Marți, 26 Iunie 2018 11:08

Roastbeef cu salată de microplante şi algă crocantă

Ingrediente

Carne de vită (file sau antricot) – 150 g
Fistic – 5 g
Migdale – 5 g
Semințe de chia – 5 g
Algă Nori – 2 buc.
Cucamelons – 30 g


Microgreens
ridiche, broccoli, floarea soarelui, coriandru – câte un ghivecel
Baby corn (porumb) – 5 g
Ulei de floarea soarelui – 250 ml
Ulei de măsline – 10 ml
Unt 82% grăsime – 30 g
Sare 2 g, piper 1 g, lime 1 buc.

Preparare

  1. Se taie bucata de carne în formă de cilindru (dacă e cazul – la antricot).
  2. Carnea de vită se frige 1 minut pe fiecare parte (se închid porii) în ulei de măsline și unt. În prealabil se ține în baiț (ulei de măsline, zeamă de portocală, sos worchestershire) 12 ore (opțional, depinde de calitatea cărnii).
    Când este gata se lasă la relaxat 4 minute, apoi se tăvălește prin „făină” de fistic, migdale și chia, ce au fost în prealabil măcinate fin (până se obține o crustă).
    Se feliază foarte subțire.
  3. Alga se umezește foarte puțin, apoi se prăjește în ulei de floarea soarelui foarte încins (200 grade Celsius), apăsându-i centrul cu un polonic, pentru a obține o cupă.
  4. Din microplante se face o salată ce se dresează cu zeamă de lime, ulei de măsline și sare.
  5. Se montează așezând puțină salată ca bază, se pun cele două cupe de algă una peste cealaltă, obținându-se o sferă ce se umple cu salată.
    Feliile de vită se așează deasupra în evantai. Se asezonează cu fulgi de sare, piper și răzătură de lime.

Se ornează cu flori comestibile, baby corn, mazăre – după imaginația fiecăruia.

 

Preparatul prezentat în acest articol a fost realizat de Chef Nicolae Vasile în cadrul atelierului Chefs & Microgreens (www.microgreens.ro).

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…