Duminică începe cel mai așteptat eveniment al anului: expoziția GastroPan 2022!

Expoziția GastroPan, cel mai important eveniment de tehnologii și soluții pentru industria de panificație, cofetărie, gelaterie și HoReCa din România, își deschide porțile peste 2 zile, duminică, 3 aprilie și își așteaptă vizitatorii inclusiv până pe 5 aprilie. Expoziția de specialitate, organizată de Boro-Info, redacția revistelor de specialitate Brutarul-Cofetarul și Gastromedia, va avea loc la complexul Lux Divina, Brașov. Numeroși expozanți, furnizori de produse și servicii pentru afacerile din sector se vor întâlni cu vizitatorii specialiști, reprezentanți din brutării, cofetării, gelaterii, hoteluri, restaurante și alte unități HoReCa. Totodată, vom afla cine câștigă mult râvnitele premii: trofeele Pâinea și Tortul Anului 2022.

Inovație, diversitate, eficiență pentru toate tipurile de afaceri din domeniile vizate

Atât furnizorii de produse și servicii pentru afacerile din sector, cât și producătorii din brutării, cofetării sau gelaterii, alături de operatorii de hoteluri, restaurante, baruri sau cafenele consideră GastroPan o reală oportunitate de progres pentru afacerile pe care le conduc sau în cadrul cărora activează. Gama largă de produse, soluții și tehnologii expuse cuprinde de la echipamente și tehnologiile cele mai moderne pentru sectorul de panificație-patiserie-morărit, materii prime și accesorii inovatoare pentru domeniul cofetăriei și gelateriei, produse și servicii IT pentru unități HoReCa, soluții de igienizare pentru toate unitățile de alimentație publică și ospitalitate, până la ambalaje și accesorii pentru bucătării și laboratoare profesionale de cofetărie. Prezentarea acestora în standurile expozanților va fi completată de demonstrații practice live susținute de experți de talie mondială, prezentări de tehnologii susținute de specialiști, lansări de produse noi și inovatoare și ateliere.

Talentul brutarilor, cofetarilor și bucătarilor pricepuți etalat la Concursurile GastroPan

Eveniment conex al expoziției, Concursurile GastroPan sunt, pentru specialiștii din domeniu, punctul de start al anului, momentul în care sunt setate noile trenduri. Pe lângă atracțiile permanente, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cele trei zile ale expoziției vor găzdui cele trei secțiuni ale Concursurilor GastroPan: PANIFICAȚIE-PATISERIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE.

Duminică, la secțiunea Cofetărie, concurenții vor expune cele mai reușite torturi reinventate și inspirate de rețete vechi, clasice, dar vom putea admira și piese artistice din pastă de zahăr cu tema ”Viitorul în ochiul artistului cofetar modern”. Cel mai râvnit premiu al zilei va fi trofeul Tortul Anului 2022.

La secțiunea Panificație-Patiserie, luni, numeroși brutari artizani dar și producători industriali vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine, dar și produse tradiționale de paști specifice regiunilor din România. Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2022 fabricată industrial în România și Pâinea Anului 2022 realizată artizanal în România.

Marți intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri festive, preparate tradiționale românești, preparate vegetariene, finger food și meniuri gourmet.

Eveniment profesional, de afaceri cu prezența oficialităților

Alături de liderii și membrii de elită ai celor mai importante organizații de la nivel intern și internațional, precum Aurel Popescu – președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Viorel Marin – președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație (ANAMOB), Ștefan Bercea – președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), Radu Zărnescu – președintele Asociației Euro-Toques România, Dr. Iulia Drăguț – președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) sau Dumitru Burtea – președintele de onoare World Association of Chefs Societies (WACS), printre invitații speciali ai evenimentul se numără și Cornelia Ghișoi, Lady Chef a României, precum și Ilonka Boldizsár, ambasador al Uniunii Internaționale a Brutarilor și Cofetarilor UIBC.

Duminică și luni expoziţia GastroPan poate fi vizitată în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar marți între 10:00 – 17:00. Intrarea se face pe bază de invitaţie sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro