Miercuri, 19 Decembrie 2018 08:13

Noile trenduri se reflectă și în scaunele și fotoliile destinate unităților HoReCa

Hotelurile, pensiunile, restaurantele, bistrourile, barurile și alte unități HoReCa sunt într-o competiție continuă nu doar în ceea ce privește atenția clienților și meniurile, ci și în ceea ce privește atmosfera în care intră clienții, designul. Unul dintre elementele care fac diferența este, cu siguranță, piesele de mobilier pe care clienții pot să stea: scaunele și fotoliile.

Designerii țin pasul cu tendințele internaționale și se întrec în creativitate, propunând proprietarilor piese inovatoare și cu un grad de personalizare ridicat. Producătorii de scaune și fotolii s-au văzut puși în situația de a se reinventa, pentru a putea face față noilor trenduri internaționale dar și valurilor de solicitări inedite venite din partea clienților. Personalizarea pieselor de mobilier – fie că este vorba de construirea lor după un proiect special sau personalizarea materialelor din care ele sunt construite – este azi unul dintre serviciile cele mai căutate când vine vorba de mobilier dedicat spațiilor de alimentație publică.

Am întrebat furnizorii de mobilier ce tipuri de scaune şi fotolii propun pentru sectorul HoReCa, care sunt stilurile, formele şi culorile preferate pe acest segment şi ce noutăţi propun pentru 2019. Iată ce am aflat:

Când vorbim despre scaune și fotolii vorbim despre confort, design și funcționalitate. Scaunul Venus este printre modelele cele mai căutate datorită diverselor culori de tapițerie și înălțimii spătarului. Potrivite amenajărilor clasice sunt modelele Cară, Torra și Tudor, executate pe lemn masiv și disponibile cu tapițerie din stofă, piele ecologică sau piele naturală. Dintre modelele de fotolii marca Elvila se evidențiază Astoria, Stephanie, Derby și Patrick care completează cu succes orice tip de amenajare. Pentru 2019 propunem piese versatile și minimaliste precum fotoliul Elite. În funcție de materialele și finisajele alese, acesta poate fi încorporat atât în amenajări clasice, cât și în amenajări contemporane” – ne-a transmis Denisa Lungu, Reprezentant Comercial Produse Tapițerie Elvila.

Firma EVOhoreca oferă soluții adaptate la noile trenduri culinare: ”Anul 2019 va fi dominat de mai multe trenduri culinare, unele deja prezente și în România. Pentru iubitorii de carne întâlnim tot mai multe steak house-uri sau burgerii și pentru doritorii de mâncare sănătoasă se deschid tot mai multe bistrouri vegane și raw-vegane.

Spațiile pe care le propun designerii de interior consumatorilor fiind și ele adaptate noilor nevoi, fiind aproape multifuncționale, atât de zi cât și de noapte. Astfel, social cluburile au luat amploare în toate orașele mari din țară, unde găsim zone aranjate atât pentru luat masă cât și zone de stat în picioare la discuții și, de ce nu, la dans.

Zonele de luat masă sunt utilate în principal cu canapele sau banchete și demifotolii ergonomice, confortabile și plăcute la vedere. Spațiile de stat în picioare sunt amenajate fie la bar - devenit deja piesă centrală în toate localurile, cu zone de servire pe toate laturile, fie cu mese înalte cu sau fără scaune de bar sau tejghele amenajate la fereastră.

Tendința este în continuare pe textile catifelate, uni sau cu forme geometrice având culori variate ce formează spații vii și dinamice unde nu ai cum să te plictisești.” – spune Alin Trusca, founder EVOhoreca.

Compania LEDIA IMPEX propune o gamă largă de produse, scaune indoor și outdoor: ”Pentru exterior noi lucrăm cu două fabrici din Franța care au un design și o rezistență dată de pulberea de aluminiu pe care o integrează în compoziție. Oferim, de la acești producători, umbrele și pergole profesionale, super rezistente, pe care toate lanțurile mari hoteliere din Europa le au de peste 40 de ani.

Pentru camerele de hotel, pentru zona din recepție și SPA, și pentru restaurant soluțiile sunt variate. Importăm din Germania, Italia dar avem și parteneri din România. Sunt foarte încântată să ofer soluții realizate în țara noastră, testate și garantate de producători ca fiind foarte interesante în primul rând, apoi deosebit de bine lucrate și foarte rezistente, ignifugate, conform exigențelor fiecărui beneficiar. Materialele, cromatica, forma, finisajele, toate aceste detalii sunt create de designeri cu multă experiență.

În zonele SPA sugerăm scaune suspendate single sau duble, scaune de exterior încălzite că să poți sta și iarna la -20°C afară să privești cerul infinit, paturi cu apă, cu sare, cu nisip și alte cristale, biciclete subacvale, cabine pentru floating, mini-scaune de plasat în piscine pentru gimnastică în apă! Și tot pentru piscine avem soluții 3D cu delfini, peștișori, ruine antice sau corali, pentru bucuria copiilor.” – ne-a relatat Florentina Daniela Ciurescu, Manager LEIDA IMPEX SRL.

Evident, clienții petrec mai mult timp și se mai întorc într-o locație în care se simt bine, iar scaunele și fotoliile joacă un rol important în ceea ce privește acest aspect. Așadar, când vine vorba de achiziționarea mobilierului pentru unitatea pe care o conduceți, merită să acordați o atenție sporită pieselor de mobilier pe care clienții pot să stea, și să apelați cu încredere la specialiști, designeri și furnizori de profil.

 

Aflaţi din ediţia decembrie-ianuarie a revistei Gastromedia ofertele furnizorilor.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…