Expoziția GastroPan este programată pentru perioada 21-23 septembrie 2021

Următoarea ediție a expoziției internaționale GastroPan este programată pentru perioada 21-23 septembrie 2021, și se va desfășura în centrul expozițional Expo Arad, în cazul în care se ridică restricțiile autorităților privind organizarea expozițiilor. Evenimentul tip B2B va reuni cererea și oferta industriilor de panificație, cofetărie și HoReCa, fiind punctul de întâlnire al specialiștilor cu cei mai importanți furnizori de tehnologii, echipamente, ingrediente, accesorii și soluții IT, un nod unde reprezentanții acestor industrii pot avea discuții de business pentru dezvoltarea afacerilor și implicit a sectorului.

În cadrul expoziției vor fi organizate Concursurile GastroPan la care se vor premia Pâinea și Tortul Anului 2021. Expoziția GastroPan 2021 la Arad, va pune accentul pe soluții de afaceri inovatoare care pot contribui nu doar la scoaterea din criză a afacerilor, ci și la creșterea competitivității și a calității produselor și serviciilor din domeniu.

DOMENIILE DE ACTIVITATE A EXPOZANȚILOR GASTROPAN 2021

Oferta de produse și servicii pe care expozanții o pregătesc pentru vizitatorii GastroPan cuprinde cele mai noi inovații din domeniile în care activează, precum și cele mai căutate soluții pentru clienții lor.

  • Panificație-patiserie-morărit: utilaje, mobilier și echipamente pentru brutării; linii complete de panificaţie și patiserie; cuptoare de toate tipurile şi tehnologiile; pungi, cutii, hârtie de ambalat, cadouri, ambalaje din hârtie și carton pentru industria alimentară; ingrediente; soluţii software și hardware pentru brutării, patiserii; vitrine; autoutilitare; soluții de curățare și igienizare; design interior; tăvi, forme și alte ustensile etc.
  • Cofetărie: mobilier, utilaje, echipamente, ustensile și accesorii pentru cofetării; gamă largă de ingrediente, arome pentru cofetărie, premixuri instant pentru umpluturi de cofetărie, umpluturi de fructe pentru cofetărie, creme preparate pentru cofetării, marțipan, frișcă, fondant etc.; ustensile și accesorii; ambalaje profesionale pentru cofetării; soluţii software specializate pentru cofetării; ornamente pentru decorarea torturilor etc.
  • Gelaterie: echipamente, consumablie pentru gelaterii; mașini de preparat îngheţată; arome, esenţe, coloranţi, aditivi pentru gelaterie; variegato, topping, sisteme de stabilizare a îngheţatei, bază pentru îngheţată soft, siropuri pentru mașini de îngheţată stradale, siropuri concentrate pentru dozatoare etc.
  • HoReCa: mobilier și diferite echipamente pentru toate sectoarele din industria alimentară; frigidere profesionale, vitrine frigorifice, şoc freezer alimente, instalaţii și utilaje frigorifice; hote profesionale; specialităţi de ceaiuri din întreaga lume; soluţii inovative pentru hoteluri, restaurante, fast food-uri, care vor reduce costurile; produse fine de panificaţie congelate rapid, produse gastronomice; textile; energie electrică/gaze naturale etc.
  • Cafea: espressoare, aparate de cafea, frape; cafele și ceaiuri rare; soluţii unice pentru cafeaua espresso etc.

FIRMELE CARE VOR SĂ PARTICIPE LA GASTROPAN 2020 CU STAND EXPOZIȚIONAL pot solicita o ofertă de stand completând formularul de înregistrare accesibil pe www.gastropan.ro sau contactând organizatorii pe adresa info@gastropan.ro sau la telefon 0733 313 043.

 

SPECIALIȘTII SUNT AȘTEPTAȚI LA CONCURSURILE GASTROPAN 2021

Pe lângă atracțiile permanente, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cele trei zile ale expoziției vor găzdui cele trei secțiuni ale Concursurilor GastroPan: PANIFICAȚIE-PATISERIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE.

Concursurile GastroPan aduc împreună cei mai talentaţi brutari, cofetari și bucătari autohtoni care își vor demonstra măiestria în fața unui juriu format din experți de talie mondială. Concursurile GastroPan sunt grupate în 3 secțiuni competiționale în cadrul cărora juriul selectează lucrările care vor primi trofeele Pâinea Anului 2021 și Tortul Anului 2021. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2021 se fac până pe 16 august 2021.

COFETĂRIE│21 septembrie 2021│marți

Concursurile de cofetărie se vor desfășura în prima zi a Expoziției GastroPan, în data de 21 septembrie 2021. La această secțiune participanții vor concura pentru Trofeul Tortul Anului 2021, dar și pentru a ajunge pe podium cu creație artistică realizată din pastă de zahăr.

