Miercuri, 21 Noiembrie 2018 08:17

Lipie din năut - reţetă

Mai jos găsiţi reţeta lipiei din năut, pentru 2 porții:

Ingrediente

Pentru lipie:

120 g făină de năut

Bicarbonat de sodiu

Sare neagră

Usturoi pudră

Chimion

Piper multicolor

Turmeric

1 lingură ulei de măsline

200 ml apă

Ulei de cocos, pentru prăjit

Pentru umplutură:

Legume după gust: ardei kapia sau ardei gras, morcovi, zucchini, ceapă roșie

Salată

Condimente de legume pentru grătar

Cașcaval vegetal

 

În făina de năut se amestecă un praf de bicarbonat de sodiu și o linguriță de condimente mixte: un praf de sare neagră, un praf de usturoi pudră, chimion, piper multicolor și un praf de turmeric. Apoi se adaugă o lingură de ulei de măsline și aproximativ 200 ml de apă, trebuie să se obține o consistență lichidă și puțin mai densă (ca pentru clătite).

Tigaia se unge cu ulei de măsline. Un polonic de aluat se toarnă în tigaie și se rumenește pe ambele fețe.

Se pregătește legume la grătar din ardei kapia sau ardei gras, morcovi, zucchini, ceapă roșie sau alte legume după preferințe. Se potrivește gustul cu condimente de legume pentru grătar, cu sare și cu piper multicolor.

Lipia se umple cu legumele pregătite la grătar, cu salată, apoi se presară cu cașcaval vegetal.

Text: www.elelemetterem.hu

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…