GASTROPAN – 14-16 MARTIE – BRAȘOV: O OPORTUNITATE DE A DEVENI MAI BUN DECÂT IERI

GastroPan 2024 – 14-16 martie 2024 – Brașov, centrul Lux Divina – sunt datele cele mai importante de reținut. Este un eveniment potrivit pentru a explora și experimenta cele mai recente tendințe și inovații din industria panificației, cofetăriei și gastronomiei. Cu o tradiție bogată și o reputație solidă, expoziția GastroPan este recunoscută ca una dintre cele mai prestigioase expoziții la nivel internațional, aducând împreună profesioniști pasionați și furnizori de top din întreaga lume.

Ediția a XV-a se desfășoară sub semnul inovației și al excelenței, oferind participanților oportunitatea de a descoperi cele mai recente tehnologii, echipamente de ultimă generație și ingrediente de cea mai înaltă calitate. Se oferă un spațiu captivant pentru prezentarea celor mai bune practici, soluții creative și strategii avansate pentru creșterea afacerii în domeniile specificate. Industria alimentară se află într-o continuă evoluție, iar expoziția internațională GastroPan este locul ideal pentru a intra în contact direct cu specialiști de prestigiu, bucătari talentați și antreprenori vizionari.

Participanții vor avea ocazia de a participa la demonstrații live și workshop-uri interactive, susținute de experți de frunte, care vor împărtăși secretele și tehnici inovatoare pentru a rămâne în pas cu cele mai recente tendințe din industrie. În plus, GastroPan 2024 promovează schimbul de idei și conexiunile profesionale prin evenimente de networking, oferind astfel participanților șansa de a crea parteneriate durabile și de a explora oportunități de afaceri promițătoare.

DATE CHEIE GASTROPAN:

gastropan

INOVAȚIA – CUVÂNTUL CHEIE PENTRU GASTROPAN 2024

Inovația este nucleul industriei alimentare, iar expoziția internațională GastroPan reprezintă un epicentru vibrant al celor mai recenteși captivante evoluții din domeniul panificației, cofetăriei și gastronomiei. În cadrul acestei expoziții, inovația nu este doar un concept abstract, ci o realitate palpabilă și vizibilă, care transformă și îmbunătățește fundamental modul în care profesioniștii din industrie își desfășoară activitatea.

Unul dintre aspectele cheie ale inovației la GastroPan este reprezentat de tehnologiile de vârf în echipamentele destinate producției alimentare. De la mașini de frământat aluat și cuptoare cu tehnologii avansate, până la utilaje inteligente pentru prelucrarea și ambalarea produselor, vizitatorii au ocazia de a descoperi ultimele inovații care optimizează procesele de producție și asigură o calitate superioară a produselor finite.

gastropan gastropan

În plus, GastroPan servește ca platformă pentru prezentarea inovațiilor în materie de ingrediente. Producătorii de ingrediente și furnizorii de materii prime aduc în prim-plan noile descoperiri în ceea ce privește texturile, aromele și proprietățile nutriționale, oferind profesioniștilor din industrie o gamă largă de opțiuni pentru a-și îmbunătăți și diversifica ofertele.

Demonstrațiile live și concursurile culinare din cadrul expoziției reprezintă o altă modalitate prin care inovația este adusă în prim-plan. Oameni specialiști împărtășesc secretele celor mai noi tehnici și prezentări spectaculoase, inspirând astfel schimbări și evoluții în abordările gastronomice. Mai exact, GastroPan este o combinație a inovației, unde profesioniștii din industrie se pot conecta cu cele mai recente tendințe, tehnologii și idei care schimbă peisajul industriei alimentare globale. Este un eveniment care nu doar reflectă schimbările, ci și le generează și le promovează, contribuind astfel la evoluția continuă a acestei industrii dinamice și pline de pasiune.

gastropan

EXPUNEREA LA GASTROPAN – CLASICUL TRANSPUS ÎN MODERNITATE

Expozanții de la GastroPan sunt elementul vital care conferă expoziției o energie și vitalitate remarcabilă. Acești participanți reprezintă o gamă diversă de companii, de la producători de echipamente și ingrediente, până la furnizori de servicii specializate, toți având un impact semnificativ asupra industriei panificației, cofetăriei și gastronomiei. Fiecare expoziție aduce în prim-plan o listă impresionantă de expozanți, contribuind la diversitatea și bogăția ofertei disponibile pentru profesioniștii din industrie și publicul larg.

