GastroPan 2025 – reîntâlnirea trecutului și viitorului, tradiției și inovației, pasionaților și profesioniștilor – 27-29 martie 2025, Brașov

În perioada 27-29 martie 2025, toate drumurile duc la Brașov, unde Centrul Lux Divina se transformă într-un adevărat hub al excelenței și inovației în industria panificației, patiseriei, cofetăriei, ciocolateriei, gelateriei, morăritului, pizzei și HoReCa. Timp de trei zile, trei săli expoziționale și spații outdoor vor găzdui una dintre cele mai mari expoziții de profil din România – GastroPan 2025

Tendințe dominante în industriile de profil și impactul asupra pieței din România 

Industria panificației, patiseriei, cofetăriei, ciocolateriei, morăritului, pizzei, gelateriei și HoReCa se află într-o continuă transformare, influențată de cerințele tot mai sofisticate ale consumatorilor și de noile provocări economice și de mediu. Tendințele globale care se regăsesc în ultimii ani în acest sector nu doar că pun accent pe calitatea produselor, dar și pe sustenabilitate și inovație.

În cadrul expoziției GastroPan 2025, ca o NOUTATE, atât vizitatorii, cât și expozanții vor beneficia de pahare reutilizabile, o inițiativă ce reflectă angajamentul evenimentului față de protejarea mediului înconjurător și promovarea unui comportament responsabil. Această măsură sustenabilă subliniază preocuparea noastră pentru reducerea deșeurilor și încurajarea unor practici eco-friendly în industria de panificație, cofetărie și HoReCa. GastroPan 2025 își propune nu doar să fie o platformă de inovație și excelență profesională, ci și un exemplu în direcția unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru toți participanții.

 1. Creșterea duratei de valabilitate a produselor fără a compromite calitatea

Unul dintre cele mai importante aspecte ale industriei alimentare este durata de valabilitate a produselor. În contextul cerinței de a reduce risipa alimentară și de a optimiza costurile, producătorii se concentrează pe prelungirea duratei de valabilitate a produselor fără a afecta în niciun fel gustul, textura, consistența. Tehnologiile moderne de ambalare, ambalajele inteligente sau tehnologiile de conservare permit men- ținerea produselor proaspete pentru perioade mai îndelungate.

În același timp, acest trend se aliniază cu cerințele pieței de produse de calitate superioară, iar consumatorii au început să fie mai conștienți de valoarea produselor care păstrează toate caracteristicile naturale ale ingredientelor, chiar și după o perioadă mai lungă de timp.

gp1