×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 42
Vineri, 28 Septembrie 2012 11:15

22-24 octombrie este perioada de desfasurare a cursului de sculptură în fructe şi legume

Asociaţia Gastropan şi revista Gastromedia organizează un nou curs de sculptură în fructe şi legume pentru bucătarii profesionişti şi amatori care doresc să îşi însuşească această ramură gastronomică. Cursul de iniţiere în tehnica sculpturii în fructe şi legume (pentru începători) va avea loc în perioada 22-23-24 octombrie (luni, marți, miercuri) la Complexul Danubius din SOVATA şi va avea o durată de trei zile (şase ore de curs pe zi).

Tariful de participare la curs este de 150 EURO, care include instruirea, materiile prime necesare şi un cuţit special pentru sculptura culinară pentru fiecare cursant. Instruirea va fi susţinută de către maestrul bucătar Tamás Gábor din Ungaria, posesor a numeroase titluri internaționale în sculptura culinară. Se va asigura traducere permanentă în limba română.

AVANTAJE

Principalul avantaj de care pot beneficia participanţii care participă la acest curs este profesionalismul mentorului. Pentru a permite cursanţilor să înveţe secretele sculpturii în fructe şi legume de la cei mai talentaţi specialişti din domeniu, organizatorii au apelat la maestrul bucătar din Ungaria Tamás Gábor. Despre el trebuie ştiut că a susţinut în ultimii ani demonstraţii practice în faţa vizitatorilor expoziţiei GastroPan, dar şi că în aceste zile se pregăteşte intens pentru olimpiada de gastronomie de la Erfurt, din Germania. Bucătarii din Ungaria sunt recunoscuţi pentru talentul lor de sculptori în fructe şi legume, obţinând cele mai multe medalii de aur la olimpiadele şi campionatele mondiale de profil.

În cadrul cursului participanţii se vor lucra cu legume de sezon (morcovi, ţelină, ridichi, cartofi, sfeclă, dovleac). La finalul cursului participanţii vor învăţa să obţină prin sculptura în legume două tipuri de flori, mai multe tipuri de frunze şi vor învăţa cum să aplice anumite inscripţii prin intermediul sculpturii. Cursanţii vor învăţa ulterior să sculpteze în dovleac forme precum frunze şi flori.

Toate operaţiile vor fi exersate de către cursanţi de mai multe ori pentru a fi însuşite cât mai bine;

În ultima zi de curs fiecare cursant va încerca să sculpteze o compoziţie pe baza celor învăţate.

Cum vă înscrieţi la un nou curs  de sculptură în fructe şi legume-02Cum vă înscrieţi la un nou curs  de sculptură în fructe şi legume-03Cum vă înscrieţi la un nou curs  de sculptură în fructe şi legume-04

Preţul nu include cheltuielile de cazare şi masă, însă cursanţii pot beneficia de tarife preferenţiale negociate de către organizatori cu reprezentanţii hotelului care va găzdui evenimentul.

 

 Pentru înscrieri contactaţi-ne la telefon 0266-219.392, 0733-313.042, sau scrieţi-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…