Printre expozanți, veți găsi producători de echipamente de panificație și patiserie, oferind cele mai recente tehnologii în materie de cuptoare, mașini de frământat, linii de producție și accesorii specializate. Aceste companii aduc la GastroPan inovații care îmbunătățesc eficiența proceselor de producție, calitatea produselor și oferă soluții adaptate nevoilor specifice ale profesioniștilor din domeniu.

Furnizorii de ingrediente constituie un alt pilon important al expozanților. Aceștia prezintă cele mai recente descoperiri în materie de arome, texturi și formule inovatoare pentru a satisface exigențele tot mai sofisticate ale brutarilor, cofetarilor și patiserilor. De la mixuri de făină premium la ingrediente organice și alternative sănătoase, acești expozanți aduc diversitate și calitate la GastroPan.

Nu se uită nici companiile specializate în tehnologii și soluții software pentru industria alimentară, care vin cu instrumente avansate pentru gestionarea eficientă a afacerilor, gestiunea stocurilor și optimizarea proceselor de producție.

Expozanții de la GastroPan nu sunt doar comercianți, ci sunt pilonii care susțin inovația, calitatea și evoluția continuă a industriei alimentare. Ei oferă participanților șansa de a explora și experimenta cele mai bune produse, tehnologii și servicii disponibile, contribuind la creșterea nivelului de profesionalism și excelentă în domeniu.

VIZITATORII GASTROPAN – CEI CARE DUC INOVAȚIA LA EIACASĂ

Vizitatorii de la GastroPan reprezintă o comunitate diversă și pasionată, alcătuită din profesioniști din industria alimentară, antreprenori, bucătari, patiseri, cofetari, brutari, manageri de restaurante și hoteluri, precum și studenți și entuziaști din domeniul industriei alimentare. Acești vizitatori aduc cu ei o sete de cunoaștere și un interes profund pentru cele mai recente tendințe, inovații și produse din lumea alimentară.

Printre vizitatorii GastroPan se numără brutari și cofetari cu experiență, în căutare de tehnologii noi și ingrediente inovatoare pentru a adăuga un plus de creativitate în produsele lor. Ei se implică în demonstrațiile live și workshop-urile oferite de experți din industrie, învățând noi tehnici și abordări care să îmbunătățească calitatea și prezentarea produselor din brutăriile și cofetăriile lor.

Antreprenorii și managerii din industria alimentară vin la GastroPan pentru a descoperi cele mai recente echipamente și tehnologii care să îmbunătățească eficiența operațională a afacerilor lor. Ei au ocazia de a stabili contacte cu furnizorii de echipamente, ingrediente și servicii, construind parteneriate strategice pentru a-și dezvolta afacerile și a răspunde mai eficient la cerințele pieței.

Studenții și entuziaștii găsesc la GastroPan o sursă inestimabilă de inspirație și cunoștințe. Ei pot explora cele mai noi tehnologii, pot asista la prezentări ale specialiștilor celebri și pot dobândi o înțelegere mai profundă a industriei prin participarea la evenimente educaționale.

