Miercuri, 17 Iunie 2020 15:35

Măsuri guvernamentale în favoarea firmelor din domeniul HoReCa

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat marți, 16 iunie, ca operatorii economici precum hoteluri, restaurante şi cafenele sunt scutiţi încă 90 de zile de la plata impozitului specific în acest an. Plata impozitului se amână până în 25 octombrie.

Dancă a declarat ca „mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual, datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, cafenele, restaurante şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile, care la care se adaugă la cele 60 de zile anterioare pentru care au fost scutiţi la plată”.

El a adăugat că o altă măsură în favoarea firmelor din domeniul HoReCa se referă la operatorii economici din zona turistică şi de hoteluri, restaurante, cafenele care deţin în administrare proprietăţi pe plajă: cei care erau obligaţi la plata unor taxe în trei tranşe, sunt scutiţi de una dintre aceste tranşe, iar cei care erau obligaţi la două tranşe, sunt scutiţi de 30% din suma datorată.

De asemenea, pentru cei care plătesc până la 25 iulie impozitele aferente trimestrului doi şi cei care plătesc până la 25 octombrie impozitele aferente trimestrului trei - bonificaţie de 10% din impozitul datorat.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…