Miercuri, 16 Mai 2018 09:50

Cursuri practice pentru bucătari

Asociaţia PanGastRo în colaborare cu firma Boro Info Srl organizează un şir de cursuri practice de perfecţionare pentru bucătari, cofetari şi brutari în perioada următoare. În continuare vă prezentăm lista următoarelor cursuri:

29-30 Mai: Platouri preparate reci – Brașov

La cursul dedicat platourilor culinare reci puteţi învăţa în doar 2 zile, alături de un maestru bucătar talentat, să obţineţi preparate apetisante şi să le montaţi într-un mod cât mai atractiv.

30-31 Mai: Decorare torturi de nuntă – Brașov

Tehnicile de lucru prezentate şi experimentate practic de cursanţi au în vedere atât gustul produselor cât şi decoraţiile şi caracterul natural. Pe machete individuale, fiecare cursant va exersa tehnici de decorare a torturilor: dantele, royal icing, pictură etc., realizarea decoraţiilor încreţite sau a unduirilor, nuanţarea, amestecarea culorilor, realizarea broşelor pentru torturi.

4-5 Iunie: Torturi la modă – Odorheiu Secuiesc

Cursanţii vor învăţa întregul proces tehnologic, torturile vor fi pregătite din ingrediente obişnuite şi pe baza reţetelor originale. Tortul cu alune, Tortul cu căpşuni şi cu vin furmint de la Tokaj, Tortul cu grilaj de zmeură sau Tortul Mozart sunt doar câteva dintre torturile care vor fi pregătite la acest curs. Atât torturile cât şi decorurile pentru acestea vor fi realizate manual.

6-7 Iunie: Torturi şi deserturi monoporţii – Odorheiu Secuiesc

Maestrul cofetar, premiat la concursuri de cofetărie internaţionale va prezenta alături de reţetele aferente, 15 torturi şi deserturi inedite, iar cursanţii vor experimenta întreg procesul tehnologic de preparare, montare şi decorare.

11-12 Iunie: Cofetărie raw-vegan – Odorheiu Secuiesc

Specificul cursului este că produsele, la gust şi la aspect vizual, seamănă foarte mult cu deserturile tradiţionale, cu care clienţii sunt obişnuiţi, oferind însă o alternativă potrivită pentru cei care ţin un regim alimentar special, sau clienţilor care caută ceva deosebit şi delicios. 

13-14 Iunie: Bucătărie raw-vegan – Odorheiu Secuiesc

Meniurile realizate sunt potrivite pentru clienţii care ţin un regim de post sau au intoleranţă alimentară. Printre produsele realizate la curs vor fi preparate fără gluten, fără lactoză, fără carne, care nu sunt coapte sau gătite, doar încălzite la cel mult 42 de grade.

18-19 Iunie: Brutărie artizanală – Odorheiu Secuiesc

Înscriindu-vă la noul curs de brutărie artizanală puteţi învăţa, în doar două zile, întregul proces tehnologic necesar obţinerii a zeci de tipuri de pâine şi produse de patiserie. Mai mult, la acest curs se va învăţa şi procesul tehnologic de fabricaţie a produselor fără gluten.

20-21 Iunie: Patiserie franţuzească – Odorheiu Secuiesc

Participanţii vor învăţa să realizeze peste 20 de sortimente specifice patiseriei franţuzeşti cum ar fi croissantul, pain chocolate, pain raisin, profiterole cu umplutură sărată şi dulce, ecler, dar şi baguette pentru sandviş.

18-19 Iunie: Deserturi de restaurant

În premieră va fi organizat cursul de Deserturi de restaurant, în colaborare cu singura Lady Chef din România. La acest modul o să învăţaţi realizarea mai multor deserturi rapide şi veţi însuși cele mai noi tehnici de pregătire a acestora. Aceste deserturi au mai multe componente: îngheţată, sosuri şi deserturi mici.

20-21 Iunie: Preparate din peşte şi crustacee

Rulouri din cod alb umplut cu creveţi black tiger și sos alb cu piper roșu, Inima de Saint Jacques acompaniată de piure de mazăre cu aromă de Foie Gras, File de biban cu anchoise și cu chipsuri de cartofi, Duet din pește nobile sunt doar niște exemple din meniul special al cursului.

2-3 Iulie: Torturi în forme animate – Odorheiu Secuiesc

La acest modul se va învăţa pregătirea mai multor torturi având diferite forme animate, începând de la pregătirea blaturilor, cremelor, umplerea torturilor de bază până la modelarea tortului pentru crearea unei forme animate dorite, acoperirea acestuia, dar şi decorarea prin tehnica airbrush.

Nu uitați, locurile sunt limitate, astfel grăbiți-vă să prindeți loc la cursul dorit!

 

Pentru detalii sau înscrieri la aceste cursuri contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…