În esență, vizitatorii de la GastroPan reprezintă motorul care animă expoziția, aducând cu ei pasiunea și interesul pentru inovație, calitate și excelență în industria alimentară. Prin interacțiunile lor cu expozanții și participarea la evenimentele din cadrul expoziției, acești vizitatori contribuie la creșterea nivelului de profesionalism și la promovarea unei industrii gastronomice dinamice și în continuă evoluție.

gastropan gastropan

SUCCES ÎNTRE EXPOZANȚI ȘI VIZITATORI

Expoziția GastroPan reprezintă un loc de întâlnire strategic pentru ambele părți implicate – expozanți și vizitatori – oferind un teren fertil pentru succesul reciproc și pentru dezvoltarea continuă a industriei alimentare. Prin schimbul de idei, expozanții și vizitatorii participă la un schimb dinamic de idei și experiențe, contribuind la dezvoltarea
continuă a industriei alimentare. Acest dialog deschis poate conduce la inovații semnificative și îmbunătățiri în modul în care sunt concepute și prestate serviciile gastronomice. Prin inspirare reciprocă, expozanții inspiră vizitatorii prin prezentarea de produse și tehnologii inovatoare, în timp ce vizitatorii îi inspiră pe expozanți prin feedback-ul lor și prin apetitul lor pentru evoluție și progres.

gastropan gastropan

ALTE MODALITĂȚI DE PROMOVARE PRIN GASTROPAN 2024

Pe lângă producătorii și furnizorii de echipamente și utilaje, expoziția va găzdui și reprezentanți ai producătorilor și furnizorilor de materii prime și auxiliare, ambalaje și ingrediente. Acești expozanți aduc în prim-plan sute de tipuri de elemente esențiale pentru a crea cele mai gustoase și calitative produse. Cu toate că rezervarea standurilor se desfășoară zilnic și suprafața expozițională este deja ocupată în proporție de peste 70%, producătorilor și furnizorilor de consumabile li se oferă oportunitatea de a rezerva standuri de dimensiuni reduse (4-6 m2). Acest lucru le permite să expună principalele produse și, mai important, să interacționeze direct cu viitorii clienți, indiferent de suprafața ocupată.

Pentru expozanții care și-au rezervat deja standuri și doresc o prezență sporită în cadrul evenimentului sau pentru companiile care nu au rezervat standuri expoziționale, serviciile adiționale de promovare oferite în cadrul Expoziției GastroPan 2024 reprezintă o modalitate excelentă de a-și spori notorietatea de brand sau de a-și aduce produsele și serviciile în atenția directă a publicului țintă.

Business Point – amplasat într-un spațiu special amenajat și dotat cu o masă și două scaune pentru discuții, acesta permite și amplasarea unui roll-up pentru o mai bună reprezentare.

Catalogul expoziției – material de comunicare dedicat exclusiv evenimentului GastroPan, sursă de informație cu datele de contact ale furnizorilor (care rămâne vizitatorilor după expoziție). Catalogul reprezintă oportunitatea de a comunica direct cu specialiști din România.

Pachete de promovare în revistele Brutarul-Cofetarul/Gastromedia – pachetele cuprind apariții în revistele de specialitate Brutarul-Cofetarul sau Gastromedia, fiecare dintre edițiile ale revistelor din pachetele propuse fiind ediții speciale pre-eveniment și post-eveniment, bucurându-se de o atenție sporită a cititorilor datorită evenimentului.

Expunere roll-up – menite să crească gradul de promovare a expozanților sau să asigure promovarea companiilor care nu expun în cadrul expoziției, roll-up-urile reprezintă un bun instrument de comunicare ce poate fi utilizat chiar și în lipsa reprezentanților companiei la eveniment.

Pliante distribuite vizitatorilor la intrare – această formă de promovare din cadrul expoziției GastroPan 2024 oferă posibilitatea contactului direct vizitatorii pe parcursul celor 3 zile expoziționale.

Sponsorizarea Concursurilor GastroPan – sponsorii concursurilor vor avea posibilitatea de a oferi mostre, pachete de cadou, vouchere și premii speciale concurenților, iar în schimb vor beneficia de promovare excepțională din partea organizatorilor: promovare online, expunere roll-up în zona de concurs, adăugarea materialelor de comunicare ale sponsorului în pachetul primit de fiecare participant la Concursurile GastroPan.

