Concurs culinar Romanian Beef Master

Iubitorii de carne de vită și pasionații de experiențe culinare sunt invitați să urmărească live cele 3 competiții. Mai mult de atât, cei prezenți pot degusta carnea de vită gătită prin diverse tehnici precum slow cooking, smoker, kamado, grill deschis, grill închis, beef spit roast și asado.

Vă așteptăm cu rețeta perfectă pentru o zi de vară reușită – locație de vis și multe delicii culinare, în cadrul unui festin gastronomic.

18 jurați, 6 echipe, 1 trofeu = competiția profesională

Principalul punct de atracție al ediției 2022 e competiția profesională, în care 18 bucătari cu experiență se vor întrece pentru titlul de cel mai bun bucătar român, specializat în prepararea cărnii de vită.

Concurenților li se va pune la dispoziție necesarul de carne de vită, produsă exclusiv în România, pentru a crea un fel de bază care să poarte semnătura echipei. În 90 de minute, bucătarii vor alcătui 18 farfurii individuale (câte una pentru fiecare jurat), alcătuind o armonie între ingredientul principal, carnea de vită, și garnituri, sosuri, decoruri.

Elemente precum interpretarea rețetei propuse, ingeniozitatea asocierilor dintre ingrediente, corectitudinea gătirii cărnii de vită sau chiar coloristica, vor fi luate în considerare la punctajul final. 

Drumul către performanță și afirmare = Culinariada

În parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, va avea loc competiția juniorilor, dedicată tinerilor elevi bucătari.

Într-un timp de 50 minute, concurenții vor pregăti un fel de bază alcătuit din vrăbioară de vită, garnitură, sosuri și elemente de decor comestibil. Echipele vor putea fi asistate de profesori sau mentori, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat.

Inițiativa vine în sprijinul noilor generații de a se afirma într-un domeniu provocator dar și ofertant.

Gătitul, o pasiune

Promovând carnea de vită produsă în România, bucătarii amatori prezenți își demonstrează abilitățile de a găti, într-un concurs culinar deschis.

Evenimentul reprezintă un punct de plecare în promovarea produselor locale și crearea unei strategii de turism gastronomic, având în centru carnea de vită și crescătorii de animale, producătorii de alimente din România. 

 

Citește și...

3 felii de carne de vită cu os

Gastronomia locală la Romanian Beef Master – chefi și produse demne de stele Michelin

Miercuri, 3 august, a avut loc la Moara Vlăsiei a doua ediție a celei mai mari manifestații din România, dedicate cărnii de vită.
Romanian Beef Master 2022 a reunit cei mai pricepuți bucătari de vită din țară, stelați Michelin, reprezentanți oficiali din Guvernul României, geneticieni, specialiști în reproducția și creșterea bovinelor, chefi juniori și alți reprezentanți de vază ai sectorului gastronomic internațional.

Read More »

Concurs culinar Romanian Beef Master

Iubitorii de carne de vită și pasionații de experiențe culinare sunt invitați să urmărească live cele 3 competiții. Mai mult de atât, cei prezenți pot degusta carnea de vită gătită prin diverse tehnici precum slow cooking, smoker, kamado, grill deschis, grill închis, beef spit roast și asado.

Read More »

Următoarea ediție a expoziției GastroPan va fi în perioada 17-19 martie 2023, la Brașov

A 14-a ediție a expoziției internaționale GastroPan se va desfășura în perioada 17-19 martie 2023, la Brașov, complexul Lux Divina, în 3 săli expoziționale: sala Dacia, Lux Divina și Parc. Organizatorii expoziției GastroPan stabilesc ultimele detalii necesare deschiderii noului proiect pentru anul 2023. Este, așadar, momentul oportun pentru companiile furnizoare de echipamente, ingrediente și soluții pentru sectorul HoReCa să planifice participarea la următoarea ediție a expoziției, în primăvara anului viitor, în perioada 17-19 martie 2023.

Read More »

Vinul – medicament pentru om

Vinul este sucul fermentat al strugurilor din genul de struguri Vitis, specia V. vinifera fiind folosită aproape exclusiv. Atunci când alte fructe decât strugurii sunt fermentate pentru a produce vin, se include denumirea fructului ca vin de piersici și vin de mure.

Read More »

Academia de Cursuri PanGastRo prezintă: Meniuri de sezon, Cluj Napoca, 21-22 iunie

Urmează o perioadă cu temperaturi foarte ridicate, ce ne vor da impresia că vara a venit mai repede în acest an. Este un motiv în plus pentru a oferi organismului cât mai multe vitamine și minerale, pentru a ne putea bucura și mai mult de vremea frumoasă de afară, mai ales ca explozia de verdețuri și legume din piețe nu are cum să nu vă deschidă apetitul pentru mâncăruri ușoare. Și ce poate fi mai gustos și mai sănătos decât o salată cu legume proaspete, de primăvară? Salatele sunt cea mai bună alegere pentru zilele călduroase și ne ajută să trecem peste starea de astenie și oboseală, oferindu-ne un plus de energie.

Read More »