Luni, 09 Martie 2020 09:09

Despre sucul din iarbă de grâu

  1. Proprietăți

Sucul de iarbă de grâu are proprietăți antioxidante, este un energizant natural, ajută la detoxifierea ficatului și a sângelui și alcalinizează organismul.

  1. Consum

Sucul de iarbă de grâu se poate consuma ca atare sau în combinație cu sucuri din alte fructe și legume.

Pentru începători se recomandă utilizarea mixtă, cu alte sucuri. Sucul de iarbă de grâu are un gust puternic și poate fi grețos la început, până când organismul se adaptează.

  1. Obținere și echipamente

Sucul de iarbă de grâu se poate obține în mai multe feluri.

3.1. Cu storcător specializat - se obține suc concentrat de iarbă de grâu. Randamentul stoarcerii este maxim. Din 3 ghivecele de iarbă de grâu se obțin între 30 și 50 ml de suc.

3.2. Cu storcător prin presare la rece - se face stoarcerea împreună cu alte legume sau fructe. Se obține suc mixt, din iarbă de grâu și legumele/fructele respective. Randamentul stoarcerii pentru iarba de grâu este mai mic.

  1. Tips & tricks

4.1. Stoarceți minim 2 ghivecele de iarbă de grâu cu storcătorul specializat pentru un randament maxim. Pentru ca presarea să se facă eficient, trebuie să existe suficientă iarbă de grâu în storcător.

4.2. Dacă folosiți storcătorul prin presare la rece, introduceți în el mai întâi iarbă de grâu și apoi bucăți de legume/fructe. În niciun caz nu introduceți iarba de grâu la sfârșit, pentru că nu va fi stoarsă bine. Succesiunea trebuie să fie iarbă - fructe/legume.

Rețete cu suc din iarbă de grâu

A. Rețete preparate cu storcător prin presare la rece

  1. Suc de morcov, măr și iarbă de grâu

- 3 morcovi medii proaspeți (cu cât mai proaspeți sunt, cu atât mai mult suc rezultă)

- 2 mere medii dulci-acrișoare

- 1 casoletă iarbă de grâu

- jumătate lămâie

- un vârf de scorțișoară

Se storc prin presare la rece, conform Tips & Tricks 4.2

Se obțin aproximativ 300 ml suc - depinde cât de zemoși sunt morcovii și merele.

 

  1. Suc de mere și iarbă de grâu

- 2 mere medii acrișoare

- jumătate lămâie

- 1 cm ghimbir proaspăt

- 1 casoletă iarbă de grâu

Se storc prin presare la rece, conform Tips & Tricks 4.2

Se obțin aproximativ 250 ml de suc. Depinde foarte mult și de cât de zemos este mărul.

 

  1. Suc de ananas, ghimbir și iarbă de grâu

- o felie de ananas proaspăt cam de 2 cm

- 1 cm ghimbir proaspăt

- 1 castravete mediu (curățat și tăiat bucăți)

- jumătate lămâie

- 1 casoletă iarbă de grâu

Se storc prin presare la rece, conform Tips & Tricks 4.2

Se obțin aproximativ 200 ml de suc. Atenție la ananas și castravete - să fie proaspeți și zemoși.

 

B. Rețete preparate cu storcător specializat și blender

  1. Smoothie verde parfumat

Ingrediente:

200 ml lapte vegetal (cocos, ovăz, migdale, etc.)

1 banană coaptă bine

20 ml suc de iarbă de grâu (aveți nevoie de 2 casolete de iarbă de grâu)

5-10 boabe de coriandru uscat

Preparare:

Iarba de grâu se stoarce în storcătorul specializat. Apoi toate ingredientele se mixează bine în blender.

Se obțin aproximativ 250 ml de suc.

 

-----------------------------------------------------------------

Text: Victor Potra, www.microgreens.ro

Reţeta o găsiţi în ediţia februarie-martie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…