Luni, 26 Februarie 2018 11:58

Capitalul privat românesc domină în HoReCa și industria alimentară

 

Deși companiile străine dețin 70% din industrie și 50% din businessul total din România, afacerile românești domină în sectorul HoReCa - 80% și în industria alimentară - 60%, potrivit studiului „Capitalul Privat Românesc“ realizat de Ziarul Financiar în colaborare cu Patronatul Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Firmele private cu capital majoritar românesc aveau la finele anuluii 2016 o cotă de piață de 46% din întreaga economie, în scăderea cu 1% față de anul anterior, în timp ce cota de piață a firmelor cu capital majoritar străin a crescut de la 49% la 50%. Restul de 4% din cifra de afaceri totală a revenit companiilor de stat, potrivit sursei citate. În 2016 cifra de afaceri a companiilor private românești a crescut cu 4%, până la 571 miliarde lei, în timp ce afacerile firmelor cu capital majoritar străin au sporit cu 5%, ajungând la 609 miliarde lei. În schimb, profitul firmelor româneşti a fost de 27 mld. lei, triplu faţă de străini.

Deși în general firmele străine domină în activitatea de fabricare/industrie, capitalul majoritar românesc își menține supremația doar în industria alimentară şi fabricarea de mobilă.

Pentru rezultatele complete ale studiului click aici: Capital privat Romanesc.info grafic

Sursa info-grafic: Ziarul Financiar

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…