Marți, 27 Noiembrie 2018 13:51

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Miercuri, 5 Decembrie 2018 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a.

Educatia alimentara este baza unui regim dietetic corect, atat de indispensabil organismului nostru si mentinerii starii de sanatate. Alimentatia corecta este primul pas catre o viata sanatoasa si lunga. Cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa aleaga darurile naturii: legume si fructe proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat preparatul final sa nu isi piarda proprietaţile benefice.

Alimentatie

Studiile de specialitate, nutritionistii si medicii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat de alimentatia nesanatoasa. Obiceiul de a consuma mai multa hrana decat este necesar rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.

Luna decembrie, o luna plina de sarbatori crestinesti, este un bun prilej de gandire asupra unei alimentatii echilibrate si sanatoase, avand in vedere ca in Romania de sarbatori se mananca foarte mult si foarte prost.

Cu ocazia acestei editii, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de multe surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. O zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si, desigur, invitati speciali pe masura. Vor afla noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca in reality show-uri, activari de brand, sarbatoarea pomului de Craciun, iar la finalul evenimentului cei mai buni vor fi premiati.

Scopul proiectului:

Implicarea unui numar cat mai mare de cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta si, in acelasi timp, constientizarea in permanenta a efectului negativ al unei alimentatii haotice, nesanatoase.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Dezvoltarea zestrei de cunostinte in ceea ce priveste modul de alimentatie rationala;
  • Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare sanatoase, a unor referate, proiecte educative, lucrari stiintifice pe teme privind alimentatia rationala, echilibrata, importanta alimentatiei asupra viet

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

Parteneri: Whirlpool, Myria, LeRoy Merlin, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

 

Text: Gabriella Pascaru Bisi,Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0721 640 384

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…