Programul initiat si derulat de catre Gabriella Pascaru Bisi si Daniela Crisan incepand din anul 2017, promoveaza educatia alimentara, bunele practici, etica profesionala, perfectionarea, cultura gastronomica, noutati, mentorat si concepte noi ce tin de lumea gastronomiei din care elevii de astazi vor face parte, in viitorul apropiat.
Programul se bazeaza pe parteneriate solide de durata cu cele mai importante companii din HoReCa, companii implicate in actiuni CSR care au inteles importanta acestor evenimente pentru elevi si institutii publice.
Dupa trei ani in care evenimentul nu a putut fi derulat, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de surprize, evenimentul desfasurandu-se in trei paneluri. Va fi o zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si desigur, invitati speciali pe masura. Elevii vor afla astfel, noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca intr-un reality show, iar la finalul evenimentului, cei mai buni vor fi premiati.
Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui numar cat mai mare de elevi si cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta.
Obiectivele proiectului:
– Dezvoltarea cunostintelor in ceea ce priveste alimentatia rationala
– Imbogatirea cunostintelor din lumea gastronomiei incepand de la tehnici pana la platting
– Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare echilibrate
Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul liceal de specialitate, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.
Invitati speciali:
Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood Group
Pastry Chef Gabriela Pascaru – Corporate Pastry Chef Dr. Oetker Professional
Denisa Dumitru – Leida Impex
Gabriel Gorgan – Trainer Horeca Culinary School
Pe toata durata evenimentului, atmosfera va fi intretinuta de DJ Marcous.
In viitor:
Incepand cu luna ianuarie a anului 2023, atat colegiul cat si programul se infratesc cu IANAS Istituto Professionale di Stato din Tortoli, Italia, creaindu-se astfel noi oportunitati de care vor beneficia elevii si profesorii celor doua licee. Prin aceasta infratire se vor crea programe de educatie gastronomica, schimburi de experiente gastronomice si culturale, programe Erasmus atat in Romania cat si in Italia.
Sponsori: Meggle Romania, Borsec, Leida, Fuchs, OceanFish
Parteneri institutionali: Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Sector 1, Horting, Horeca Culinary School.
Gold Partner: Parmafood Group
Parteneri: TeamFresh Horeca, La Molisana, Hygienium, Mutti, Pietro Coricelli, TopLine, Vitaplant, Eisberg, Calvo, Fresh Fruits, Grande Natura, Tabasco, Bioki, DJ Marcous, B.U, Dr.Oetker Professional, Expertto Forte, STR8, Tria’s, Alex Bisi Photography.
Parteneri Media: BucurestiFM, TrendsHRB, GastroMedia, Radar de Media, Romania Pozitiva.
Un eveniment organizat de Arta Gustului si Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj
Coordonatori proiect:
Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi
Director Prof.Dr.Ing Daniela Crisan
Contact: Gabriella Pascaru Bisi
gabriella@artagustului.ro
Tel: 0721 640 384