Artă culinară la Concursurile GastroPan 2022

În cadrul Concursurilor GastroPan 2022 s-a premiat cel mai reușit, apetisant, elegant și estetic platou festiv, precum și cele mai bune preparate vegetariene și tradiționale românești pregătite de către o echipă de bucătari. Cei mai talentați bucătari din România au participat la secțiunea de gastronomie a Concursurilor GastroPan, aflați cine sunt câștigătorii!

Platouri festive estetice, preparate vegetariene și mâncăruri tradiționale românești

La secțiunea de gastronomie echipele de bucătari au avut sarcina să pregătească un platou festiv cu preparate din pește sau fructe de mare, dar și un preparat tradițional românesc și un preparat de bază vegetarian.

Dintre echipele de bucătari câștigătoarea a fost echipa de la Pensiunea Muntele Rece din Bran Predeluț. Bucătarii au prezentat un platou cu somon ușor afumat umplut cu cremă de hrean, savarină din Calcan de Marea Neagră cu foi de spanac și jeleu de usturoi sălbatic, panglică de calamar umplută cu pastă de creveți, jeleu din suc de lămâie cu ghimbir și mărar, bol cu mix de salată și sosuri (dulceață de roșii coapte cu busuioc proaspăt, sos de iaurt cu cotoare de pătrunjel verde, vinegret cu legume).

Preparatul tradițional românesc pregătit de echipa era o compoziție cu cotlet de berbecuț cu leurdă, mușchi de vacă în barot de bacon uscat și semințe de dovleac, sferă din mămăligă umplută cu brânză de burduf în coajă de brad în pesmet auriu, rulou din morcov în zucchini la grătar, păstăi de mazăre umplute cu cremă de brânză de vaci și legume, maioneză din usturoi verde și sos de unt cu boabe de muștar.

Pe platoul vegetarian erau prezentate următoarele: terină din sparanghel cu boia afumată și cremă de brânză Camambert, ravioli din măr umplut cu cremă din mix de semințe, furnir din cartofi cu unt și rozmarin, emulsie de gălbenuș de ou cu tarhon și emulsie de sparanghel alb cu portocală.

Lista câștigătorilor:

Locul I: Vasilică Bejenaru, Ciobanu Florin Iulian – Pensiunea Muntele Rece, Bran Predeluț

Locul II: Drăguț Cristina, Popescu Claudiu – Confinden Travel Hotel Ramada, Pitești

Locul III: Drăghiciu Denisa, Veres Melania Ramona, Dinică Alexia, Colceriu Florentin Gabriel, coordonator echipă: Hess Marlena Beatrice – Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Sfântu Gheorge

Felicitări tuturor bucătarilor artiști pentru ingeniozitate, talent și profesionalismul cu care s-au pregătit pentru Concursurile GastroPan 2022 și mulțumiri tuturor participanților, concurenților și juriului că au dat dovadă de minuțiozitate, respect și dedicare față de arta culinară!

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail info@gastropan.ro