Luni, 01 Octombrie 2018 13:10

Conferința Națională a Bucătarilor din România

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, membru cu drepturi depline WorldChefs, a organizat, la prima ediție , CONFERINȚA NAȚIONALĂ A BUCĂTARILOR DIN ROMÂNIA, în data de miercuri 19 septembrie 2018, la Hotel ARO PALACE Brașov.

Bucurându-se de o participare peste așteptările organizatorilor, conferința a adus în atenția participanților paneluri și teme intens dezbătute și cu impact în activitatea bucătarilor din România:

  • BUCĂTĂRIA TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ SUB ASALTUL PROVOCĂRILOR INTERNAȚIONALE - Fără îndoială, inițiată de Italia sau Japonia, evoluția bucătăriilor tradiționale în restaurantele cu stele este în creștere. Avem bucătărie tradițională în restaurante? Avem unicitate în tradiționalul nostru? Aduce bucătăria tradițională un plus în cifra de afaceri a patronului de restaurant? Poate ea fi promovată la adevărata valoare de promoteri?
  • REVENIREA GUSTULUI: SFÂRȘITUL HEGEMONIEI ESTETICULUI - Cum rămâne cu tirania "visuel flamboyant"? Ar putea imaginea farfuriilor să fie detronate de fermecătorul gust? Suntem martori la o creștere puternică a generozității gusturilor care devine o prioritate reală în fața artei vizuale.
  • BUCĂTARUL 3 ÎN 1 - Aceeași identitate de la starter la desert în meniu. Este cel mai bine realizată de un cofetar/patiser care păstrează identitatea restaurantului, fără a crea o rupere între bucătărie și cofetarie/patiserie sau de un cofetar/patiser care transformă deserturile bucătăriei într-o afacere proprie?
  • PREGĂTIRILE PENTRU UN CONCURS - Îndrumarea membrilor echipei din poziția de antrenor. Ce coaching au nevoie? Cum vă asigurați că puteți furniza resursele - informaționale, tehnice, materiale - de care au nevoie pentru a reuși?
  • RECRUTAREA PERSONALULUI DIN INDUSTRIA OSPITALIERĂ - Cursurile oferite de școlile din România nu mai sunt suficiente pentru a face față ofertelor de locuri de muncă din bucătării și industria ospitalieră. Chefii se pot implica pentru a da o doua șansă celor care aleg această carieră mai târziu în viață? Este pregătit sistemul de învățământ din România să furnizeze forța de muncă calificată pentru industria ospitalieră?

Participanţii au beneficiat de doua momente deosebite, oferite de sponsorii evenimentului SOLINA România si CRISTIM România, pregătite de chefi membrii ai ANBCT România, Rareș Petrescu, Alin Barabancea, Iacob Adrian, Stefan Dan. Demo-live-urile au adus în atenţia participanţilor la Conferinta Nationala produsele celor doua firme de prestigiu din Romania, in domeniul condimentelor si a bazelor pentru mâncare și în domeniul preparatelor din carne. Demonstrațiile au fost întregite de prezentările sponsorului Trus Horeca Services pentru echipamentele Horeca, în special expresoarele prezentate in demonstrații. De asemenea, sponsorului Emenu – dedicat softului pentru Horeca. De asemenea, cu suportul profesionist al echipei coordonate impecabil de Lady Chef Cornelia Ghișoi, au putut socializa la masa de prânz oferită de partenerul ARO PALACE Brașov, singura locație de 5 stele din Brașov.

În urma dezbaterilor, în urma discuțiilor purtate în pauze cu participanții la conferință, în urma consultării mediului gastronomic internațional prin discuțiile purtate cu chefii străini prezenți, au fost stabilite temele propuse pentru ediția a 2-a a Conferinței Naționale a Bucătarilor din România, ediție care se va organiza la Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019:

  1. RESPONSABILITATE IN FORMARE PROFESIONALĂ - cum influențează comportamentul tutorelui de practică și a managerului bucătăriei de practică nivelul de motivare și pregătire a elevului practicant.
  2. ECO-GASTRONOMIA - gătim sănătos, mâncăm sănătos, trăim sănătos, responsabilitate permanentă a celor implicați în bucătărie
  3. SOFT ȘI HARD ÎN GASTRONOMIE - cum influențează și determină profitul din bucătării mediul on-line și tehnologiile digitale
  4. NEWS IN GASTRONOMY - produse noi, tehnologii noi, rețete noi. Ce se ascunds în spatele orelor petrecute pentru a crea ceva nou ?

Revista Gastromedia a fost prezentă la acest eveniment, în ediţia următoare a revistei veţi putea citi mai multe detalii.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…