Despre soluții la îndemână, care îți pot salva afacerea

Pasiunea pentru gătit, gustul mâncării din copilărie, visul antreprenoriatului, oricare ar fi motivul tău, deschiderea unui restaurant este o adevărată provocare. Alegerea locației, mobilarea și decorarea spațiului pentru a crea o atmosferă ideală pentru viitorii tăi clienți, alegerea celor mai bune echipamente, selectarea personalului și a furnizorilor, promovarea, ai planificat totul în detaliu, iar azi, visul tău este realitate.

Azi, despre Asigurarea pentru Restaurante

Mulți antreprenori mărturisesc că o afacere în domeniul HoReCa aduce multe satisfacții. Dar în aceeași măsură, înseamnă extrem de multe responsabilități. Este vorba despre riscuri pentru care cei mai mulți aleg să se protejeze, astfel încât să-și poată concentra energia și atenția către dezvoltare sau extindere.

În industria HoReCa, o asigurare dedicată este esențială. Dacă și tu te-ai întrebat cum te-ar ajuta o asigurare, atunci informațiile de mai jos îți sunt utile pentru a lua decizia corectă. Iată câteva exemple de riscuri la care este supusă în general, activitatea unui restaurant.

În mare parte dintre bucătării, mâncarea este gătită în ulei sau unt, ingrediente care se aprind ușor și se sting greu (știi foarte bine că nu poți stinge un astfel de incendiu cu apă). În cazul în care se produce un astfel de eveniment, fumul și focul pot afecta clienții, angajații, chiar și vecinii, iar pentru daunele produse terților, fiecare dintre noi este responsabil din punct de vedere juridic.

Te-ai gândit vreodată care ar fi efectele unui incendiu pornit din cauza unui trăsnet, scurtcircuit sau pur și simplu din cauza unei țigări aruncată la întâmplare? Stingerea unui incendiu, indiferent de cauza lui, va afecta și bunurile care nu au ars. Știai că într-o astfel de situație, asigurarea poate să acopere costurile cu mutarea activității într-o altă locație? Despăgubește chiar și pierderile de profit rezultate din întreruperea activității.

Toți cunoaștem faptul că reputația se construiește greu și se pierde ușor. Oare cum s-ar schimba opinia clienților tăi dacă într-o zi, din imprudență, s-ar vărsa lichide pe jos, iar un client ar aluneca, iar asta i-ar provoca o fractură? Poți să eviți astfel de situații dacă închei o asigurare care acoperă costurile medicale pentru refacerea sănătății.

Aparate de gătit sous vide și fine dining, plite cu inducție sau salamandre electrice, cuptoare cu convecție, echipamente frigorifice, doar tu știi cu câtă grijă le-ai ales. Un singur moment de neatenție ar fi suficient pentru ca echipamentele profesionale să fie avariate. Poate fi neglijența personalului, operarea greșită sau chiar lipsa de îndemânare în operarea acestora.

Nu ți-am spus despre explozie, inundații, fenomene atmosferice extreme, plus multe altele. Și ai dreptate, poate că nu ți se întâmplă, dar dacă vei avea nevoie de o plasă de siguranță mâine, astfel încât să nu repornești visul tău de la zero, ce plan de rezervă ai folosi?

Dacă vrei să afli cum o poliță îți poate asigura continuitatea afacerii, este suficient să ne dai un semn. Avem peste 1.000 de consultanți în toată țara, pregătiți să îți ofere cele mai bune soluții pentru tine.

Accesează secțiunea Solicita Oferta din site-ul generali.ro și află cum îți poți proteja afacerea la adevărata ei valoare.