Ce să mâncăm de Revelion pentru un An Nou norocos?

În numeroase culturi ale lumii, inclusiv la noi, în noaptea dintre ani încercăm să atragem norocul, sănătatea și bunăstarea prin diverse obiceiuri și superstiții!

Unele pe care le putem aplica imediat sunt cele care țin de preparatele festive pe care le consumăm de Revelion. Vezi mai jos câteva dintre cele mai “norocoase” alimente:

Fasole neagră, fasole verde sau pâine din porumb pentru bogăție

Aceste alimente ar trebui consumate împreună pentru a aduce bogăție materială. De asemenea, fasolea neagră aduce sănătate și bunăstare în familie. Pot fi consumate alături de alte preparate de pe masa de Revelion.

Carne de porc – progres

În multe culturi, carnea de porc consumată în noaptea dintre ani aduce progres și optimism în anul care urmează. Puteți încerca o friptură clasică de porc sau un burger cu carne de porc coaptă încet, alături de castraveți murați.

Struguri – noroc

În Spania și Mexic, de Revelion, atunci când ora indică 12 fix, există tradiția de a consuma cât mai repede 12 boabe de strugure. Astfel, pentru fiecare lună a anului următor se consumă câte o boabă de strugure care va aduce noroc și bunăstare. Încercați și o rețetă festivă în această zi: prosecco cu struguri!

Rodie – fertilitate

Boabele crocante de rodie au fost asociate dintotdeauna cu fertilitatea. În Grecia, fructele de rodie sunt zdrobite de podea pentru a împrăștia boabele suculente, care să aducă în casă fertilitate, viață și abundență. Dacă totuși nu îți dorești toată aceasta “mizerie”, poți adăuga boabele de rodie în salate sau sosuri pentru preparatele festive.

 

Pește – abundență

În întreaga lume, peștele semnifică abundență și sănătate. De Revelion, puteți încerca o rețetă festivă, de pește la cuptor, cu diverse legume și sosuri. Sau puteți încerca și pastele tartinabile din pește.

Orez – fertilitate și bogăție

În numeroase culturi din întreaga lume, orezul simbolizează fertilitatea. Așadar, puteți încerca un preparat special de Anul Nou, pentru a atrage fertilitatea și bunăstarea în viața voastră.

Portocale cu miere – noroc

Țările asiatice au un obicei de Revelion pe care am putea să îl adoptăm și noi: portocale cu miere. Acest preparat dulce și răcoritor aduce noroc, sănătate și bani! Așadar, o salată de fructe este binevenită ca desert festiv!

 

Chec rotund – ciclul vieții

De pe masa de sărbătoare nu poate lipsi desertul. Pentru noroc, prosperitate și o viață plină, încearcă anul acesta un chec sau un tort rotund. Simbolizează ciclul perfect al vieții!

Vă dorim, ca indiferent de ceea ce veți mânca în noaptea dintre ani, să aveți parte de sănătate și noroc! La mulți ani!

www.alimentespeciale.ro