Editura revistei Gastromedia aniversează 20 de ani de activitate în slujba industriilor HoReCa, cofetărie și panificație!

”Misiunea noastră este sprijinirea sectoarelor
HoReCa, cofetărie și panificație, și creșterea gradului de profesionalism al
angajaților care activează în aceste domenii, prin accesul la informație,
expertiză și know-how oferite de expoziția internațională GastroPan, revistele
Gastromedia și Brutarul-Cofetarul, Concursurile GastroPan, cursurile de
perfecționare.”

Cum a început totul? Din nevoia de informații identificată în piața românească a anilor ’90 și determinarea unei tinere familii de a începe munca susținută de colectare de informații de specialitate pentru specialiștii români, ce încă erau în căutarea unei identități și a unei direcții. Ceea ce și-au propus când au ales acest drum, a fost obiectivul ce a ghidat dezvoltarea întregii afaceri: să facă legătura dintre specialiștii ce activează în producție, cu furnizorii de soluții, asociații profesionale și specialiștii din cercetare.

Începuturi
În anul 2001 am înființat compania Boro-Info și am început cu proiectul ce era la vremea respectivă o inovație: jurnalul de specialitate Brutarul-Cofetarul. Revista a fost primită cu entuziasm de piața românească datorită informațiilor tehnologice, contactelor furnizorilor și prezentării soluțiilor pe care aceștia le aveau de oferit pentru simplificarea producției din brutării și cofetării și creșterea randamentului, factori ce au contribuit la creșterea interesului cititorilor de la o ediție la alta.

Revista Gastromedia – în slujba specialiștilor din gastronomie și HoReCa
Sectoarele deservite de revista Brutarul-Cofetarul erau în strânsă legătură cu sectorul HoReCa, cu care interacțiunile erau din ce în ce mai dese, fie datorită relației client-furnizor, fie datorită complementarității acestor domenii pe piață. Ca urmare firească, am pus cunoștințele de specialitate și experiența acumulată și în slujba specialiștilor din HoReCa, dedicându-le o revistă de specialitate distinctă: Gastromedia.
Utilizând know-how-ul dobândit în proiectul Brutarul-Cofetarul, împreună cu echipa care gestionează bazele de date ale companiei, am ajuns în scurt timp să cunoaștem publicul țintă și furnizorii care activau în piața românească la acel moment, realizând o legătură între cele două grupuri, prin intermediul conținutului revistei Gastromedia.
În scurt timp, am observat că existau lipsuri în gamele de produse ale furnizorilor activi în România, lucruri pe care producătorii români le-ar fi putut achiziționa cu ușurință din străinătate, de la firme de talie mondială care încă nu intraseră pe piața românească.

Excursii de studii în străinătate organizate pentru specialiști români
Relațiile personale cu furnizorii internaționali, participarea la marile expoziții europene ne-a permis să avem acces la mii de produse nou lansate în întreaga lume, tehnologii, ingrediente și mixuri pe care ulterior le-am prezentat producătorilor români, prin articole de specialitate sau prin machete publicitare. Chiar dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, am considerat că nu este suficient a vedea în poze și a citi în articole despre inovațiile disponibile, deci am venit cu o nouă propunere către cititorii noștri: vizitele comune la marile expoziții europene și workshop-urile, schimburile de experiențe la furnizori internaționali. Am organizat așadar, pentru antreprenorii români din aceste domenii, vizite la cele mai importante expoziții internaționale de tehnologii – Sigep și Host în Italia, IBA și Südback în Germania, Europain și Sirha în Franța, IBIE în Las Vegas, SUA etc. – oferindu-le oportunitatea de a vedea și testa echipamente și utilaje direct în standurile producătorilor externi.

Cursuri de perfecționare pentru bucătari, cofetari și brutari
Interacțiunea continuă cu specialiștii ne-a oferit mereu informații esențiale despre realitatea pieței și despre provocările cu care se confruntă în practică acești specialiști. Lipsa oportunităților de formare și perfecționare a fost o problemă comună a tuturor domeniilor deservite de Boro-Info, iar identificarea ei a dat naștere unui nou proiect: cursurile de perfecționare. Până în prezent, am instruit peste 3.500 de specialiști prin intermediul acestor cursuri, rezultatele fiind vizibile în fiecare dintre firmele în care aceștia activează – diversificarea portofoliului de produse, creșterea calității produselor, creșterea valorii adăugate a produselor din portofoliu, adresarea unor noi segmente de piață și atragerea de noi consumatori.

 

Soluții și tehnologii internaționale aduse în România prin expoziția GastroPan
”Născut” în anul 2009, sub numele de Expo Pan, evenimentul de specialitate a venit ca o urmare firească a activității complexe pe care am desfășurat-o în toate domeniile industriei HoReCa, cofetărie și panificație, dar și a nevoii furnizorilor de soluții și a producătorilor de a se întâlni într-un cadru care să permită schimbul de oferte, de know-how și testarea echipamentelor și a ingredientelor inovatoare lansate. Organizarea anuală a expoziției internaționale GastroPan a permis specialiștilor care vizitează evenimentul să ia contact direct cu furnizorii și să afle de la experții acestor companii care sunt cele mai potrivite soluții pentru afacerile lor și care sunt cele mai noi tendințe la nivel mondial în domeniile de panificație, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie și HoReCa.
În cadrul Expoziției GastroPan sunt organizate anual Concursurile GastroPan, care aduc împreună cei mai talentați bucătari, cofetari și brutari autohtoni care își demonstrează măiestria în fața unui juriu format din experți de talie mondială.

Evoluția și efervescența pieței românești, precum și numeroasele oportunități de dezvoltare pe care aceasta le oferă ne ține mereu în mișcare, obiectivul comun al întregii echipe Boro-Info Group fiind acela de a îmbunătăți continuu serviciile oferite partenerilor noștri, de a anticipa nevoile operatorilor din domeniile deservite și de a crea mereu proiecte inovatoare care să vină în sprijinul misiunii și viziunii companiei și care să respecte valorile Boro-Info Group.

Cu această ocazie dorim să mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor pentru susținere în decursul acestor 20 de ani! Împreună am reușit să contribuim la dezvoltarea sectoarelor HoReCa, cofetărie și panificație, și împreună vom continua misiunea noastră de a sprijini aceste industrii.