Cum reduci costurile prin achiziții și parteneriate inteligente?

Noua normalitate a impus locațiilor HoReCa reguli stricte privind siguranța clienților și angajaților dar și necesitatea identificării de soluții rapide pentru menținerea afacerii. Statistici ne arată că luna octombrie a adus scăderi de până la 83% a gradului de ocupare a structurilor de cazare la nivel european iar restricțiile care se preconizează a fi menținute și de sărbători întârzie relansarea industriei hoteliere.

Erin Kuranova, director la Cosmetice Hotel SRL recomandă renunțarea la modelul anterior de mentalitate axat pe profit și trecerea la un model nou bazat pe susținerea afacerii și echilibru, cel puțin pentru următoarele 6 luni de zile. Din dorința de a veni în sprijinul partenerilor, Cosmetice Hotel a implementat un sistem de management inteligent care are la bază reducerea sau chiar eliminarea costurilor de livrare și/sau depozitare.

Mulți clienți nu realizează că taxa de livrare este în jur de 22 lei/colet și, deși este convenabil să pui mâna pe telefon și să comanzi cantitatea minimă pentru 1 sau 2 săptămâni, aceste sume se adună și ajung să pună în timp presiune pe buget. Prin urmare, toți cei implicați, locații din HoReCa și furnziori trebuie să fim uniți și să găsim soluții de tip „win-win” pentru reducerea costurilor. Venim în sprijinul partenerilor cu politici unice de extindere a creditului și returnare, în cazul produselor nefolosite ”, afirmă Erin Kuranova.

Echipa Cosmetice Hotel este cuplată în permanență bunele practici de reducere a costurilor din turismul mondial. Tot de aici vine și un model nou de aprovizionare extrem de eficient în actualul context. Având în vedere că hotelurile de 3 stele plătesc în jur de 2,5-3 lei/noapte/client pentru cosmetice iar acest lucru nu este nici practic și nici „eco-friendly”, cum ar fi să existe o soluție ca aceste costuri să fie reduse cu 60% într-o lună (respectiv sub 1 leu/noapte/client) fără să fie afectată satisfacția clientului? Hotelurile de 4 și 5 stele au îmbrățișat acest nou model și urmează și altele.

Sistemul de management inteligent propus de Cosmetice Hotel SRL poate fi adaptat oricărui partener care poate face o planificare în avans a achizițiilor cu aproximativ 10 săptămâni. În urma negocierii și implementării parteneriatului, se poate ajunge la economii de până la 60-80% în categoria de cheltuieli destinata cosmeticelor hoteliere și produselor/accesoriilor pentru dezinfectare.