Transylvanian Grill & Barbeque Camp 2022

A 3-a ediție a evenimentului Transylvanian Grill & Barbeque Camp s-a desfășurat în perioada 25-27 noiembrie, în orașul Sovata.

Acest eveniment este despre dialog intercultural și interprofesional, care aduce împreună pasionați din zona gătitului sub formă de barbeque și folosindu-se de smoker.
Mesaj pentru toată lumea, dar mai ales pentru tineri: Deveniti raționali în consum, studiați ce mâncați, studiați despre efectele pe care le au anumite ingrediente asupra corpului nostru și nu vă lăsati influențați de anumite mituri. – Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ.

Scopul evenimentului este de a uni producătorii cu fabricanții de tehnologii și utilaje, chefii și bucătarii și nu în ultimul rând cu participanții, să guste din preparate și de a-și exprima părerile personale. În 2017, când am început să organizăm prima ediție, a fost o uriașă provocare de a găsi carne corespunzătoare în România. Cu ajutorul evenimentului nostru, am reușit să obținem faptul că deja și în România se poate găsi de exemplu carne de vită de calitate – de la producători locali.Lengyel Szabolcs – Food Venture – organizator.

Redacția revistei Gastromedia a fost prezentă la acest eveniment spectaculos, unde am fost martori ai preparatelor delicioase din carne de vită, pește, pui și porc. Felicitări organizatorilor și participanților pentru buna desfășurare al evenimentului!