Două obiceiuri care trebuie schimbate radical în turism în 2022!

Ca orice alt domeniu, industria turismului se transformă însă niciodată nu a fost mai imperioasă reducerea costurilor ca în perioada pe care o traversăm. După sosirea pandemiei, prima reacție a majorității hotelurilor a fost reducerea personalului fără a încerca controlul altor surse care generează costuri excesive în locație.

În virtutea experienței noastre dar și a comunicării permanente cu partenerii tradiționali am identificat două obiceiuri care merită atât o analiză atentă cât și alocarea tuturor eforturilor pentru schimbare. Le vom menționa în continuare:

Obiceiul nr.1

Portalurile online de rezervări au revoluționat fără îndoială turismul însă mulți operatori încă nu știu cum să le utilizeze eficient. Un astfel de portal nu este “echivalentul” unui recepționer căruia îi oferim un comision de 16-18% pentru a aduce o rezervare. Optica trebuie schimbată iar accentul să fie pus pe oaspete și pe oportunitatea de a-l aduce din nou în locație prin diverse metode, cum ar fi calitatea excelentă a prestației sau oferirea unui voucher cu discount 10% (de exemplu) la următoarea revenire.

În acest moment fiecare a 7-a sau a 8-a rezervare în hotelurile din România este efectuată printr-un portal online, ceea ce este prea mult. O astfel de politică nu garantează managerilor că un procent semnificativ din oaspeți vor și reveni, mulți dintre ei urmărind doar o promoție sau o reducere de moment. O cale mult mai corectă ar fi ca locația să-și reevalueze oferta turistică din punct de vedere al costurilor de operare și confortului oferit clienților.

Rezervările prin portalurile online oferă însă hotelului sau pensiunii șansa de a dezvolta relații cu oaspeții și a-i fideliza, transformând o tranzacție punctuală care costă hotelul 1 noapte de cazare la fiecare 5 rezervări, într-un instrument profitabil pe termen lung.

Obiceiul nr.2

Hotelierii, cu excepția lanțurilor hoteliere de 5 stele de top, nu sunt orientați către protejarea mediului înconjurător, acest aspect implicând uneori costuri dificil de acoperit.

O cameră are trei puncte majore de interes; patul, zona televizorului și baia. Locațiile de 5 stele dețin paturi și televizoare de lux și în plus, din 2019, lanțuri hoteliere renumite au îmbunătățit calitatea cosmeticelor oferite oaspeților și au făcut trecerea la dispenserele cu pompă. Au declarat public că măsura a fost adoptată pentru protejarea mediului înconjurător ceea ce este o inițiativă lăudabilă având în vedere că în România se folosesc anual 1 miliard de sticluțe și tuburi din plastic de unică folosință.

Ceea ce hotelurile au omis să precizeze este reducerea cu 80% a bugetului alocat cosmeticelor, o economie substanțială echivalentă cu salariul unui angajat în domeniu pe un an de zile.

La aceste avantaje mai adăugăm faptul că oaspeții apreciază un produs de calitate premium precum brandul italian Prija iar locația poate obține chiar un mic profit oferind gama Prija spre vânzare la recepție.

 

Tradițiile sunt o parte esențială a culturii noastre dar a rămâne ancorați în modul tradițional de lucru nu este o soluție când vine vorba de creșterea afacerii. Afacerile evoluează, se transformă sau sunt nevoite să părăsească piața.

Cu 100 de ani în urmă eram purtați de cai dintr-un loc în altul apoi au apărut mașinile pe bază de combustibil, iar acum este momentul vehiculelor electrice. Făcând o paralelă, turismul trebuie să elimine cele 1 miliard de   recipiente de plastic de unică folosință și să găsească în permanență noi metode de reducere a costurilor.

Dispenserele reîncărcabile cu pompă devin deja noua normalitate în industria hotelieră!

Contactați unul din reprezentanții Cosmetice Hotel pentru o soluție personalizată de reducere a costurilor în locația dvs.!