Vineri, 31 Iulie 2020 12:40

Finala europeană a competiției internaționale Bocuse d`Or va fi în octombrie la Tallinn, Estonia

Cea mai importantă competiție de gastronomie din lume, Bocuse d`Or ar fi urmat inițial să se desfășoare în luna mai 2020, însă pe fondul izbucnirii pandemiei COVID-19 a fost reprogramată pentru perioada 15-16 octombrie 2020. Organizatorii au anunțat lista participanților și au dezvăluit care vor fi cele două ingrediente speciale care trebuie folosite de către concurenți.

Ingredientul principal care trebuie folosit în mod obligatoriu la realizarea platourilor festive este prepelița. Chefii trebuie să pună pe platou preparate speciale din 7 prepelițe întregi, împreună cu 3 garnituri. La categoria preparatelor montate pe farfurie materia primă principală trebuie să fie somnul gri.

19 de țări vor participa la finala europeană, câte o echipă de bucătari din fiecare țară, condusă de un chef:

Spania - Albert Boronat

Olanda - Marco van der Wijngaard

Turcia - Serhat Eliçora

Islanda - Sigurður Laufdal

Estonia - Artur Kazaritski

Danemarca - Ronni Vexøe Mortensen

Suedia - Sebastian Gibrand

Gruzia - Erik Sarkisian

Polonia - Jakub Kasprzak

Belgia - Lode De Roover

Letonia - Dinārs Zvidriņš

Croația - Jurica Obrol

Ungaria - Veres István

Finlanda - Mikko Kaukonen

Franța - Davy Tissot

Elveția - Alessandro Mordasini

Italia - Alessandro Bergamo

Rusia - Viktor Beley

Norvegia - Christian Andre Pettersen

La finalul celor 2 zile de competiție, 11 echipe vor fi selectați pentru marea finală Bocuse d'Or, care se va desfășura în ianuarie 2021 la Paris. Aceștia vor avea o șansă reală la câștigarea mult râvnitului premiu Bocuse d'Or, care le va aduce recunoașterea internațională a talentului și aptitudinilor.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…