Vă așteptăm cu rețeta perfectă pentru o zi de vară reușită – locație de vis și multe delicii culinare, în cadrul unui festin gastronomic.
18 jurați, 6 echipe, 1 trofeu = competiția profesională
Principalul punct de atracție al ediției 2022 e competiția profesională, în care 18 bucătari cu experiență se vor întrece pentru titlul de cel mai bun bucătar român, specializat în prepararea cărnii de vită.
Concurenților li se va pune la dispoziție necesarul de carne de vită, produsă exclusiv în România, pentru a crea un fel de bază care să poarte semnătura echipei. În 90 de minute, bucătarii vor alcătui 18 farfurii individuale (câte una pentru fiecare jurat), alcătuind o armonie între ingredientul principal, carnea de vită, și garnituri, sosuri, decoruri.
Elemente precum interpretarea rețetei propuse, ingeniozitatea asocierilor dintre ingrediente, corectitudinea gătirii cărnii de vită sau chiar coloristica, vor fi luate în considerare la punctajul final.
Drumul către performanță și afirmare = Culinariada
În parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, va avea loc competiția juniorilor, dedicată tinerilor elevi bucătari.
Într-un timp de 50 minute, concurenții vor pregăti un fel de bază alcătuit din vrăbioară de vită, garnitură, sosuri și elemente de decor comestibil. Echipele vor putea fi asistate de profesori sau mentori, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat.
Inițiativa vine în sprijinul noilor generații de a se afirma într-un domeniu provocator dar și ofertant.
Gătitul, o pasiune
|
Citește și...

Pasionații de artă culinară se întâlnesc la Food Content Creators Conference & Awards 2023!
După 16 ediții, Food Bloggers Conference, cea mai îndrăgită conferință dedicată pasionaților de artă culinară, se reinventează într-un eveniment mult mai mare, sub numele Food Content Creators Conference și adaugă o nouă componentă: gala de premiere Food Content Creators Awards. Noua ediție va avea loc pe 6 decembrie, la Hotel JW Marriott din București.
GASTROPAN – DE 15 ANI, ADUNĂ ÎNTR-UN SINGUR LOC SPECIALIȘTII DIN PANIFICAȚIE, COFETĂRIE ȘI HORECA
Expoziția GastroPan adună de 15 ani consecutivi, producătorii, furnizorii, specialiștii din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, HoReCa, gelateriei, ciocolateriei și morăritului, pentru a arăta cele mai noi tehnologii, soluții, materii prime și ingrediente, dar și noutățile din industrii tuturor celor interesați de a-și deschide sau moderniza propria afacere.

EVENIMENTUL CU MII DE POSIBILITĂȚI PENTRU INDUSTRIA PANIFICAȚIEI, COFETĂRIEI ȘI HORECA
GastroPan, ediția a XV-a, va avea loc între 14-16 martie 2024, la Brașov, complexul Lux Divina. Expoziția se desfășoară în fiecare an și reunește, atât furnizorii, cât și clienții din sectoarele panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa, într-un mediu propice pentru prezentări detaliate ale produselor, tehnologiilor și serviciilor destinate unei audiențe specializate și interesate.

Pregătirea specializată: temelia solidă a excelenței în industria HoReCa din România
În sfera plină de provocări a industriei HoReCa din România, o strategie vitală se distinge ca fiind sursa ascunsă a succesului remarcabil: pregătirea specializată a personalului în cunoștințe profunde despre produse, servicii și tactici de vânzare. Într-un peisaj competitiv în continuă schimbare, investiția în dezvoltarea abilităților personalului de vânzări nu mai este doar un avantaj, ci un imperativ pentru atingerea unui suc ces durabil.

Amenajarea Garrison by the Lake, de la Peaky Blinders, la un restaurant pe marginea unui lac din Râmnicu Vâlcea
Situat în inima orașului Râmnicu Vâlcea, într-o zonă în plină dezvoltare, „Garrison by the Lake” este un local inspirat din serialul Peaky Blinders, având un concept inedit în care fiecare colț spune o poveste.

Toamna se numără oamenii buni și restaurantele performante (2)
Patronii au pretenția ca în doar două săptămâni un bucătar șef proaspăt angajat să preia și coordoneze o echipă de 20 de oameni pe care nici măcar nu apucă să-i evalueze și să le stabilească rolurile. Și asta pentru doar câteva mii de lei. Ori aceasta este mentalitatea care face diferența dintre un restaurant de calitate și o cârciumă oarecare. Și tot ea este cea care îi forțează pe mulți dintre profesioniștii HoReCa să aleagă să lucreze în străinătate, antreprenorii români ajungând să se plângă că nu mai au pe cine să angajez e.