Active Honey – miere cu proprietăți anti-aging și imunostimulatoare de la APICOLA COSTACHE

MOȘ COSTACHE, om harnic și priceput, cu dragoste de natură și semeni, era recunoscut din comunitatea din care făcea parte pentru dragostea sa față de albine. Pasiunea sa față de apicultura a încercat să le-o insufle și nepoților împărtășindu-le din tainele legăturii de prietenie dintre albine și om pentru realizarea unei mieri delicioase. S.C. APICOLA COSTACHE S.R.L. a fost înființată în anul 2005 din dorința de a duce mai departe dragostea și priceperea pentru apicultură a lui Moș Costache.

Din tradiția moștenită din generație în generație, produsele Moș Costache, oferă miere de cea mai bună calitate, atent selecționată și analizată. Fiecare lot de miere este analizat în funcție de caracteristicile specifice sortimentului: gust, culoare, textură, miros. Garanția respectării normelor în vigoare este atestată prin buletine de analize efectuate în laboratoarele specializate din România, la Institutul QSI sau Intertek Laboratories, Germania și certificările obținute FSSC 22000, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, AGRECO.

Pasiunea noastră pentru apicultură, grija față de albine și produsele de cea mai bună calitate au făcut din S.C. APICOLA COSTACHE S.R.L. unul dintre cei mai importanți procesatori români de miere atât pe piața locală cât și cea externă.

Încă din Antichitate, mierea a fost prețuită fiind considerată deopotrivă aliment și medicament. Prima utilizare a acesteia în medicină datează încă de acum 5000 de ani, în Egiptul Antic. Datorită numeroaselor proprietăți curative, mierea este folosită și astăzi în medicină modernă.

APICOLA COSTACHE SRL a dezvoltat două produse apicole ActiveHoney cu proprietăți funcționale îmbunătățite, în cadrul unui proiect de cooperare europeană și internațională de tip Eureka Tradițional. Proiectul a început în anul 2019 și este în derulare în cadrul unui consorțiu internațional România-Spania. Consorțiul românesc este reprezentat de un institut de cercetare, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie – ICECHIM, București și 2 IMM-uri, Apicola Costache SRL, care este și coordonatorul proiectului și Expergo Business Network SRL.

Produsele ActiveHoney, de calitate premium, sunt realizate folosind mierea de tei ca matrice pentru uleiuri esențiale cu proprietăți funcționale distinctive. Cu un parfum inconfundabil, mierea de tei reprezintă unul dintre cele mai apreciate sortimente de miere de albine. Bogată în vitamine, aminoacizi, polen (în sedimentul sau granulele de polen pot ajunge până la 70-80%), mierea de tei este apreciată pentru proprietățile sale calmante, fiind recomandată în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos, dar și pentru insomnii.

Noile produse funcționale au proprietăți anti-aging (cu rol în creșterea procentului de inhibare a radicalilor liberi) și imunostimulatoare (cu rol în susținerea și funcționarea optimă a sistemului imunitar). Ele se adresează diferitelor categorii de vârstă oferind un plus de valoare acestui produs al stupului. Consumatorii moderni preferă gustul fin, aromat al mierii într-o gamă variată de amestecuri, cu proprietăți senzoriale acceptabile și proprietăți funcționale cu impact pozitiv asupra stării de sănătate.

Produsele funcționale din gama ActiveHoney se află în perioada de testare cu consumatorii și vor fi lansate în 2023. Fiecare produs va fi comercializat în borcane de sticlă de 400g, ambalate în folie termocontractibilă pentru a evita volatizarea uleiurilor esențiale.

Proiectul de cercetare a fost finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării CCCDI-UEFISCDI, proiect număr PN-III-P3-3.5-EUK-2016-0016.