Miercuri, 05 Septembrie 2018 11:21

Conferința națională a bucătarilor din România

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, membru cu drepturi depline WorldChefs, organizează, pentru prima dată, în Brașov, CONFERINȚA NAȚIONALĂ A BUCĂTARILOR DIN ROMÂNIA, în data de 19 septembrie 2018, miercuri, la Hotel ARO PALACE Brașov, începând cu orele 9:30.

Scopurile de bază ale A.N.B.C.T. - România sunt reprezentarea la nivel național și internațional a activității gastronomice din România, organizarea de evenimente gastronomice, promovarea gastronomiei, promovarea bucătarilor profesionişti şi amatori, reprezentarea la nivel de echipă națională a României la competițiile internaționale.

Conferința este concepută ca și un mijloc de reunire a formatorilor, practicienilor, promoterilor și întreprinzătorilor din industria ospitalieră, într-un dialog interactiv care să ajute poziționarea gastronomiei și ospitalității românești la un înalt nivel calitativ.

Temele care vor fi abordate sunt:

  • BUCĂTĂRIA TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ SUB ASALTUL PROVOCĂRILOR INTERNAȚIONALE - Fără îndoială, inițiată de Italia sau Japonia, evoluția bucătăriilor tradiționale în restaurantele cu stele este în creștere. Avem bucătărie tradițională în restaurante? Avem unicitate în tradiționalul nostru? Aduce bucătăria tradițională un plus în cifra de afaceri a patronului de restaurant? Poate ea fi promovată la adevărata valoare de promoteri?
  • REVENIREA GUSTULUI: SFÂRȘITUL HEGEMONIEI ESTETICULUI - Cum rămâne cu tirania "visuel flamboyant"? Ar putea imaginea farfuriilor să fie detronate de fermecătorul gust? Suntem martori la o creștere puternică a generozității gusturilor care devine o prioritate reală în fața artei vizuale.
  • BUCĂTARUL 3 ÎN 1 - Aceeași identitate de la starter la desert în meniu. Este cel mai bine realizată de un cofetar/patiser care păstrează identitatea restaurantului, fără a crea o rupere între bucătărie și cofetărie/patiserie sau de un cofetar/patiser care transformă deserturile bucătăriei într-o afacere proprie?
  • PREGĂTIRILE PENTRU UN CONCURS - Îndrumarea membrilor echipei din poziția de antrenor. Ce coaching au nevoie? Cum vă asigurați că puteți furniza resursele - informaționale, tehnice, materiale - de care au nevoie pentru a reuși?
  • RECRUTAREA PERSONALULUI DIN INDUSTRIA OSPITALIERĂ - Cursurile oferite de școlile din România nu mai sunt suficiente pentru a face față ofertelor de locuri de muncă din bucătării și industria ospitalieră. Chefii se pot implica pentru a da o a doua șansă celor care aleg această carieră mai târziu în viață? Este pregătit sistemul de învățământ din România să furnizeze forța de muncă calificată pentru industria ospitalieră?
  • CHEF ROMÂN ÎN STRĂINĂTATE - Cei care au făcut pasul ne spun despre experiențele lor și despre greșelile care nu trebuie făcute. Reușesc ei să imprime o notă românească restaurantului? Avem calificările necesare în formarea profesională pentru a putea impune note românești în restaurante din străinătate?

Conferința este organizată de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism A.N.B.C.T.- România, sub înaltul patronaj al Ministerului Turismului și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România , cu participarea World Association of Chefs Societies.

Revista Gastromedia va fi prezentă la acest eveniment şi revenim cu informaţii.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…