CONCURSURILE GASTROPAN – O ȘANSĂ DE PERFECȚIONARE PENTRU SPECIALIȘTII DIN DOMENIU

Concursurile GastroPan reprezintă o atracție deosebită și un punct culminant al evenimentului, aducând în prim-plan talentele remarcabile din domeniul COFETĂRIEI, PANIFICAȚIEI-PATISERIEI și GASTRONOMIEI, oferind o platformă pentru excelența profesională. Aceste competiții reprezintă nu doar o provocare pentru participanți, ci și
o ocazie de a împărtăși și de a învăța din creativitatea de înaltă clasă Iată câteva aspecte cheie legate de concursurile GastroPan:

1. Diversitate – GastroPan găzduiește o gamă variată de concursuri care acoperă diverse aspecte ale industriei alimentare, inclusiv panificație, patiserie, cofetărie și gastronomie. Aceste competiții sunt concepute pentru a pune în valoare abilitățile și creativitatea participanților în domenii specifice, contribuind astfel la promovarea diversității și aprofundarea expertizei.

2. Oportunitate – Concursurile GastroPan oferă șansa de a-și demonstra abilitățile în fața unui juriu format din experți recunoscuți. Concursurile reprezintă nu doar o oportunitate de recunoaștere, ci și un mod de a-și impulsiona carierele prin participarea la evenimente de prestigiu.

3. Inspirarea și schimbul de idei – Concursurile servesc drept sursă de inspirație pentru toți participanții, dar și pentru vizitatorii care asistă la evenimente. Abordările inovatoare și prezentările spectaculoase oferă un cadru propice schimbului de idei și tehnici între profesioniști, contribuind la creșterea nivelului de excelentă în industrie.

4. Valorificarea talentelor locale și internaționale – Concursurile GastroPan atrag participanți din diverse colțuri ale țării. Această diversitate culturală și națională contribuie la îmbogățirea competițiilor și la aducerea unui plus de inovație în practicile industriei alimentare.

5. Experți de marcă în juriu – juriul concursurilor GastroPan este format din experți recunoscuți din sectoare, aducând cu ei nu doar cunoștințe vaste, ci și standarde ridicate de evaluare. Participanții beneficiază astfel de feedback constructiv și de oportunitatea de a învăța de la profesioniștii de marcă din industrie.

6. Promovarea competenței și educației – Concursurile GastroPan nu doar celebrează talentul individual, ci și promovează competența și educația în industrie. Acestea devin un catalizator pentru îmbunătățirea standardelor, atât pentru concurenți, cât și pentru publicul larg.

REGULI DE PARTICIPARE

Înscrierile la Concursurile Gastropan 2024 se vor putea face până la19 februarie 2024. Formularul de înscriere va trebui trimis în prealabil prin e-mail la adresa de email concurs@gastropan.ro până la data de 19 februarie 2024.
Pentru înscriere, este necesar:
• Completarea formularului de înscriere de pe www.gastropan.ro
• Achitarea taxei de participare (250 lei/produs), gratuit pentru studenți
și elevi
• Completarea formularului de participare trimis ulterior de organizatori.

Programul Concursurilor este următorul:
• Secțiunea Cofetărie – Tortul Anului 2024, Piesă decorativă – 14 martie 2024 – joi, ora 1000-1500
• Secțiunea Panificație-Patiserie – Pâinea Anului 2024, Produse de patiserie, Categoria pentru studenți și elevi – 15 martie 2024 – vineri, ora 1000-1500
• Secțiunea Gastronomie – pentru studenți și elevi – 14 martie 2024 – joi, ora 1000-1500

Concurenții trebuie să se prezinte într-o uniformă/șort completă. Fiecare concurent trebuie să prepare și să finalizeze toate pregătirileîn laboratorul său propriu, autorizat și conform normelor în vigoare. Produsele prezentate vor fi gata pregătite în momentul jurizării. Organizatorii au dreptul de a publica rețete, fotografii și filme ale candidaților, juriului membrii și munca produsă.

SECȚIUNEA COFETĂRIE I 14 martie I JOI

La secțiunea Cofetărie pot să se înscrie cofetari din toată țara, care vor avea posibilitatea de a câștiga trofeul Tortul Anului 2024, concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și delicioase.

