Luni, 26 August 2019 09:55

Degustări în blind, sute de soiuri și bucate pe măsură la Festivalul de Vin Selgros Bacău

 

Între 23 și 25 august băcăuanii – și, desigur, nu doar ei – au fost invitați să guste și deguste, să aleagă și să culeagă ceea ce Leonardo da Vinci numea „raze de lumină ținute laolaltă de apă” – adică nenumărate vinuri în cadrul Festivalului de vin Selgros Bacău, aflat la a patra sa ediție.

Dedicat deopotrivă profesioniștilor și pasionaților de vin, festivalul propune sute de etichete de la producători interni și internaționali, senzații noi, gusturi clasice, inovații și nume consacrate.

MC-ul festivalului a fost nimeni altul decât Marius Florea-Vizante - iar chef peste licori, nimeni altul decât Sergiu Nedelea, carismaticul somelier ce a avut grijă să familiarizeze publicul cu sortimentele de vin.

Și, pentru că vinul e, nu-i așa, un aliment care însoțește alte alimente, mâncărurile potrivite nu au lipsit – mai mult, doi celebri maeștri bucătari ai României, Cezar Munteanu și Nico Lontras, au oferit sâmbătă câte un spectacol gastronomic. Iar duminică, Andi Moisescu și prietenii au făcut atmosferă la un pahar de vin și un preparat făcut ad-hoc de Nico Lontras.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…