Vineri, 07 Septembrie 2018 11:03

Fidelizarea clienților în pas cu tehnologia - Descoperă cele mai eficiente metode (1)

Construirea unui program de fidelizare a clienților este vital pentru orice afacere care îşi propune să rămână competitivă, având în vedere că efortul de obținere a unui client nou este mai mare decât cel de menținere a unui client existent. Experiența clientului se numără printre cele mai importante instrumente de creștere a loialității și promovării unui brand. Secretul satisfacerii clienților se bazează pe oferirea unei experiențe îmbunătățită și superioară celor anterioare.

PROGRAME DE FIDELIZARE A CLIENȚILOR

Cele mai relevante programe de loializare sunt acelea care oferă clienților beneficii mai mari și măsurabile. Configurarea unui sistem de loializare printr-o aplicație poate fi mai eficientă, deoarece aceasta vă permite să creați nivele de fidelitate, iar fiecărui nivel să îi corespundă o recompensă. Aplicația BonVito, care se poate integra în sistemele POS Vectron, prezintă aceste funcționalități și poate asigura o interacțiune cu clientul mult mai plăcută, deoarece nu mai este necesară operarea mai multor sisteme în același timp.

Recompensarea clienților prin programe de loializare poate fi sub forma unor vouchere sau cupoane înregistrate la fiecare punct de lucru al companiei, pentru a se putea înregistra, astfel, și întreaga activitate a fiecărui cumpărător. Asigurarea unui software de înaltă calitate este unul dintre pașii importanți în tot acest proces, pentru ca interacțiunea client-companie să rămână una transparentă și de succes.

În cazul aplicației BonVito, recompensele sunt înmânate clienților după ce tranzacția este înregistrată în sistemul POS. Un proces transparent ca acesta previne frauda și scepticismul clienților, deoarece premiile nu pot fi acordate fără o achiziție.

AVANTAJELE COMENZILOR ONLINE

Abilitatea de a comanda imediat din meniul online este un alt detaliu vital în eficientizarea interacțiunii cu clientul. Un meniu online oferă un acces ușor, o navigare convenabilă și posibilitatea de a comanda printr-un simplu click. Calitatea serviciilor poate fi îmbunătățită prin acest sistem, procesând comenzile în propriul punct de lucru și conectând sistemele de vânzare cu afacerea online.

Printre avantajele unui meniu online, se mai numără:

  • Creșterea portofoliului: puteți ajunge la clienții care preferă să comande online
  • Vânzări sporite: modalitatea de a comanda online este una mai convenabilă
  • Economisirea timpului și a costurilor: reduceți timpul de comunicare prin crearea unui proces facil de comandă
  • Proces simplificat și transparent: atât afacerea dvs., cât și clienții primiți întotdeauna informații actuale despre procesul de comandă (comandă acceptată, comandă plasată, comandă livrată)
  • Sistemul de comandă BonVito se pretează la orice tip de servicii de livrare, precum și la comenzi avansate pentru consumul intern

SISTEME E-PAYMENT

Sistemul de plăți electronice a crescut în ultimii ani datorită răspândirii largi a comerțului online și a serviciilor bancare online. Odată cu creșterea erei digitale, multe sisteme de plăți electronice, precum și dispozitivele de procesare a plăților au fost concepute pentru a îmbunătăți, a crește și a oferi tranzacții electronice de plată sigure și securizate, reducând în același timp procentul de numerar și cecuri, care pot îngreuna procesul de plată.

Astfel, un alt pas în eficientizarea relației dintre client și personal este adoptarea acestui sistem de plată. Cardurile de clienți BonVito sunt echipate cu o funcție de plată practică, unde aceștia pot beneficia de plată prin credit, pre-paid sau card cadou.

De asemenea, acest sistem automatizează gestionarea voucherelor și cupoanelor din campaniile de fidelizare.

O funcționalitate specială regăsită în această aplicație este limitarea elementelor sau grupurilor de produse din gama dvs., care pot fi plătite prin credit. Este de folos în special părinților care au opțiunea de a restricționa articolele interzise de pe cardul copiilor lor.

(continuăm)

 

Autor: Dan Rusu, Touch Vectron

 

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…