Categoria Tortul Anului 2024 – tematica: Materii prime tradiționale românești

Tematica reprezintă o provocare apetisantă și inovatoare pentru pasionații de deserturi, iar participanții sunt invitați să își pună imaginația și abilitățile la încercare, creând deserturi excepționale folosind ingrediente tradiționale românești. Principalele criterii de departajare vor fi gustul, originalitatea și respectarea tematicii. După analizarea tuturor celorlalte criterii (decor, respectarea tematicii, armonia cromatică, inspirația în alegerea denumirii etc.), juriul va trece la secționarea tortului și la degustare.

gastropan gastropan gastropan

Modul de prezentare

Fiecare concurent va prezenta în concurs 2 torturi identice:
• Un tort pentru prezentare în fața juriului, secționare, analizare și degustare de către juriu.
• Un tort pentru fotografiere și expunere pe durata expoziției (dupăconcurs).
Organizatorii vor prezenta fiecare tort în parte cu formularul de participare cu caracteristicile în fața juriului, acesta analizând produsul din punct de vedere al aspectului. Juriul va secționa și degusta produsul. La prezentarea produselor, este obligatorie completarea și expunerea formularului care va fi pus la dispoziție de către organizatori
(denumire produs, ingrediente, proces tehnologic, valori nutriționale, alergeni). Fiecare concurent va prezenta alături de tort DOAR formularul de participare cu caracteristicile descrise anterior. Alte formulare nu vor fi acceptate, iar în caz contrar, produsele vor fi descalificate. Formularul NU poate cuprinde denumiri, sigle, simboluri sau alte elemente grafice de identificare ale firmei sau ale autorului pentru a nu identifica autorul înainte de jurizare. Acest ultim aspect este foarte important pentru a respecta pe toata durata jurizării imparțialitatea și obiectivismul actului de jurizare. Forme și dimensiuni: torturile prezentate vor fi rotunde, cu un diametru de 22-24 cm, cu 5-7 texturi. Înălțimea maximă a tortului poate fi de 8 cm + decorațiuni.

Criterii de jurizare

Criterii de jurizare: calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziția cremelor, proveniența și calitatea ingredientelor folosite, adaptarea la tendințele alimentației sănătoase, decorul și armonia dintre exterior și interior, gust, originalitatea rețetei, textura și proporția generală.

Categoria Piesă decorativă – tematica: Basme, folclor șitradiții românești

Acestea rămân la latitudinea concurenților, dar se pot enumera câteva, pentru ușurința alegerii: balade, basme, povești, povestiri, proză, poezie, ghicitori, colinde, doine și muzică populară, cântece de leagăn, artă tradițională, artă cu inspirație folclorică, datini, credințe, superstiții etc.

gastropan

Modul de prezentare

Piesa artistică nu va depăși o suprafață de maximum 60 x 60 cm, marcată de mărimea suportului. Niciun element de decor nu trebuie să depășească exteriorul acestui spațiu, chiar dacă este situat la înălțime. Nu există restricții de înălțime. Sunt permise următoarele materii prime alimentare sau combinații: pastă de zahăr, ciocolată modelabilă, ciocolată, isomalt, hârtie de orez, hârtie vafă. Piesa decorativă trebuie să fie acoperită în întregime cu elemente 100% comestibile. Pot fi folosite elemente de decor comestibil adiacent ca: noodles, tăiței, paste, mătase porumb, dar trebuie folosite cu moderație.

Criterii de jurizare

Jurații vor urmări și puncta: creativitatea, multitudinea tehnicilor folosite, precum și execuția lor, gradul de dificultate, modul de prezentare, proporție și simetrie în construcția personajelor, dar și raportul personajelor la decorul general, folosirea paletei de culori, impresia generală.

