Miercuri, 25 Aprilie 2018 14:20

Ce sunt microplantele? (partea I)

Microplantele – denumite și microgreens sau vlăstari – sunt plante tinere, aflate în primul stadiu de dezvoltare (de obicei tulpina și primele două frunze). Se consumă ca atare și sunt incluse de nutriționiști în categoria SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine ș.a.m.d.).

Ce trebuie să știi despre microplante

  • Au mult mai mulți nutrienți decât părțile comestibile ale plantelor mature, de la 5 la 40 de ori.
  • Au aromă și gust mult mai intens decât plantele mature.
  • Speciile cultivate de noi fac parte din categoria legumelor, ierburilor aromatice sau sunt alte plante comestibile folosite fie pentru proprietățile lor benefice (de exemplu iarba de grâu sau lucerna), fie pentru decor (trifolio sau diverse flori comestibile).
  • Nu sunt germeni! Microplantele sunt crescute în sol și plantele se dezvoltă normal, în aer și la lumină, cu risc de contaminare zero.

Avantajele consumului de microplante

O alimentație corectă, cu un conținut ridicat de substanțe benefice, documentate științific.

Gusturi excelente și variate, arome puternice obținute în mod natural.

Capacitatea de a corecta deficiențe de nutriție și de a obține pe cale naturală substanțele necesare organismului (vitamine, minerale etc.)

Adjuvant natural în lupta cu diverse boli, unele grave sau cronice. Există specii cu impact puternic în maladii precum diabetul sau cancerul, cu efecte documentate medical.

Profilaxie. Aproape toate speciile de microplante ajută la menținerea unei stări bune de sănătate. De exemplu, speciile de microplante bogate în cupru (floarea soarelui, fasole mung) favorizează păstrarea unui ten sănătos.

Text: Victor Potra, www.microgreens.ro

Articolul integral poate fi citit în ediţia februarie martie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…