Concurs culinar Romanian Beef Master

Iubitorii de carne de vită și pasionații de experiențe culinare sunt invitați să urmărească live cele 3 competiții. Mai mult de atât, cei prezenți pot degusta carnea de vită gătită prin diverse tehnici precum slow cooking, smoker, kamado, grill deschis, grill închis, beef spit roast și asado.

Vă așteptăm cu rețeta perfectă pentru o zi de vară reușită – locație de vis și multe delicii culinare, în cadrul unui festin gastronomic.

18 jurați, 6 echipe, 1 trofeu = competiția profesională

Principalul punct de atracție al ediției 2022 e competiția profesională, în care 18 bucătari cu experiență se vor întrece pentru titlul de cel mai bun bucătar român, specializat în prepararea cărnii de vită.

Concurenților li se va pune la dispoziție necesarul de carne de vită, produsă exclusiv în România, pentru a crea un fel de bază care să poarte semnătura echipei. În 90 de minute, bucătarii vor alcătui 18 farfurii individuale (câte una pentru fiecare jurat), alcătuind o armonie între ingredientul principal, carnea de vită, și garnituri, sosuri, decoruri.

Elemente precum interpretarea rețetei propuse, ingeniozitatea asocierilor dintre ingrediente, corectitudinea gătirii cărnii de vită sau chiar coloristica, vor fi luate în considerare la punctajul final. 

Drumul către performanță și afirmare = Culinariada

În parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, va avea loc competiția juniorilor, dedicată tinerilor elevi bucătari.

Într-un timp de 50 minute, concurenții vor pregăti un fel de bază alcătuit din vrăbioară de vită, garnitură, sosuri și elemente de decor comestibil. Echipele vor putea fi asistate de profesori sau mentori, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat.

Inițiativa vine în sprijinul noilor generații de a se afirma într-un domeniu provocator dar și ofertant.

Gătitul, o pasiune

Promovând carnea de vită produsă în România, bucătarii amatori prezenți își demonstrează abilitățile de a găti, într-un concurs culinar deschis.

Evenimentul reprezintă un punct de plecare în promovarea produselor locale și crearea unei strategii de turism gastronomic, având în centru carnea de vită și crescătorii de animale, producătorii de alimente din România. 

 

Citește și...

food bloggers

Pasionații de artă culinară se întâlnesc la Food Content Creators Conference & Awards 2023!

După 16 ediții, Food Bloggers Conference, cea mai îndrăgită conferință dedicată pasionaților de artă culinară, se reinventează într-un eveniment mult mai mare, sub numele Food Content Creators Conference și adaugă o nouă componentă: gala de premiere Food Content Creators Awards. Noua ediție va avea loc pe 6 decembrie, la Hotel JW Marriott din București.

Read More »

GASTROPAN – DE 15 ANI, ADUNĂ ÎNTR-UN SINGUR LOC SPECIALIȘTII DIN PANIFICAȚIE, COFETĂRIE ȘI HORECA

Expoziția GastroPan adună de 15 ani consecutivi, producătorii, furnizorii, specialiștii din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, HoReCa, gelateriei, ciocolateriei și morăritului, pentru a arăta cele mai noi tehnologii, soluții, materii prime și ingrediente, dar și noutățile din industrii tuturor celor interesați de a-și deschide sau moderniza propria afacere.

Read More »
gastropan 2024

EVENIMENTUL CU MII DE POSIBILITĂȚI PENTRU INDUSTRIA PANIFICAȚIEI, COFETĂRIEI ȘI HORECA

GastroPan, ediția a XV-a, va avea loc între 14-16 martie 2024, la Brașov, complexul Lux Divina. Expoziția se desfășoară în fiecare an și reunește, atât furnizorii, cât și clienții din sectoarele panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa, într-un mediu propice pentru prezentări detaliate ale produselor, tehnologiilor și serviciilor destinate unei audiențe specializate și interesate.

Read More »
waiter girl

Pregătirea specializată: temelia solidă a excelenței în industria HoReCa din România

În sfera plină de provocări a industriei HoReCa din România, o strategie vitală se distinge ca fiind sursa ascunsă a succesului remarcabil: pregătirea specializată a personalului în cunoștințe profunde despre produse, servicii și tactici de vânzare. Într-un peisaj competitiv în continuă schimbare, investiția în dezvoltarea abilităților personalului de vânzări nu mai este doar un avantaj, ci un imperativ pentru atingerea unui suc ces durabil.

Read More »
Waiter

Toamna se numără oamenii buni și restaurantele performante (2)

Patronii au pretenția ca în doar două săptămâni un bucătar șef proaspăt angajat să preia și coordoneze o echipă de 20 de oameni pe care nici măcar nu apucă să-i evalueze și să le stabilească rolurile. Și asta pentru doar câteva mii de lei. Ori aceasta este mentalitatea care face diferența dintre un restaurant de calitate și o cârciumă oarecare. Și tot ea este cea care îi forțează pe mulți dintre profesioniștii HoReCa să aleagă să lucreze în străinătate, antreprenorii români ajungând să se plângă că nu mai au pe cine să angajez e.

Read More »