SECȚIUNEA PANIFICAȚIE-PATISERIE I 15 martie I VINERI
Categoria Pâinea Anului 2024 realizată artizanal – tematica: Produse de panificație cu etichetă curată

La categoria Pâinea Anului 2024 realizată artizanal, concurenții vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată printr-un proces tehnologic artizanal, procesul tehnologic în ansamblu fiind preponderent manual, dar se pot folosi utilaje pentru unele operații tehnologice. Concurentul declară la înscrierea în concurs pe propria răspundere că
acest produs este realizat în regim tehnologic artizanal și se produce într-o cantitate de cel mult 150 kg/zi.

gastropanModul de prezentare

Fiecare concurent va prezenta în concurs 2 produse identice:
• Un produs pentru prezentare în fața juriului, secționare, analizare și degustare de către juriu.
• Un produs pentru fotografiere și expunere pe durata expoziției (după concurs).
Organizatorii vor prezenta fiecare produs în parte cu formularul de participare cu caracteristicile în fața juriului, acesta analizând produsul din punct de vedere al aspectului. Juriul va secționa și degusta produsul.

La prezentarea produselor, este obligatorie completarea și expunerea formularului care va fi pus la dispoziție de către organizatori (denumire produs, ingrediente, proces tehnologic, valori nutriționale, alergeni).

Fiecare concurent va prezenta alături de produs DOAR formularul de participare cu caracteristicile descrise anterior. Alte formulare nu vor fi acceptate, iar în caz contrar, produsele vor fi descalificate.

Formularul NU poate cuprinde denumiri, sigle, simboluri sau alte elemente grafice de identificare ale firmei sau ale autorului pentru a nu identifica autorul înainte de jurizare. Acest ultim aspect este foarte important pentru a respecta pe toata durata jurizării imparțialitatea și obiectivismul actului de jurizare.

Criterii de jurizare

Principalele criterii de departajare vor fi proprietăți organoleptice, aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, inovație, creativitate, respectarea tematicii, juriul va trece la secționarea produsului și la degustare.

Categoria Patiserie – tematica: Produse de patiserie cu etichetă curată

La această categorie concurenții vor avea sarcina de a obține un produs de patiserie de calitate, sănătos și responsabil, contribuind la educarea publicului în privința alegerilor alimentare benefice atât pentru sănătatea individuală, cât și pentru mediu.

gastropan gastropanCriterii de jurizare

Principalele criterii de departajare vor fi proprietăți organoleptice,aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, creativitate, respectarea tematicii și a regulamentului. Pentru această categorie, se consideră același regulament ca și la categoria Pâinea Anului 2024.

Categoria Ziua Elevului/Studentului brutar – tematica: Produse de patiserie cu etichetă curată

Fiecare grupă de studenți/elevi poate înscrie în concurs maxim 3 produse, fiecare produs în 2 exemplare identice:
• Un produs pentru prezentare în fața juriului, secționare, analizare și degustare de către juriu.
• Un produs pentru fotografiere și expunere pe durata expoziției (după concurs).
După încheierea jurizării, toate produsele prezentate în concurs vor rămâne expuse pe toată perioada desfășurării expoziției și vor putea fi retrase doar după închiderea programului

SECȚIUNEA GASTRONOMIE I 14 MARTIE I JOI

Categoria Ziua Elevului/Studentului bucătar – tematică: Sănătatea pornește din farfurie
Elevii și studenții pe echipă vor prezenta:
1. Un platou festiv cu preparate din carne, pentru 8 persoane + o farfurie de prezentare a unei porții care să conțină garniturile și sosul propus. Concurenții vor prezenta o fișă tehnologică a pieselor principale.
2. Un desert românesc, din vremurile îndepărtate care să fie prezentat într-o manieră modernă (pentru două persoane). Poate să fie pe bază de fructe, brânzeturi fine sau poate fi din categoria plăcinte, tarte.

Găsiți regulamentul complet al Concursurilor GastroPan precum șiformularul de înscriere la concursuri pe www.gastropan.ro. Informațiisuplimentare despre Concursurile GastroPan 2024 pot fi solicitate la telefon 0732-575.556 sau e-mail concurs@gastropan.ro

 

Brutarul Cofetarul – Gastromedia – GastroPan – PanGastRo