GastroPan 2024 – evenimentul care a unit specialiștii din HoReca, panificație și cofetărie

Între 14 și 16 martie 2024 a avut loc cea de-a XV-a ediție a expoziției internaționale GastroPan în Brașov, găzduită de complexul Lux Divina. Acest eveniment a reunit, atât oferta, cât și cererea din domeniul industriei alimentare, aducând împreună furnizorii și clienții și oferind o platformă pentru prezentări detaliate ale produselor, tehnologiilor și serviciilor specializate.

Expoziția, desfășurată pe parcursul a 3 zile, a avut caracter științific-profesional, fiind condusă de furnizorii și producătorii de utilaje, instalații, materii prime, ingrediente, tehnologii și soluții noi și moderne, cu potențial de implementare în afacerile proprii. GastroPan este cea ma mare expoziție de specialitate pentru industria HoReCa, panificație, cofetărie din România și una dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est, beneficiind de peste 23 de ani de experiență în aducerea împreună a furnizorilor mondiali cu operatorii și producătorii de pe piață. Cu 15 ediții consecutive marcate de prezența specialiștilor, expoziția a reușit să atragă anual peste o sută de furnizori din țară și străinătate, precum și peste 20.000 d vizitatori, dintre care 87% reprezintă manageri, specialiști și persoane cu putere de decizie.

GASTROPAN 2024 ÎN CIFRE

• peste 100 de furnizori din țară și străinătate își expun soluțiile și inovațiilela standuri
• peste 20.000 de vizitatori (antreprenori și specialiști din domeniile țintă)
• 3 săli expoziționale + spații outdoor
• 104 de concurenți (cofetari, brutari, elevi și studenți) din toate colțurile țăriis-au întrecut pentru câștigarea unor premii precum Pâinea și Tortul Anului 2024

CELE MAI NOI TENDINȚE ȘI DIVERSITATE LA STANDURILE EXPUSE

În cadrul expoziției GastroPan 2024, au fost prezenți vizitatori care au venit cu același scop: dezvoltarea propriilor afaceri. Au avut ocazia de a sta de vorbă cu principalii producători și furnizori de utilaje, echipamente, materii prime, ingrediente, ustensile, ambalaje, soluții și tehnologii, dar și de a experimenta, încerca, compara, degusta produsele și serviciile expuse. În cele trei zile de eveniment, s-a format un networking între reprezentanții companiilor de top din țară și străinătate cu specialiștii și antreprenorii unităților din industria gastronomiei, panificației și cofetăriei. Oameni dornici de a-și dezvolta afacerile au legat deja contacte noi cu expozanții, reprezentând un succes pentru ambele părți. Printre inovațiile expuse la standuri, s-au numărat roboți chelneri, arome de limoncello, plăcinte de mere și fructul pasiunii pentru gelaterii, brutării virtuale, vitrine frigorifice rotative, cuptoare de pizza electrice, arome de salam de biscuiți și red velvet pentru prăjituri, alternative pentru înlocuirea zahărului, uleiuri presate la rece și multe altele care vor fi prezentate în detaliu în edițiile următoare ale revistei.

EVENIMENT PROFESIONAL, DE AFACERI CU PREZENȚA OFICIALITĂȚILOR

Alături de liderii și membrii de elită ai unora dintre cele mai importanteorganizații, atât la nivel național, cât și internațional, precum Dumitru Burtea, președintele de onoare al World Association of Chefs Societies (WACS), Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România, Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.), Cornelia Ghișoi, Lady Chef a României, Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Elena Ionete, directorul executiv al Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație (ANAMOB), am avut o serie de invitați speciali de seamă la expoziție, printre care s-au numărat Ilonka Boldizsár, ambasador al Uniunii Internaționale a Brutarilor și Cofetarilor (UIBC), Septe József, președintele Asociației Brutarilor din Ungaria, Daniela Voica și Virgil Pavel, vicepreședinți ROMPAN, Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, precum și maeștri brutari, cofetari și bucătari din țară și străinătate. Invitații de onoare prezenți la eveniment au vorbit despre importanța organizării unui eveniment pentru specialiștii din industria HoReCa, panificației și cofetăriei precizând că expoziția GastroPan unește oamenii dornici de dezvoltare. Acum, dar și în viitorul apropiat, se va oferi sprijin pentru unități, iar oamenii trebuie doar să profite de acest sprijin, o posibilitate valoroasă pentru avansare reprezentând chiar prezența la GastroPan 2024.

 

GALERIE FOTO GASTROPAN 2024