Concurs culinar Romanian Beef Master

Iubitorii de carne de vită și pasionații de experiențe culinare sunt invitați să urmărească live cele 3 competiții. Mai mult de atât, cei prezenți pot degusta carnea de vită gătită prin diverse tehnici precum slow cooking, smoker, kamado, grill deschis, grill închis, beef spit roast și asado.

Vă așteptăm cu rețeta perfectă pentru o zi de vară reușită – locație de vis și multe delicii culinare, în cadrul unui festin gastronomic.

18 jurați, 6 echipe, 1 trofeu = competiția profesională

Principalul punct de atracție al ediției 2022 e competiția profesională, în care 18 bucătari cu experiență se vor întrece pentru titlul de cel mai bun bucătar român, specializat în prepararea cărnii de vită.

Concurenților li se va pune la dispoziție necesarul de carne de vită, produsă exclusiv în România, pentru a crea un fel de bază care să poarte semnătura echipei. În 90 de minute, bucătarii vor alcătui 18 farfurii individuale (câte una pentru fiecare jurat), alcătuind o armonie între ingredientul principal, carnea de vită, și garnituri, sosuri, decoruri.

Elemente precum interpretarea rețetei propuse, ingeniozitatea asocierilor dintre ingrediente, corectitudinea gătirii cărnii de vită sau chiar coloristica, vor fi luate în considerare la punctajul final. 

Drumul către performanță și afirmare = Culinariada

În parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, va avea loc competiția juniorilor, dedicată tinerilor elevi bucătari.

Într-un timp de 50 minute, concurenții vor pregăti un fel de bază alcătuit din vrăbioară de vită, garnitură, sosuri și elemente de decor comestibil. Echipele vor putea fi asistate de profesori sau mentori, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat.

Inițiativa vine în sprijinul noilor generații de a se afirma într-un domeniu provocator dar și ofertant.

Gătitul, o pasiune

Promovând carnea de vită produsă în România, bucătarii amatori prezenți își demonstrează abilitățile de a găti, într-un concurs culinar deschis.

Evenimentul reprezintă un punct de plecare în promovarea produselor locale și crearea unei strategii de turism gastronomic, având în centru carnea de vită și crescătorii de animale, producătorii de alimente din România. 

 

Citește și...

Marketing pentru brutării și cofetării – ghid practic (5)

În edițiile anterioare, au fost prezentate mai multe tehnici de promovare printre care fotografiile și campaniile sezoniere, iar azi continuăm cu povestea brutăriei sau cofetăriei expusă clienților. Într-o lume în care multe brutării și cofetării oferă produse similare ca preț și calitate, diferența nu mai este dată doar de rețetă, gust și aspect. Secretul succesului constă în modul în care îți spui povestea și emoția pe care o transmiți. Acesta este rolul storytelling-ului de brand: să te scoată din rând, să te facă memorabil și să creeze o legătură personală cu clienții tăi.

Read More »

HG 602/2025 rescrie regulile pieței imobiliare: TVA-ul devine factor decisiv

Începând cu 1 august 2025, piața imobiliară din România intră într-o nouă etapă fiscală, ca urmare a modificărilor aduse de Legea nr. 141/2025 și de Hotărârea Guvernului nr. 602/2025. Cota standard de TVA de 21% devine regula generală pentru livrările de locuințe și clădiri, în timp ce regimul preferențial anterior, de 9%, se menține doar într-un cadru tranzitoriu limitat. În paralel, este introdusă o cotă redusă de 11%, destinatăexclusiv construcțiilor cu caracter social.

Read More »

CONCEDIEREA INDIVIDUALĂ PENTRU MOTIVE CE NU ȚIN DE PERSOANA SALARIATULUI

În eventualitatea în care angajatorul întâmpină dificultăți financiare sau dorește eficientizarea activității, legea îi permite desființarea anumitor locuri de muncă, cu consecința firească a încetării contractelor individuale de muncă aferente. Cu toate acestea, pentru a proteja angajații de eventuale abuzuri, codul muncii reglementează condițiile în care se poate aplica o asemenea măsură, dar și procedura ce trebuie urmată de către angajator. Vom prezenta în continuare principalele repere ale concedierii individuale pentru motive ce nu țin de persoana salariatului, raportat la cadrul normativ în vigoare în momentul de față.

Read More »

GastroPan – 19-21 martie 2026 – standul tău în fața celor mai relevanți profesioniști din industrie

19-21 martie 2026, Sibiu, Redal Expo – data și locația unde se vor întâlni producătorii și furnizorii de echipamente, utilaje, materii prime, soluții și tehnologii cu oamenii specialiști din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, morăritului, ciocolateriei, gelateriei și HoReCa – mai exact, se va organiza a 17-a ediție a expoziției internaționale GastroPan.

Read More »

GastroPan 2026 – 19-21 martie, Sibiu

Evenimentul anual organizat pentru brutari, cofetari, patisieri, gelateriei, bucătari și nu numai – expoziția GastroPan – va avea loc în primăvara anului viitor în perioada 19-21 martie, la Sibiu, Redal Expo. Locația nu este una nouă găzduind expoziția și în anul 2017, însă oferă două săli expoziționale și spații outdoor generoase unde expozanții își pot prezenta produsele și serviciile într-o manieră corespunzătoare, iar vizitatorii pot vedea și compara liniștiți tot ce este expus. Tendințe emergente, soluții inovative și produse globale – vor f i expuse la standurile expoziționale fiind un eveniment pentru întâlniri de afaceri, lansări de produse și schimburi de idei între experți și antreprenori din toată țara și străinătate.

Read More »

De la jar la stele Michelin: cuptorul Mibrasa, alegerea chefilor care vor gust și spectacol

Într-o lume în care oamenii sunt în căutarea autenticității în farfurie, gătitul pe foc revine în centrul atenției. Din ce în ce mai multe restaurante de top aleg gătirea pe cărbune nu doar pentru gustul unic al preparatului, ci pentru emoția pe care o transmite clientului. Brandul Mibrasa, recunoscut pentru excelența echipamentelor profesionale destinate gătitului pe foc, oferă un întreg univers nu doar de utilaje, ci și de arome și experiențe. Produsele brandului devin catalizatori de gust și poveste în orice bucătărie profesională.

Read More »