Amenajarea hotelului Del Corso din Timișoara, marca Trend Furniture

Situat foarte aproape de centrul orașului Timișoara, hotelul Del Corso este amenajat într-o clădire construită în stilul modern contemporan, stil pe care echipa de arhitecți de la Ezzo Design a ales să îl prelungească atât în interior, cât și în spațiile outdoor.

Încă de la intrarea în hotel, te întâmpină o recepție cu un aer proaspăt, gândită și realizată într-un mod care să o facă extrem de funcțională, atât pentru staff, cât și pentru oaspeți.

În realizarea acesteia echipa Trend Furniture a folosit următoarele materiale:
• desk-ul de recepție este din panou stejar masiv;
• recepția este din stejar masiv, cu închidere cu plăci Perfect Sense (finisaj anti-amprentă);
• inserții de alamă.

Același stil continuă și în lobby-ul acestui hotel, acolo unde oaspeții își pot petrece timpul și se pot relaxa. Aici se regăsesc elemente de mobilier alese cu foarte multă atenție pentru a conferi eleganță, confort, dar și un aer sofisticat întregului spațiu. Fiecare piesă a fost extrem de bine aleasă, astfel încât totul să funcționeze împreună, iar rezultatul să fie un mix de design inovativ care unește rafinamentul cu fiabilitatea și confortul.
Pentru acest spațiu au fost produse custom canapeaua și cele două pufuri. Atât materia primă din care sunt realizate (structura de lemn, buretele de densitate mare) cât și materialul de tapițerie ales sunt special concepute pentru trafic intens ceea ce conferă longevitate produselor. Astfel, acestea vor arăta ca noi pentru mult timp de acum încolo.Echipa Trend Furniture și-a pus amprenta și în amenajarea holurilor acestui hotel prin realizarea unor placări speciale. Totul fiind în deplină armonie cu întreg look&feel-ul hotelului.

Pentru amenajarea holurilor au fost folosite următoarele materiale:
• masca de calorifer este din pal melaminat;
• pentru placarea zonelor de lângă uși s-au folosit panouri Perfect Sense (finisaj anti-amprentă);
• placările tip coloană sunt realizate din pal melaminat și tălpi de metal. Echipa Trend Furniture a venit cu soluția acestor tălpi din metal atât pentru a rigidiza construcția coloanelor cât și pentru protecția colțurilor împotriva uzurii excesive. Fiecare coloană a fost personalizată (dimensiuni și decupaje) în funcție de cerințe.

Amprenta Trend Furniture poate fi văzută și în restaurantul hotelului, „Argentinian Steakhouse”, unde specialiștii în amenajări HoReCa au realizat canapelele modulare, barul, retrobarul, peretele „fereastra mobilă”, dar și mesele și placarea pereților. Astfel au reușit să creeze o oază sofisticată pentru iubitorii de arome și gusturi fine ale bucătăriei argentiene. Un loc în care să se bucure atât de delicatese, cât și de o atmosferă care să îi îmbie și să îi determine să revină cu drag.

În amenajarea restaurantului au fost folosite următoarele materiale:
• „fereastra mobilă” care desparte bucătăria de restaurant este realizată pe o structură metalică, mobilitatea fiind oferită de un sistem pe scripeți;
• placarea pereților s-a realizat cu lemn masiv periat, antichizat, de asemenea, au mai fost placate și frigiderul pentru vinuri, dar și frigiderul pentru maturarea cărnii;
• mesele sunt realizate din stejar furniruit, model random match pentru a obține un aspect cât mai natural, iar picioarele sunt de la Pedrali SPA;
• canapeaua a fost realizată custom pornind de la modelul
Chesterfield, din piele ecologică, iar închiderea canapelei a fost realizată din același material din care au fost realizate placările;
• barul, retrobarul și gheridonul, sunt realizate custom, au blat de servire din stejar masiv. Blatul de lucru e termorezistent, atât barul, cât și retrobarul au structură metalică, frontul este realizat din MDF vopsit, corpurile interioare fiind din pal melaminat.

Tot echipa Trend Furniture a amenajat terasele și balcoanele, furnizând mobilier outdoor, dar și jardinierele, totul fiind o prelungire a designului ales pentru acest proiect. Produsele alese sunt de la Pedrali SPA, Nardi și Lyxo Design.

Realizarea întregului proiect (desenele tehnice pentru producție, producția efectivă și montajul la locația clientului) a durat aproximativ șase săptămâni, iar rezultatele au fost apreciate atât de oaspeții hotelului, cât și de managementul hotelului Del Corso:

„Experiența noastră cu TREND FURNITURE a fost una foarte bună! Am venit cu un proiect destul de dificil, cu multe complicații la fața locului din cauza construcției, însă, cu toate acestea, împreună cu echipa TREND FURNITURE am găsit soluții și am mers mai departe cu proiectul până la finalizare. Flexibilitatea celor de la TREND FURNITURE în ceea ce privește realizarea pieselor de mobilier „custom-made” și importanța adusă calității materialelor precum și a execuției sunt lucrurile pe care le-am apreciat cel mai mult în această colaborare. Mobilierul la comandă realizat de TREND FURNITURE a ieșit exact așa cum ne-am dorit, cum a fost proiectat, iar materialele folosite au fost de foarte bună calitate. Cât despre execuția lucrărilor, aceasta a fost exemplară. Considerăm că am făcut alegerea potrivită când am decis să colaborăm pentru amenajarea restaurantului și a hotelului nostru. Sunt, încă o dată, profesioniști, bine pregătiți, cu un background foarte bogat pe care îl folosesc exact așa cum trebuie.”, a punctat Bogdan Gheorghiță, Hotel Manager.

Despre Trend Furniture
Trend Furniture este un furnizor de soluții de amenajări interioare, specializat în amenajări HoReCa. Este o companie 100% românească, prezentă pe piață de 18 ani, cu o echipă formată din consultanți specializați, designeri, proiectanți și ingineri de producție, echipă care creează concepte personalizate ce generează o experiență unică pentru clientul final – consumatorul. Datorită plajei ample de specialiști, Trend Furniture este un furnizor complet, care oferă consiliere personalizată, producție custom in-house, o varietate mare de produse precum și servicii de design, proiectare, montaj și mentenanță. Putem spune că Trend Furniture oferă soluții de la A la Z clienților săi, având o abordare 360 grade a proiectelor. Echipa Trend Furniture are experiență internațională. În fiecare an, circa o treime dintre proiectele realizate sunt în străinătate, în țări precum Olanda, Belgia și Luxemburg.

Puteți vedea mai multe proiecte realizate pe
www.trendfurniture.ro
Sursă foto: Hotel Del Corso l