Miercuri, 28 Noiembrie 2018 13:48

Cum păstrăm microplantele?

Răspunsul pe scurt este simplu: 7 zile la frigider, între 4 și 7 grade Celsius pentru toate speciile, mai puțin busuiocul, care este mai sensibil la frig și are nevoie de o temperatură între 12 și 15 grade Celsius.

Sunt însă câteva detalii care fac diferența.

 

DE CE SĂ PĂSTRĂM MICROPLANTELE AȘA CUM SUNT?

Vlăstarii sunt plante vii, aflate într-un anumit stadiu de creștere, care asigură de zeci de ori mai multe substanțe benefice decât partea comestibilă a plantei mature.

Pentru a benefica de toate proprietăților lor, microplantele trebuie consumate ca atare, așa cum sunt livrate. Acesta este și motivul pentru care vi le trimitem în ghivecele. Trebuie să rămână proaspete și în stadiul de microplantă, până în momentul în care le consumați.

 

CE SĂ FACI ȘI CE SĂ NU FACI

Udă microplantele înainte de a le pune la frigider.

Taie microplantele din ghivecel doar atunci când le mănânci.

Nu încerca să crești microplantele peste stadiul în care sunt!

Atenție la frigiderele cu flux de aer!

Nu congela microplantele!

Ce poți păstra prin congelare.

 

Text: Victor Potra, www.microgreens.ro

Articolul integral poate fi citit în ediţia octombrie - noiembrie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…