Miercuri, 04 Iulie 2018 11:37

Restaurantul Grand Étoile din Düsseldorf: funcționalitate, eleganță și stil

Restaurantul Grande Étoile este situat în partea nordică a Düsseldorf-ului, cu un design al anilor 20 care la prima impresie te lasă fără grai. A fost realizat cu atenție deosebită la detalii, combinând elemente art deco cu un aer modern care oferă unicitate întregii locații.

Ideea centrală a acestui proiect a fost de a oferi o ambianță nobilă, impresionantă, parcă proiectată dintr-un film. Inspirația principală fiind filmul ’’The Great Gatsby’’, auriul a fost înlocuit de argintiu pentru a înclina designul spre modern, iar restul restaurantului are nuanțe neutre de gri, negru și bej. Candelabrele sunt mari, impunătoare în concordanță cu mobilierul, dar elementele cu cel mai mare impact vizual sunt pereții despărțitori realizați din metal cromat după modele specifice stilului art deco.

Zona de intrare este marcată de un bar impunător realizat din MDF furniruit cu blat de lucru din marmură închisă la culoare pentru o notă aparte de eleganță. În contrast cu construcția barului retrobarul este realizat din Pyra Sied luminat, un material brevetat în Olanda cu proprietăți deosebite cum sunt transparența redusă, flexibilitatea și rezistența, necesare pentru o suprafață atât de generoasă și expusă.

Este o locație spațioasă și versatilă, despărțită în mai multe zone. La intrarea în restaurant este zona de lounge, cu canapelele și fotoliile negre, de tip Chesterfield, măsuțe de cafea și un șemineu care vine în completarea aerului primitor al interiorului.

O a doua zonă este formată din mese mari pentru a primi grupuri de câte 8-10 persoane. Scaunele Medallion sunt realizate din lemn masiv, încântă privirea, sunt în ton cu locația și sunt și practice. Baza de masă din fontă și blaturile din lemn masiv au fost alese pentru rezistența lor la traficul intens. Liniile curbate întâlnite atât la scaun, cât și la baza de masă creează un puternic impact vizual.

O altă zonă este pentru grupuri care preferă intimitatea. Zona este formată din banchete pentru a crea armonie și confort. Banchetele le-am realizat cu pliuri și nasturi în ton cu mobilierul tip Chesterfield din zona de lounge,. Acestea sunt despărțite de panourile metalice cu elemente art deco, elemente care se regăsesc subtil și pe tapetul de pe restul pereților.

Fiind o locație generoasă, există și o zonă pentru grupuri mai mici, de 2-3 persoane. Ambientul este foarte bine organizat, astfel încât prin geamurile înalte lumina naturală pătrunde în interior și, de asemenea, clienții se pot bucura de priveliștea citadină.

Pentru zilele și serile de vară am conceput o terasă delimitată subtil printr-un gard de sticlă prin care s-a realizat o oază de relaxare în tumultul zonei de business. Scaunele tip Director sunt personalizate cu logo-ul restaurantului, iar pe lângă linia versatilă și simplă a acestui mobilier, piesele sunt confortabile și practice datorită abilității de a se plia, pentru a ocupa puțin spațiu de depozitare în perioadele de extra sezon. Lumina lumânărilor amplasate pe fiecare masă oferă locului un aer romantic și intim deși locația este amplasată într-o zonă cunoscută pentru spațiile office sau comerciale.

 

Text: www.pmfurniture.ro

 

Articolul integral poate fi citit în ediţia mai iunie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…