatorii la telefon 0733 313 043 sau pe adresa info@gastropan.ro. Pentru detalii despre expoziția GastroPan 2023, urmăriți pagina www.gastropan.ro

 

CREATIVITATE ȘI ÎNDEMÂNARE PENTRU CONCURSURILE GASTROPAN 2023
Concursurile GastroPan îi vor premia pe cei mai buni cofetari, brutari, bucătari și elevi și studenți din țară și sunt grupate în 6 secțiuni competiționale – panificație-patiserie, cofetărie, gastronomie și categorie destinată studenților și elevilor, fiecare având zile dedicate secțiunii. Competițiile au rolul de a impune Produsele Anului pe piață și totodată de a sprijini talentele și afacerile din domeniu. Nivelul competiției va fi și mai înalt, după ce mulți dintre concurenți au absolvit în ultimul an numeroase programe de perfecționare, în urma cărora au acumulat deprinderi deosebite.
Iată secțiunile și categoriile de concurs pe scurt:

SECȚIUNE GASTRONOMIE | 19 martie 2023, duminică

Tematica: Sănătatea pornește din farfurie!

Ceea ce mâncăm nu are doar un impact asupra sănătății noastre, ci și asupra planetei. Pentru a contribui la o planetă sănătoasă pentru generațiile viitoare, trebuie să ne învățăm copiii importanța alimentelor și impactul pe care producția și consumul de alimente îl au asupra mediului.

În această secțiune concurenții pot participa în echipe pentru prezentarea produselor, iar ca și o noutate la GastroPan, va exista o secțiune nouă dedicată elevilor și studenților care vor prezenta cel mai frumos platou festiv și un desert românesc. Concurenții pe echipă vor prezenta un platou festiv cu preparate din pește/fructe de mare sau din carne, pentru 8 persoane și o farfurie de prezentare a platoului și un preparat de bază, tradițional românesc pentru 2 persoane, prezentat individual sau împreună, care poate fi gătit la cald și prezentat rece. Poate fi un preparat din vremurile îndepărtate care să fie însoțit și de un scurt istoric. Elevii și studenții pe echipă vor prezenta un platou festiv cu preparate din pește/fructe de mare sau din carne, pentru 8 persoane, și o farfurie de prezentare a platoului și un desert românesc din vremurile îndepărtate care să fie prezentat într-o manieră modernă (pentru două persoane).

 

SECȚIUNEA COFETĂRIE I 17 martie 2023, vineri
La secțiunea Cofetărie pot să se înscrie cofetari din toată țara, care vor avea posibilitatea de a câștiga trofeul Tortul Anului 2023, concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și delicioase. Cofetarii artiști și decoratorii de torturi vor avea și ei posibilitatea de a-și demonstra talentul la categoria Creație artistică din pastă de zahăr.

• Tortul Anului 2023 – tematica: Semipreparat de bază choux – aluat opărit
Un choux copt corect își păstrează forma umflată, cu un interior gol, cu exteriorul crocant și destul de uscat, cu o culoare aurie peste tot. Când este tăiat ar trebui să fie oarecum gol, cu mijlocul/miezul ușor umed în interior.

• Creație artistică din pastă de zahăr – tematica: Torturi de nuntă – extravaganță
O nuntă regală este o adevărată filă de poveste. Totul este magic, de la felul în care se îmbracă mirii până la felul în care este decorat spațiul sau ornamentat tortul. Piesa de rezistență a oricărei nunți, tortul nu dezamăgește aproape niciodată, acesta fiind deliciul vizual și gustativ al nuntașilor.

SECȚIUNEA PANIFICAȚIE-PATISERIE | 18 martie 2023, sâmbătă
Brutarii vor avea șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2023 și Cel mai gustos produs de patiserie 2023.

• Pâinea Anului 2023 realizată artizanal – tematica: Produse de panificație cu adaos de semințe cu rol funcțional
• Produse de patiserie – tematica: Produse de patiserie cu rol funcțional

MATERII PRIME FUNCȚIONALE – un aliment funcțional poate fi un aliment natural sau un aliment la care o componentă a fost adăugată sau îndepărtată prin mijloace tehnologice sau biotehnologice. Sunt considerate „funcționale” acele alimente care conțin o componentă bioactivă nutritivă (vitamine, minerale, proteine etc.) sau non-nutritivă (fibre prebiotice, polifenoli etc.), care influențează în bine funcționarea organismului, protejează împotriva apariției bolilor, previn deficitele nutriționale.

 

SECȚIUNE DEDICATĂ STUDENȚILOR ȘI ELEVILOR | 18 martie 2023, sâmbătă

SUBPRODUSE ALIMENTARE – utilizarea subproduselor generate de procesarea alimentelor este o preocupare în curs de dezvoltare pentru a îmbunătăți performanța economică și a asigura durabilitatea mediului. Compușii recuperați din deșeurile alimentare ar putea avea potențialul de a fi folosiți în diferite aplicații alimentare și biotehnologice.

În curând, vor fi disponibile mai multe informații privind Concursurile GastroPan 2023. Pentru înscriere sau detalii sunați la 0732 575 556 sau scrieți la adresa de email concurs@gastropan.ro Intrarea în cadrul expoziției GastroPan 2023 se face pe bază de invitație sau talon de acces care se găsește în revistă, poate fi completat pe www.gastropan.ro sau se completează la fața locului, la intrările principale.

Pentru mai multe informații și detalii privind modalitățile de participare și promovare pregătite de organizatori pentru furnizorii din domeniu contactați organizatorii pe adresa info@gastropan.ro sau la telefon 0733 313 043.