GASTROPAN – 14-16 MARTIE 2024, BRAȘOV – SCHIMBAREA INDUSTRIEI ÎNCEPE CU TINE!

Cea de-a 15-a ediție GastroPan, între 14-16 martie 2024, la Brașov, aduce trei zile dedicate inovației, tehnologiei de ultimă generație, cunoașterii care are ca rezultat întâlnirea dintre producători și furnizori de tehnologii și soluții cu vechii și noii clienți.

GastroPan – 14-16 martie, Brașov – contactul direct între expozanți și vizitator

Cea de-a 15-a ediție GastroPan, între 14-16 martie 2024, la Brașov, aduce trei zile dedicate inovației, tehnologiei de ultimă generație, cunoașterii care are ca rezultat întâlnirea dintre producători și furnizori de tehnologii și soluții cu vechii și noii clienți. Are loc o pregătire avansată cu zile pline de afaceri și networking, într-un mediu solid și inovator cu o multitudine de oferte, gata să sprijine în continuare dezvoltarea fiecărui tip de afacere. Noile propuneri, volumul de afaceri generate și nivelul înalt al tuturor evenimentelor a contribuit la creșterea succesului expoziției și consolidarea unui punct de referință național și mondial pentru întreaga industrie de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, morărit și HoReCa.

 

Punctele forte ale expoziției GastroPan

De 15 ani, GastroPan este o expoziție organizată anual care susține și ajută la dezvoltarea specialiștilor din industria panificației, cofetăriei și HoReCa. Reprezintă o platformă excelentă pentru fabricanții de echipamente, furnizorii de materii prime și profesioniștii din domeniul alimentar pentru a-și prezenta produsele și serviciile, pentru a face afaceri și pentru a se conecta cu alți specialiști din industrie. Fiind un eveniment B2B, GastroPan reunește furnizorii de pe piață cu producătorii și operatorii din domeniile țintă având ca principal scop organizarea unui eveniment cu o ofertă largă, internaționalitate și participare, pentru a continua să fie punctul de referință pentru sectorul tehnologiei, echipamentelor și ingredientelor alimentare. Altfel, expozanții își prezintă produsele din diferite sectoare ale industriei alimentare, din țară și străinătate, inclusiv producători de echipamente pentru panificație și cofetărie, furnizori de materii prime, companii specializate în ambalaje alimentare, distribuitori de produse alimentare.

Gastropan1í

 

 • Singura expoziție de specialitate organizată în România și unul dintre cei mai mari din Europa de Sud-Est
 • Peste 22 ani de experiență în a reuni furnizori mondiali cu operatorii și producătorii de pe piață prin revistele de specialitate Brutarul-Cofetarul și Gastromedia
 • 15 ediții consecutive marcate de o creștere continuă în fiecare an
 • Peste zeci de furnizori din țară și străinătate care expun în fiecare an
 • Peste 18.000 de vizitatori – profesioniști, specialiști și antreprenori din industrie.

 

Toate într-un singur loc
 1. Inovații tehnologice – se pot descoperi cele mai recente echipamente și tehnologii în domeniul panificației, cofetăriei și gastronomiei
 2. Digitalizarea și digitizarea – eficiență, calitate crescută, personalizare și interacțiune mai bună cu clienții și implementarea soluțiilor digitale
 3. Întâlniri de succes între expozanți și vizitatori, oportunități, soluții și tehnologii pentru dezvoltarea afacerii
 4. Demonstrațiile live, în timp real, ale celei mai recente tehnologii de producție și de fabricație
 5. Implicarea și conectarea cu colegii din industrie, furnizorii potențiali și viitorii clienți

 

imagini Gastropan

 

Multinaționalitate la GastroPan

Expozanții de la GastroPan reprezintă o varietate impresionantă de companii din industria alimentară, aducând laolaltă experți și inovații în panificație, cofetărie, HoReCa și tehnologii conexe. Aceștia împărtășesc cunoștințe, produse și soluții de ultimă generație, contribuind la dezvoltarea continuă a acestui domeniu vital pentru satisfacția gustului exigent al consumatorului.

Expozanții de la GastroPan sunt reprezentanți ai diverselor sectoare ale industriei alimentare, aducând cu ei o serie de caracteristici relevante precum diversitatea ofertei prin care acoperă o gamă variată de produse și servicii, de la mașini și echipamente pentru panificație și patiserie până la ingrediente, ambalaje și tehnologii inovatoare. Mulți expozanți prezintă tehnologii avansate, mașini automate și soluții software pentru a îmbunătăți eficiența proceselor de producție și a asigura calitatea produselor. Unii dintre ei prezintă produse premium, ingrediente de calitate superioară și produse adresate, atât profesioniștilor, cât și publicului larg. De asemenea, se vor organiza prezentări și demonstrații în timp real pentru a arăta potențialilor clienți modul în care funcționează echipamentele și cum se pot obține rezultate de calitate.

 

GPdiagram1

I.

41% furnizori pentru domeniile panificației, patiseriei, cofetăriei, pizzerii și morărit

39% furnizori pentru domeniile restaurantelor, barurilor, cafenelelor, ceainăriilor, hotelurilor, pensiunilor, bistrourilor, unități fast-food, firme de catering

11% furnizori pentru domeniile gelateriei, ciocolateriei, gogoșeriei

9% alte servicii (IT, consultanță, marketing, finanțare, asociații)

II.

