Prin parteneriate solide cu profesioniști din industrie, Academia Pangastro se distinge prin abordarea practică și orientată către rezultate. Echipa de formatori și instructori de la Pangastro este selecționată cu grijă, aducând în clasă nu doar cunoștințe teoretice, ci și experiență practică relevantă din industrie. Astfel, Academia Pangastro devine un mediu propice pentru descoperirea și dezvoltarea talentelor în domeniul culinar.
Într-o lume în continuă schimbare, Academia Pangastro și formatorii săi, inclusiv Chef Kiss Florin, rămân dedicați formării viitoarelor generații de bucătari și patiseri. Această aventură educațională este de fapt pasiunea pentru gastronomie care se transformă într-o artă ce transcend limitele bucătăriei.
În lumea culinară, pasiunea, îndemânarea și o doză de îndrăzneală pot da naștere la cele mai deosebite idei și pot crea oportunități nesperate. Aceasta este povestea lui Chef Florin, formator gastronomic pentru Academia de cursuri Pangastro și mentor pentru Echipa regională Casa Calfelor Kolping Timișoara echipei sale remarcabile de tineri care se pregătesc pentru o competiție de talie internațională, IKA Culinary Olympics.
Chef Florin, alături de Asociația Kolping Timișoara, a preluat responsabilitatea de a ghida și instrui 9 tineri talentați. Împreună, ei promit să depună toată îndemânarea și fiecare picătură de sudoare pentru a reprezenta, pentru prima dată, vestul țării într-o competiție gastronomică de prestigiu.
În calitate de formator, Florin are misiunea deosebită de a șlefui diamante brute și de a le insufla dragostea sa pentru arta culinară, respectul pentru preparate, aromă, savoare și prezentare. Cu fiecare preparat pregătit, echipa sa vizează să aducă la viață nu doar o masă, ci o experiență culinară de neuitat.
IKA Culinary Olympics este scena pe care chef Florin și echipa sa își vor demonstra măiestria. Această competiție de amploare, organizată de IKA Culinary Olimpics, este un eveniment care se desfășoară o dată la patru ani în Stuttgart, Germania. Aici, echipele din peste 70 de țări concurează în diverse categorii, de la meniuri tradiționale și luxoase până la bufete și prăjituri.
Competiția nu este doar o provocare, ci și o oportunitate de a face conexiuni în industria culinară internațională și de a învăța tehnici și tendințe noi. IKA Culinary Olympics este recunoscută drept una dintre cele mai prestigioase competiții culinare din lume, cu o istorie impresionantă care a început în anul 1900.
Echipa pregătită de Chef Florin pentru această competiție de excepție include următorii membri:
Căpitan echipă: Fabian Prutean
Bucătar: Bogdan Lovin
Bucătar: Bianca Prisneac
Bucătar: Alesia Coroian
Pastry Chef: Elisa Dedu
Ajutor Bucătar: Ianis Bulgaru
Ajutor Bucătar: Ariana Sinatovici
Ajutor Bucătar: Iani Bratan
Maximilian Dan: media și translator
Cu mândrie națională, suport din partea sponsorilor și a familiilor, un alt formator al Academiei, Lady Chef a României, Cornelia Ghișoi, va participa și anul acesta cu o echipă, înarmați cu pasiune, determinare la cel mai important concurs gastronomic din lume.
Membrii echipei sunt:
Managerul echipei: Popa Cristian
Căpitanul echipei: Florescu Ioan
Ghișoi Cornelia
Bunea Ioana
Buzea Daniel
Holhos Paul
Carmela Dragomir
Donosa Alexandra
Cu o experiență internațională de peste 25 de ani și zeci de medalii câștigate, echipa este mândră că dețin un renume mondial ajungând să fie jurizați de cei mai buni chef de pe planetă.
Un alt formator Pangastro participă la olimpiadă, Head Chef Bogdan Cozma, cu echipa de juniori formată din:
Dadiana Munteanu – căpitan
Antohi Paul
Adam Filip
Mihai Petre
David Toader
Andrei Miron
Andreea Buzatu
Această a fost formată din luna septembrie având 7 antrenamente pentru a se pregăti pentru cele 2 probe – restaurantul națiunilor și proba pentru 12 persoane chef tables.
Printre preparate, se vor număra gustare ovo-lacto vegetariană (brânză de capră coaptă, biscuiți din ardei copt, cremă de ardei copt, tartar din pere compresate cu lime, cremă de usturoi copt, sos din spanac), fel de bază (pui coquelet, pulpe cu tartar din ciuperci, biscuite din țelină cu parmezan, Mille feuill rulat din pui cu ficat de rață, dovleac infuzat cu anason, piure din cartofi și țelină, sos demiglace de pui, desert (piesă centrală – mousse de ciocolată albă cu piper citricizat, insert de zmeură, ganache de ciocolată cu piure de mango, blat de iaurt cu zmeură și pralină crocantă din fistic, tartă crocantă umplută cu creme brûlée și tartar de mere coapte, gelato cu dovleac și turtă dulce în crustă de ciocolată cu lapte, sos de ciocolată cu lapte și stafide).
Pentru Head Chef Bogdan Cozma, a fost o adevărată provocare să adune și să formeze echipa de junior, luând bucătari din toată țara (de la Botoșani la Oradea). Echipa de junior are proba națiunilor pe data de 4 februarie, iar chef tables se va desfășura pe data de 6 februarie.
Lady Chef Cornelia Ghișoi, Chef Florin Kiss și Chef Bogdan Cozma, membrii ANBCT, vor reprezenta România la Olimpiada de la Stuttgart, iar noi suntem mândri de ei și le urăm mult succes!