Deco Days – evenimentul pentru iubitorii de design interior

Mendola Fabrics, principalul producător de perdele și draperii din România, organizează evenimentul Deco Days, dedicat designului interior, care va avea loc în perioada 7-10 septembrie. Locația aleasă este Foaierul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Cu o investiție generoasă de peste 100.000 de euro, organizatorii își propun ca în cea de-a opta ediție a evenimentului să atragă un public de peste 3500 de persoane, în creștere cu 20% comparativ cu anul precedent. De asemenea, se așteaptă prezența a 300 de designeri și a 40 de companii din domeniu, care vor expune produsele lor.

Gândit ca un motor pentru stimularea designului interior, evenimentul funcționează ca un catalizator ce conectează designerii și arhitecții cu mediul de afaceri, punând accentul pe o experiență bogată și multisenzorială pentru toți participanții. În anul precedent, Deco Days a atras atenția a 3000 de vizitatori, cuprinzând atât indivizi pasionați de design interior, cât și întreprinderi din domeniu sau domenii conexe. Evenimentul a durat 29 de ore intense, desfășurându-se pe o suprafață de 2500 mp, încorporând 35 de standuri și spații de expoziție, două scene dedicate conferințelor și atelierelor din domeniu, beneficiind de participarea a 11 invitați speciali și prezentând creațiile a 8 designeri de obiect, toate acestea într-o zonă dedicată.

Mendola Fabrics, compania clujeană specializată în textile pentru draperii și perdele, a lansat inițial Deco Days acum 7 ani, ca un eveniment destinat în principal partenerilor săi de afaceri. Începând cu anul 2021, Deco Days și-a schimbat abordarea și s-a transformat într-un veritabil „accelerator de design interior”, reprezentând un eveniment unic în peisajul românesc, ce adună în același loc companii din industria designului interior, designeri și entuziaști ai designului.

În ediția de anul acesta, Deco Days va oferi o nouă serie de concepte de amenajare, activități de promovare a brandurilor, spații experiențiale complexe, ateliere și discuții în cadrul unor sesiuni-panel cu invitați de marcă.

”Deco Days este un organism dinamic, ce crește organic, de la an la an. Așa că pentru ediția din această toamnă, dedicată în egală măsură publicului final cât și business-urilor, am pregătit un spațiu expozițional care depășește 2500 metri pătrați, în care 40 de branduri din domenii precum corpuri de iluminat, mobilier, flooring, sau decorațiuni vor interacționa cu comunitatea și publicul de design interior. Un alt moment așteptat este concursul nostru de concept de amenajare, la care s-au înscris 300 de designeri. Este invitația tradițională către designerii și arhitecții de interior să realizeze un concept de amenajare care va fi implementat în cadrul Deco Days 2023”, declară Ioan Pintea, Director Adjunct Mendola Fabrics.

Potrivit acestuia, o altă componentă a ediției Deco Days de anul acesta este și spațiul dedicat creatorilor de obiecte pentru design-ul de interior, care va reuni creațiile unor designeri români de obiect  printre care Arcasha Design, Artea sau Cicaro Design Studio.

În ceea ce privește sesiunile de prezentări și atelierele care vor explora cele mai recente tendințe și practici exemplare în designul de interior, acestea vor fi conduse în acest an de către invitați de seamă, inclusiv Camilla Bellini (designer de interior și de produs, precum și blogger de design din Italia), Ileana Răducanu (OhDa! Design), Cosmin Todor (arhitect și designer de obiect), Sebastian Mândroiu (arhitect), Victor Grosu (expert în afaceri și designer de interior), Anda Zota (redactor șef la Igloo), Paul Tătar (designer de interior cu expertiză în 3D), și cu contribuția Dizainar, Intento Studio, Igloo, UAD, Sinaps Media. Acești experți vor explora teme variate, cum ar fi abilitățile de business în designul interior, abordarea design-ului în situații de criză, impactul inteligenței artificiale asupra designului interior, strategiile de promovare online în acest domeniu și tehnologia randărilor 3D.

Conform organizatorilor, în rândul afacerilor care vor fi prezente ca expozanți la Deco Days 2023 se numără nume cunoscute precum Mendola Fabrics, Nobila Casa, Narativo, Global Design, Salice, Trend Furniture, Enipau, toate reprezentând afaceri autohtone.

Printre brandurile care și-au anunțat prezența cu standuri la Deco Days 2023 se numără și Cressent (distribuitor de suprafețe decorative, accesorii și feronerii), Maxdeco (distribuitori ai brandurilor Viefe și Cebi de mânere pentru mobilă, uși și cuiere), Modulo (piatră decorativă și cărămidă aparentă), Unique by Klausen (corpuri de iluminat), Sonerg (mochetă și decorare pardoseli), Stadt Construct (pardoseli profesionale și pereți decorativi), Imarcom (distribuitor de gresie și faianță), Clusterul Mobilier Transilvan (o structură asociativă care reprezintă interesele industriei de mobilă începând din 2012), Globan Design (soluții eficiente de mobilare a spațiilor private, de locuit, a instituțiilor publice și a spațiilor comerciale) sau Nobila Casa (articole decorative în trend pentru zona de living, sufragerie, dormitor și bucătărie). Alte firme expozante sunt Narativo (spațiu dedicat ideilor home&deco: decoraţiuni, printuri, textile şi tablouri, mobilier de interior sau exterior), Inliving (cu o vastă experiență in mobilier și accesorii pentru casă), Pure Furniture (cei mai de succes producători de mobilă din piele cu punct de lucru în România), ICR Solution, eseminee, Unique Landscaping, EGLO.”

Vă reamintim că zilele 7 și 8 septembrie sunt dedicate publicului din domeniul designului interior (B2B), iar zilele de 9 și 10 septembrie, publicului larg (B2C).
Pentru achiziția de bilete, accesați linkul:https://m.iabilet.ro/bilete-deco-days-2023-88227/.