16% firme din străinătate (Polonia, Cehia, Spania, Italia, Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Germania, Lituania, SUA, China etc.)

84% firme din România

 

Interes crescut din partea vizitatorilor

Vizitatorii GastroPan reprezintă o comunitate pasionată și diversă, formată din profesioniști și entuziaști ai industriei alimentare. Aceștia aduc cu ei curiozitatea de a explora cele mai noi tendințe, tehnologii și produse din lumea panificației, patiseriei și cofetăriei. De la brutari și patiseri până la experți, fiecare vizitator contribuie la atmosfera vibrantă și interactivă a evenimentului.

Vizitatorii Gastropan au ocazia unică de a se conecta cu expozanții, de a învăța direct de la specialiști și de a împărtăși experiențe și cunoștințe cu colegi din industrie. În timpul evenimentului, aceștia pot asista la prezentări interactive, demonstrații în direct și ateliere practice, oferindu-le o perspectivă captivantă asupra noilor tehnologii și abordări în producția de produse de panificație și patiserie.

Fiecare vizitator aduce cu sine propriile aspirații și interese, de la îmbunătățirea calității produselor pe care le oferă la descoperirea inspirației pentru creații unice. Cu un simț al comunității puternic, vizitatorii GastroPan sunt motivați să exploreze, să învețe și să dezvolte relații cu profesioniști din întreaga industrie, contribuind astfel la avansarea continuă a domeniului alimentar în ansamblu.

 

GPdiagram2

I.

48%  producători din domeniile panificației, patiseriei, antreprenori din cofetării, gelaterii, ciocolaterii, gogoșerii, fabrici de biscuiți, comerț cu produse de cofetărie și gelaterie

34% restaurante, cafenele, ceainării, hoteluri, pensiuni, unități fast food, bistrouri, cantine

13% comercianți produse de panificație, patiserie, morărit, pizzerii, fabrici de paste făinoase

5% alte activități

II.

18% vizitatori din străinătate

82% vizitatori din România

 

Rezervarea standurilor este în plin proces

Cu participarea la GastroPan 2023, furnizorii de materii prime pentru industriile acoperite de expoziție se pregătesc deja să impresioneze vizitatorii cu gama lor de produse inovatoare. Procesul, firesc în evoluția pieței, debutează prin conectarea cu cerințele internaționale și identificarea nevoilor consumatorilor, evoluând apoi într-un efort susținut de cercetare și dezvoltare a articolelor care să răspundă și să anticipeze aceste necesități. Conform celor mai recente sondaje, prioritatea principală a vizitatorilor constă în descoperirea unor opțiuni mai puțin convenționale de ingrediente, pentru a explora avantajele lor în procesul de creare a produselor noi și inovatoare.

Cu toate că mai sunt câteva luni până la următoarea ediție a expoziției internaționale GastroPan, planurile pentru anul 2024 sunt deja în mișcare, cu zeci de expozanți autohtoni care și-au confirmat participarea. Companiile specializate în furnizarea de echipamente, ingrediente și soluții pentru domeniul panificației, cofetăriei și HoReCa au deja rezervat standurile pentru viitoarea ediție a expoziției, programată în primăvara anului viitor.

Concursurile GastroPan – una dintre cele mai mari atracții ale expoziției

Concursurile GastroPan reprezintă cu siguranță unul dintre punctele de atracție principale ale acestei expoziții internaționale. Aceste competiții sunt o platformă de prestigiu pentru profesioniștii din industria panificației, patiseriei, cofetăriei și HoReCa, unde își pot demonstra măiestria, creativitatea și pasiunea pentru arta culinară.

Fie că vorbim despre concursuri de preparare a pâinii, a produselor de patiserie sau a preparatelor culinare fine, fiecare eveniment aduce în prim-plan talente diverse și abilități excepționale. Participanții se pot întrece în utilizarea ingredientelor, tehnicilor de coacere și prezentarea artistică, încercând să impresioneze juriul.

Mai mult decât o simplă competiție, concursurile GastroPan sunt o oportunitate pentru profesioniști să își măsoare abilitățile într-un mediu stimulativ, să învețe de la colegii lor și să împărtășească experiențe. Câștigătorii nu doar că obțin recunoașterea meritată pentru excelența lor, dar pot și inspira întreaga comunitate culinară, impulsionând inovația și dezvoltarea în industrie. Astfel, concursurile GastroPan aduc un plus de valoare și dinamism la întreaga experiență a expoziției.

Pentru ediția următoare se vor organiza Concursurile GastroPan cu următoarele tematici:
 • Tortul Anului 2024 – tematică: materii prime tradiționale românești
 • Pâinea Anului 2024 fabricată artizanal – tematică: etichetă curată
 • Produse de patiserie – tematică: etichetă curată
 • Ziua Elevului/Studentului brutar – tematică: produse de panificație cu etichetă curată

 

imagini GP 3

 

Standurile GastroPan sunt alocate în ordinea rezervărilor confirmate. Pentru a deveni EXPOZANT și a BENEFICIA de o poziționare favorabilă a standului, contactați organizatorii la telefon 0733 313 043 sau pe adresa info@gastropan.ro. Pentru detalii despre expoziția GastroPan 2024, urmăriți pagina www.gastropan.ro.

 

Pentru mai multe informații și detalii privind modalitățile de participare și promovare pregătite de organizatori pentru furnizorii din domeniu contactați organizatorii pe adresa info@gastropan.ro sau la telefon 0733 313 043.