Tematica categoriei Tortul Anului 2021: Tort cu fructe indigene. Pentru șansa de a câștiga trofeul Tortul Anului 2021, concurenții vor prezenta un tort inovator, ce nu se găsește în comerț, cu o denumire originală și cu fructe indigene (afine, caise, căpșuni, cireșe, fragi, gutui, mere, mure, nectarine, pepene galbenă, pepene verde, pere, piersici, prune, struguri, vișine, zmeură, fructe de pădure, cătină, merișor etc.).

Cofetarii artiști și decoratorii de torturi vor avea și ei posibilitatea de a-și demonstra talentul la categoriile Creație artistică din pastă de zahăr. Tematica în această categorie va fi Minunile lumii (inclusiv și minunile lumii moderne aflate în Patrimoniul UNESCO). Iată câteva exemple care pot fi sursa de inspirație a creațiilor artistice: Machu Picchu – Peru, Efes, Pamukkale, Marele Zid – China, Colosseum – Italia, Hristos Mântuitorul – Brazilia, Turnul Eiffel (Paris), Monumentul de la Stonehenge – Anglia, Troia, Cappadocia, piramidele de la Gizeh, Abu Simbel în Egipt, templele de la Karnak – Egipt, Big Ben – Londra, Opera din Sidney, Turnul din Pisa etc.

PANIFICAȚIE-PATISERIE│22 septembrie 2021│miercuri

Atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine vor avea șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2021, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale. În cadrul aceleiași secțiuni, Panificație-Patiserie, concurenții se vor întrece în obținerea celor mai bune produse de patiserie pentru copii cu intoleranță la gluten.

La categoria Pâinea Anului 2021 fabricată industrial în România concurenții vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial. Concurentul declară la înscrierea în concurs pe propria răspundere că acest produs este realizat în regim tehnologic industrial și se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Se va pune accent pe caracterul inovativ al produsului.

La categoria Pâinea Anului 2021 realizată artizanal în România concurenții vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal. Concurentul declară la înscrierea în concurs pe propria răspundere că acest produs este realizat în regim artizanal și se produce într-o cantitate maxim 150 kg/zi, cu tematica: Pâine și produse de panificație speciale pentru mic-dejun, adaptate tendințelor nutriționale actuale. Produsul poate fi un prototip care urmează a fi introdus în fabricație, sau un produs deja introdus în producția de serie.

La categoria Produse de patiserie concurenții vor avea sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră potrivit pentru copiii care suferă de intoleranță la gluten. Produsul de patiserie se poate realiza din orice tip de aluat. Tematica acestei categorii: Produse de patiserie pentru copii cu intoleranță la gluten.

GASTRONOMIE│23 septembrie 2021│joi

La rândul lor, bucătarii vor avea posibilitatea de a concura la categoria Preparate culinare. Concurenții pot participa individual sau în echipe de maxim 4 bucătari, din care 1 șef de echipă. Echipele de bucătari au de prezentat: un platou festiv cu preparate din pește sau fructe de mare pentru 8 persoane, și o farfurie de prezentare a platoului, precum și un preparat tradițional românesc pentru 4 persoane, (maxim 8 persoane) prezentat în mod autentic, și un preparat de bază vegetarian pentru 2 persoane, poate fi gătit la cald și prezentat rece. La individual, participanții trebuie să pregătească: finger food, două feluri gătite la rece și prezentate la rece și două feluri gătite la cald și prezentate la rece, la ambele categorii pentru 6 persoane, în total vor fi 24 de piese (ingrediente la alegere, din carne, pește, pasăre, vânat, fructe de mare, vegetarian), precum și un meniu gourmet pentru 1 persoană, care cuprinde 5 servicii (gustare, supă, antreu cald, fel principal, desert).

Găsiți regulamentul complet al Concursurilor GastroPan precum și formularul de înscriere la concursuri pe www.gastropan.ro Informații suplimentare despre Concursurile GastroPan 2021 pot fi solicitate la telefon 0732 575 556, prin Whatsapp sau e-mail concurs@gastropan.ro

 

FIRMELE POT SPONSORIZA CONCURSURILE GASTROPAN 2021

Furnizorii de ingrediente, echipamente sau soluții dedicate brutăriilor, cofetăriilor și restaurantelor, au posibilitatea de a susține Concursurile GastroPan în calitate de Sponsori, oferind diverse premii câștigătorilor și pot beneficia de o excelentă promovare în rândul concurenților, juriului, vizitatorilor și expozanților. Informații referitoare la pachetele de sponsorizare și servicii adiționale puteți primi contactând organizatorii: 0732-575.556, info@gastropan.ro

 

Taloanele de acces din 2020 vor fi valabile pentru ediția din septembrie 2021

Expoziţia GastroPan îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 21-23 septembrie 2021, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Intrarea se face pe bază de invitaţie sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro. De asemenea, taloanele de acces și invitațiile emise deja pentru GastroPan 2020 rămân valabile.

 

Pentru detalii despre expoziția GastroPan contactați organizatorii pe adresa info@gastropan.ro sau la telefon 0733 313 043. Citiți revista Brutarul-Cofetarul pentru a afla noutățile despre eveniment, vizitați site-ul www.gastropan.ro și urmăriți-ne pe Facebook.